Remosku si vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou nebo ji můžeme místo vymazávání vyložit pečícím papírem.
Žloutky vyšleháme v míse s cukry do pěny, přilijeme vlažné rozpuštěné máslo a předem uvařenou černou kávu i s lógrem. Promícháme, přisypeme mouku s kypřidlem, opět dobře promícháme a nakonec do těsta zlehka vmícháme vyšlehaný sníh z bílků.
Těsto nalijeme do připravené remosky, remosku uzavřeme a zapneme. Pečeme cca 30 minut dozlatova. Vyzkoušíme špejlí, zda se těsto na špejli nelepí.
Po vychladnutí je korpus připravený na prokrojení a namazání krémem. Prokrojit korpus lze jednou i dvakrát.
Já prokrajoval dvakrát (na tři díly) a mazal krémem dle receptu "Kávový zákusek - řezy" z jedné a půl dávky.
Pokud má vaše remoska středový díl na pečení bábovek, můžete toto těsto použít i na výrobu kávové bábovky, kterou po upečení a vychladnutí můžeme přelít čokoládovou nebo kávovou polevou, posypat sekanými ořechy, pocukrovat...
Pokud máme rádi ořechy, můžeme do těsta přidat větší hrst nasekaných ořechů.