Korpus: vejce vyšleháme s cukrem do pěny, vmícháme kávovou sedlinu a smetanu, mouku s kypřidlem a vše dobře promícháme. Těsto nalijeme do připravené formy a dáme péct do předehřáté trouby na 180 stupňů dorůžova. Vyzkoušíme špejlí. Po zchladnutí prokrojíme, pokapeme likérem a potřeme vnitřek i vršek dortu kávovou šlehačkou. Necháme zchladnout a proležet.
2
Kávová šlehačka: smetanu nalijeme do vyšší nádoby, přisypeme moučkový cukr a rozpustné latte nebo cappuccino dle vlastní chuti a vyšleháme tuhou šlehačku. Pokud máme smetanu s nižším obsahem tuku, můžeme přidat i ztužovač šlehačky. Množství kávy záleží na chuti každého. Pokud dáme jen 14 gramů (1 sáček, porci), šlehačka bude mít jen lehký kávový nádech.
3
Před podávání můžeme dozdobit čokoládovou přízdobou nebo kávovými zrny, ale to jsem už bohužel vyfotit nestihl :-) .