• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Kávový dort
Napište svůj komentář k receptu

Kávový dort

autor: uzasna.brunetka
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Kávový dort
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 125
      g lučina
    • 125
      g zakysaná smetana
    • 20
      g želatina
    • 70
      g moučkový cukr
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • 1,50
      balíček dětské piškoty
    • 1
      šlehačka v prášku
    • 1,50
      dl mléko
    • káva (Vaječný koňak, rum apod.) k namáčení piškotů
    • šlehačka Na ozdobu

Postup přípravy receptu

1
Lučinu a zakysanou smetanu rozmícháme s moučkovým a vanilkovým cukrem. Želatinu rozmícháme v horké kávě, až se zcela rozpustí. Šlehačku ušleháme přesně podle návodu. Teplou želatinu zašleháme do rozmíchané lučiny a zakysané smetany a vmícháme ušlehanou šlehačku.
2
Dortovou formu si předem vyložíme potravinářskou fólií. Dno pokryjeme piškoty máčenými v kávě (nebo v koňaku či rumu), pokryjeme krémem, který prokládáme zbývajícími piškoty. Vložíme do chladničky a necháme do druhého dne ztuhnout. Po ztuhnutí vyndáme z formy, papír nebo folii sejmeme a moučník ozdobíme šlehačkou.
3
Dozdobit můžeme kakaem, strouhanou čokoládou, čokoládovými zrnky nebo pokapat vaječným koňakem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kávový dort s kávovou šlehačkou

Kávový dort s kávovou šlehačkou

Kávový dort (řez) s pudinkem

Kávový dort (řez) s pudinkem

Kokosovo-kávový dezert

Kokosovo-kávový dezert

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Zdeňka | 31. 1. 2007 19:29

    Domácí šlehačka- v 1/2 l mléka rozpustíme 250g 100% tuku a 100g másla,vložíme do mixéru,přidáme 1 žloutek,50 g cukru a 1 vanilkový cukr.Mixujeme asi 3 minuty.Vychlazené uložíme do lednice a druhý den (nebo alespoň po 6 hodinách) vyšleháme elektrickým šlehačem dohusta.Šlehačky je hodně,většinou dělám z poloviční dávky,nahradí 2 kelímky šlehačky.

  • Zdenka | 31. 1. 2007 15:19

    Zdenko, napiš recept na domáci šlehačku. Dekuji

  • Zdeňka | 31. 1. 2007 12:27

    Paní Hano,já taky práškovou šlehačku nemusím a do nepečených moučníků si dělám šlehačku domácí,protože se dá vyšlehat hodně dohusta a dobře drží tvar,ale myslím,že konkrétně v tomto dortu chuť práškové šlehačky zanikne,přerazí ji chuť kávy.Ale to je jenom můj názor.

  • Hana Rožníčková | 29. 1. 2007 18:09

    Terko, můžeš upřesnit, jakou používáš želatinu?? Musí se použít prášková šlehačka nebo nemusí?? Já práškovou nemám ráda.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dorty Nejlepší dezerty
Moučníky Dorty Snídaně Dopolední svačina Svačina Vaření Chlazení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Dětské piškoty Káva Lučina Mléko Moučkový cukr Šlehačka Šlehačka v prášku Vanilkový cukr Zakysaná smetana Želatina
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Salát z brambor a kyselého zelí

Salát z brambor a kyselého zelí

Bezé roláda

Bezé roláda

Mrkvový salát

Mrkvový salát

Skvělá italská pizza

Skvělá italská pizza

Králík po francouzsku

Králík po francouzsku

Avokádový salát

Avokádový salát

Vajíčková pomazánka podle dcery

Vajíčková pomazánka podle dcery

Raubířovy zapečené těstoviny

Raubířovy zapečené těstoviny

Bramborové placky (nejen) se zelím

Bramborové placky (nejen) se zelím

Doporučujeme

50 minut
Pečená vepřová žebra se salsou verde a kukuřicí

Pečená vepřová žebra se salsou verde…

30 minut
Třešňová marmeláda

Třešňová marmeláda

80 minut
Čevapčiči

Čevapčiči

20 minut
Jahodové tiramisu podle časopisu F.O.O.D.

Jahodové tiramisu podle časopisu F.O…

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

150 minut
Koprová omáčka s hovězím masem

Koprová omáčka s hovězím masem

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

40 minut
Třešňový koláč s tvarohem

Třešňový koláč s tvarohem

40 minut
Havajské kuře huli huli

Havajské kuře huli huli

Poslední sledované recepty

18
Vegetariánské karbanátky (rýžovo-zeleninové)
Vegetariánské karbanátky…
18
Třešňová marmeláda
Třešňová marmeláda
17
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
14
Třená niva podle ČSN
Třená niva podle ČSN
14
Bramborová pomazánka  na chlebíčky
Bramborová pomazánka na…

Zajímavé články

Burger jako od profíka: 8 rad, díky kterým bude chutnat naprosto dokonale
Burger jako od profíka: 8 rad, díky kterým bude…
Ovocné knedlíky: Uvařte si s námi sladkou klasiku na 5 způsobů!
Ovocné knedlíky: Uvařte si s námi sladkou klasiku…
Nejlepší jedlý dárek ke Dni otců? Upečte tatínkovi pivní dort!
Nejlepší jedlý dárek ke Dni otců? Upečte…
Máte neustálé chutě na sladké? Co s nimi, poradí nutriční terapeutka Lada Nosková
Máte neustálé chutě na sladké? Co s nimi, poradí…
Zavařování třešní, které zvládne i začátečník: Vsaďte na jednoduchý třešňový kompot!
Zavařování třešní, které zvládne i začátečník:…
AHA.cz Adamcová poslala režiséra k moři: Šokující zprávy z Egypta!

Adamcová poslala režiséra k moři: Šokující zprávy z Egypta!

Mimibazar Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Dáma.cz Největší smolaři ve vztazích: Znamení, která nikdy nepoznají pravou lásku

Největší smolaři ve vztazích: Znamení, která nikdy nepoznají pravou lásku

Blesk pro ženy Labubu na kabelkách dobývá svět: Módní hit, nebo přešlap? Stylistky mají jasno!

Labubu na kabelkách dobývá svět: Módní hit, nebo přešlap? Stylistky mají jasno!

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Británie slavila narozeniny Karla III.: Tajemství černé barvy! A Charlotte se sladila s mámou

Británie slavila narozeniny Karla III.: Tajemství černé barvy! A Charlotte se sladila s mámou

SportRevue.cz Hřebíkovy děti. Kam to dotáhli čeští fotbalisté ze stříbrné devatenáctky?

Hřebíkovy děti. Kam to dotáhli čeští fotbalisté ze stříbrné devatenáctky?

Maminka.cz Nejmladší supermodelka na světě vyrostla. Do krásy? Posuďte sami

Nejmladší supermodelka na světě vyrostla. Do krásy? Posuďte sami

Blesk Horoskopy Plavky podle horoskopu: Vodnáři sázejí na pohodlí, Býci na extravaganci, Střelci potřebují jednu barvu

Plavky podle horoskopu: Vodnáři sázejí na pohodlí, Býci na extravaganci, Střelci potřebují jednu barvu

  • Recepty.cz
  • Kávový dort
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact