• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Kávový koláč
Napište svůj komentář k receptu

Kávový koláč

autor: machule
0.0
moje hodnoceni
1.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Kávový koláč
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 4
      ks žloutek
    • 150
      g moučkový cukr
    • 150
      g máslo
    • 150
      g zakysaná smetana
    • 3
      lžíce káva mletá
    • 200
      g hladká mouka
    • 1
      lžička prášek do pečiva
    • 1
      lžička jedlá soda
    • 4
      ks bílek
  • Sypká směs
    • 120
      g ořechy
    • 1,50
      lžička skořice
    • 50
      g cukr krupice vše smíchat

Postup přípravy receptu

1
Vyšleháme žloutky, cukr a máslo. Přidáme smetanu, kávu, mouku, prášek, sodu a zamícháme. Nakonec zlehka vmícháme ušlehaný tuhý sníh z bílků. Do vymazané dortové formy nalejeme polovinu těsta, posypeme směsí z ořechů a vylejeme druhou část těsta. Upečeme.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kokosovo-kávový dezert

Kokosovo-kávový dezert

Kávový zákusek - řezy

Kávový zákusek - řezy

Kakaovo-kávový moučník

Kakaovo-kávový moučník

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Jana P. | 26. 11. 2007 12:48

    Určitě ho vyzkouším, vypadá to zajímavě, taky mám rád kávové dezerty:) Vyzkouším verzi s marmeládou a dám vědět, jak to dopadlo.

  • Ivana C. | 7. 8. 2007 07:50

    Tak jsem pekla zase, na ořechy jsem poházela červený rybíz, ten je kyselý ažaž (s tou kyselejší příchutí nám více vyhovuje), a zase jsme si moooooooc pochutnali.

  • Ivana C. | 22. 2. 2007 10:01

    Uvedené množství surovin jsem pekla na 3/4plechu - mám plech velikostí odpovídající 3/4 normálního velkého plechu. Pekla jsem 10 min. na 200°C a pak ještě 10 min. na 180°C. Koláč se nesrazil, odskočil od boků, byl cca 3cm vysoký. Po komentáři Bramborky jsem dala tu kyselejší marmeládu, aby byla buchta chuťově výraznější a myslím, že to byla trefa. Opravdu doporučuju.

  • Jana z VM | 22. 2. 2007 09:15

    Děkuji za reakce na můj komentář - píšu vždycky, jak si to myslím. Povzbudily jste mě a já tento koláč určitě brzo vyzkouším - buď tento nebo příští víkend. Dám pak vědět, jak se povedl a jak chutnal !

  • Hospodyňka | 22. 2. 2007 08:35

    No já právě, Inko, kávové pochoutky taky miluju, proto ty moje "naděje"... a těsto bylo ještě fajn, zdrclo se to při pečení... no nic, uvidíme, zkusím třebas ten opravný pokus.. až dostanu odvahu :-))

  • inka machackova | 21. 2. 2007 16:24

    Tak to mě mrzí že se vám Hospodynko koláč nepovedl.Nedala jste tam tu smetanu studenou?Ale nahradit ji mlékem-no nevím jestli by to nebylo řídké.Ale nemusí chutnat všem,já kávu miluju,tak mi chutná.

  • Věra | 21. 2. 2007 14:38

    Tak si myslím Jano z VM, že když ho budete dělat vy bude určitě dobrý. Možná někde byly teplotní rozdíly a to je možná ten neúspěch ? Kdybych se nesnažila shodit ještě nějaké to kilo, tak bych do toho šla... taky jsem koukala na vynikající ingredience, to přece M U S Í být dobrý!!!!

  • Hospodyňka | 21. 2. 2007 14:16

    Paní Jano, jen to zkuste... Jen nevím čím bylo to moje zdrcnutí... A taky myslím že by se ořechy daly normálně zamíchat do těsta, ve výsledku se pak ta nasypaná "vrstva" stejně ztratila. Jesti to zkusíte, dejte určitě vědět, já bych taky šla do opravného pokusu...

  • Jana z VM | 21. 2. 2007 13:36

    Tak jsem v rozpacích. Moc mě tento recept lákal a přemýšlela jsem, že ho brzy vyzkouším, ale po těch komentářích..... byla by škoda ořechů, másla a vajec. Ale - paní Ivaně chutnal, tak nevím, nevím.

  • Hospodyňka | 20. 2. 2007 12:37

    Píšu to nerada, ale velké zklamání... Dělala jsem si velké naděje, které se nesplnily. Koláč se mi zdrcnul a to se mi nestalo už ani nepamatuju, pokud vůbec někdy (no tak někdy asi jo). Snad kdyby se ta zakysaná smetana nahradila normálním mlékem event. smetanou? Nebo nevím co bylo špatně. Každopádně koláč šel do koše a to je u náš co říct... Bylo mi líto tolika vyhozených surovin - vejce, ořechy... ale co se dá dělat!

  • Ivana C. | 12. 2. 2007 08:26

    Božská buchta!!!!! Dělala jsem o víkendu a drcené ořechy jsem ještě pokropila rozehřátou lineckou marmeládou. Teprve na to jsem nalila druhou polovinu těsta. Koláč byl sice dost sladký, takový "tahavý", ale výtečný. Rozhodně budeme opakovat!

  • bramborka | 1. 2. 2007 18:28

    Pro naše chuťové buňky nic moc.Snědl se,ale opakovat nebudu.

  • Jana | 18. 1. 2007 08:44

    A ještě k tomu šup-šup. Určitě vyzkouším.

  • Jana z VM | 17. 1. 2007 09:57

    Zase nějaká dobrota...

  • Kuchařka on-line | 17. 1. 2007 09:55

    Opraveno.

  • inka machackova | 17. 1. 2007 09:51

    Prosim o doplnění. Do těsta 4 bílky vyšlehat sníh a vmíchat .Děkuji-omlouvám se.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Koláče, buchty, bublaniny a crumbly Nejlepší dezerty
Moučníky Koláče Dopolední svačina Svačina Pečení Výjimečný den Oslava Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílek Cukr krupice Hladká mouka Jedlá soda Káva Máslo Moučkový cukr Ořechy Prášek do pečiva Skořice Zakysaná smetana Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Nakládaná červená řepa

Nakládaná červená řepa

Americká buchta

Americká buchta

Jahodové pokušení

Jahodové pokušení

Pečený česnek

Pečený česnek

Základ na jakoukoliv zeleninovou polévku

Základ na jakoukoliv zeleninovou…

Banoffee irský koláč

Banoffee irský koláč

Dort "Hlava koně"

Dort "Hlava koně"

Jablečný krémový sen - řez

Jablečný krémový sen - řez

Pečené vepřové koleno

Pečené vepřové koleno

Doporučujeme

40 minut
Houbový guláš

Houbový guláš

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

32
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
32
Škvarkové placky
Škvarkové placky
31
Vepřové s pepřovou omáčkou
Vepřové s pepřovou…
28
Prsa v mrkvi
Prsa v mrkvi
18
Quinoa - jako příloha nebo zavářka do polévek
Quinoa - jako příloha…

Zajímavé články

Jak ještě zpracovat jablka? Uvařte z nich skvělou přesnídávku nebo povidla bez práce
Jak ještě zpracovat jablka? Uvařte z nich skvělou…
Perník na plech 5x jinak: S dýní, cuketou, jablky, kandovaným zázvorem i povidly
Perník na plech 5x jinak: S dýní, cuketou, jablky…
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník, který se rozplývá na jazyku
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník…
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty, které se opravdu osvědčily
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty,…
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i cukroví: Připravíte ho ve 3 krocích
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i…
AHA.cz Brožová drsně o Jílkové: Míše dnes asi přeskočilo

Brožová drsně o Jílkové: Míše dnes asi přeskočilo

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Tato bunda je ideální na přechodné období: Oblíbila si ji i první dáma! Kde ji už nyní koupíte?

Tato bunda je ideální na přechodné období: Oblíbila si ji i první dáma! Kde ji už nyní koupíte?

Blesk pro ženy Kontroverzní trend z 80. let, který milovala Diana, je zpět! Přijdete mu na chuť i vy?

Kontroverzní trend z 80. let, který milovala Diana, je zpět! Přijdete mu na chuť i vy?

Ženy.cz Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Blesk.cz Veronika Arichteva po ztrátě miminka: Zbavuje se kšeftů

Veronika Arichteva po ztrátě miminka: Zbavuje se kšeftů

SportRevue.cz Hřebíkovy děti. Kam to dotáhli čeští fotbalisté ze stříbrné devatenáctky?

Hřebíkovy děti. Kam to dotáhli čeští fotbalisté ze stříbrné devatenáctky?

Maminka.cz „Můj muž u porodu prohlásil, že…“ Ženy se podělily o porodní hlášky svých partnerů. A jsou to perly!

„Můj muž u porodu prohlásil, že…“ Ženy se podělily o porodní hlášky svých partnerů. A jsou to perly!

Blesk Horoskopy Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

  • Recepty.cz
  • Kávový koláč
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact