• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Kávový korpus (bábovka) z remosky
Napište svůj komentář k receptu

Kávový korpus (bábovka) z remosky

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.2
hodnotilo: 17
doba přípravy: 45 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Kávový korpus (bábovka) z remosky
Kávový korpus (bábovka) z remosky
Kávový korpus (bábovka) z remosky
Kávový korpus (bábovka) z remosky
Kávový korpus (bábovka) z remosky
Kávový korpus (bábovka) z remosky
Kávový korpus (bábovka) z remosky
5fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

12 porce
  • Průměr remosky cca 30 cm
    • 350
      g polohrubá mouka
    • 4
      ks vejce
    • 170
      g cukr krupice
    • 1
      ks vanilkový cukr
    • 100
      g rozpuštěné máslo - vlažné
    • 150
      ml černá káva i s lógrem
    • 1
      ks prášek do pečiva necelý

Postup přípravy receptu

1
Remosku si vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou nebo ji můžeme místo vymazávání vyložit pečícím papírem. Žloutky vyšleháme v míse s cukry do pěny, přilijeme vlažné rozpuštěné máslo a předem uvařenou černou kávu i s lógrem. Promícháme, přisypeme mouku s kypřidlem, opět dobře promícháme a nakonec do těsta zlehka vmícháme vyšlehaný sníh z bílků. Těsto nalijeme do připravené remosky, remosku uzavřeme a zapneme. Pečeme cca 30 minut dozlatova. Vyzkoušíme špejlí, zda se těsto na špejli nelepí. Po vychladnutí je korpus připravený na prokrojení a namazání krémem. Prokrojit korpus lze jednou i dvakrát. Já prokrajoval dvakrát (na tři díly) a mazal krémem dle receptu "Kávový zákusek - řezy" z jedné a půl dávky. Pokud má vaše remoska středový díl na pečení bábovek, můžete toto těsto použít i na výrobu kávové bábovky, kterou po upečení a vychladnutí můžeme přelít čokoládovou nebo kávovou polevou, posypat sekanými ořechy, pocukrovat... Pokud máme rádi ořechy, můžeme do těsta přidat větší hrst nasekaných ořechů.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kakaový korpus / bábovka z remosky

Kakaový korpus / bábovka z remosky

Kávový korpus

Kávový korpus

Majonézová buchta / bábovka z remosky - ořechová

Majonézová buchta / bábovka z remosky…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Dorty Bábovky Zákusky
Bábovky Zákusky Dorty Řezy Buchty Dezerty Snídaně Svačina Večeře Pečení Vegetariáni Vánoce Velikonoce Narozeniny Výjimečný den Svatba Posvícení Oslava Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Černá káva Cukr krupice Polohrubá mouka Prášek do pečiva Rozpuštěné máslo Vanilkový cukr Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Hrachová polévka - dietní

Hrachová polévka - dietní

Smetanové tyčinky

Smetanové tyčinky

"Wiener Schnitzel" á la šéfkuchař

"Wiener Schnitzel" á la šéfkuchař

Smažená tlačenka s falešným bramborovým salátem

Smažená tlačenka s falešným…

Boršč III.

Boršč III.

Zapečené brambory s brokolicí, uzeninou a nivou

Zapečené brambory s brokolicí,…

Jednoduchá citronová buchta

Jednoduchá citronová buchta

Vepřová omáčka s žampiony

Vepřová omáčka s žampiony

Moje sýrovo-šunkové muffiny

Moje sýrovo-šunkové muffiny

Doporučujeme

25 minut
Zapečené tortilly s brokolicí a čedarem

Zapečené tortilly s brokolicí a…

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

60 minut
Dýňové muffiny

Dýňové muffiny

30 minut
Bramborový guláš

Bramborový guláš

45 minut
Houbová omáčka krok za krokem

Houbová omáčka krok za krokem

75 minut
Hraběnčiny řezy

Hraběnčiny řezy

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

54
Zapečené tortilly s brokolicí a čedarem
Zapečené tortilly s…
25
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
20
Kuřecí (nejen) s rajčaty a rýží
Kuřecí (nejen) s rajčaty…
18
Kuřecí prsa na kari se smetanou
Kuřecí prsa na kari se…
17
Masové špízy s bramborami
Masové špízy s bramborami

Zajímavé články

Jednoduchá česká jídla z brambor: Udělejte si sejkory, vošouchy nebo klouzáky
Jednoduchá česká jídla z brambor: Udělejte si…
Česká superpotravina kysané zelí: Proč jíst denně alespoň lžíci a jak si ho udělat chutnější?
Česká superpotravina kysané zelí: Proč jíst denně…
Od pondělí do pátku: Bleskové bramborové noky 5x jinak
Od pondělí do pátku: Bleskové bramborové noky 5x…
Dýňová polévka: 6 osvědčených tipů, jak na ni!
Dýňová polévka: 6 osvědčených tipů, jak na ni!
Nejpovedenější dorty na Halloween: Mohou být strašidelné, až děsivé, ale i elegantní a krásné
Nejpovedenější dorty na Halloween: Mohou být…
AHA.cz Z odchodu z Národního průšvih! Matásek přichází o rodinu

Z odchodu z Národního průšvih! Matásek přichází o rodinu

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Zlatokopky podle zvěrokruhu: Ženám v těchto znameních jde často jen o peníze

Zlatokopky podle zvěrokruhu: Ženám v těchto znameních jde často jen o peníze

Blesk pro ženy Módní triky, které vám změní život: Díky nim vám to bude slušet více a nezaplatíte ani korunu!

Módní triky, které vám změní život: Díky nim vám to bude slušet více a nezaplatíte ani korunu!

Ženy.cz Partner(ka) má ADHD. Jak to přežít a co když jste na tom stejně?

Partner(ka) má ADHD. Jak to přežít a co když jste na tom stejně?

Blesk.cz Taylor Swift propaguje nové album: Ďábelsky krátká sukýnka!

Taylor Swift propaguje nové album: Ďábelsky krátká sukýnka!

SportRevue.cz FOTO: 24 žhavých zápasnic z MMA. Sexy kočky, které by vám zlámaly kosti, nos i sny

FOTO: 24 žhavých zápasnic z MMA. Sexy kočky, které by vám zlámaly kosti, nos i sny

Maminka.cz Nejmladší supermodelka na světě vyrostla. Do krásy? Posuďte sami

Nejmladší supermodelka na světě vyrostla. Do krásy? Posuďte sami

Blesk Horoskopy Runy podle data narození: Která je ta vaše a co o vás říká

Runy podle data narození: Která je ta vaše a co o vás říká

Další doporučené recepty:

Kávový dort (řez) s pudinkem
Kávový dort (řez) s pudinkem
Kávový dort s kávovou šlehačkou
Kávový dort s kávovou šlehačkou
Kávový korpus
Kávový korpus
Kávový zákusek - řezy
Kávový zákusek - řezy
Kdoulová polévka s kokosem
Kdoulová polévka s kokosem
Kdoulový džem
Kdoulový džem
  • Recepty.cz
  • Kávový korpus (bábovka) z remosky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact