g
pomazánkové máslo
nebo mascarpone, tvaroh, lučina...
1
ks
ztužovač šlehačky
3
lžíce
capuccino
dle chuti, 2 -
3
lžíce
moučkový cukr
dle chuti, cca 2 -
Vrchní smetanová vrstva
500
ml
smetana ke šlehání
1
ks
ztužovač šlehačky
3
lžíce
capuccino
dle chuti, 2 -
2
lžíce
moučkový cukr
dle chuti (není nutný), cca 1 -
Postup přípravy receptu
1
Korpus: žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme olej a zamíchanou kávu, promícháme, přisypeme mouku s kypřidlem, dobře promícháme a nakonec zlehka vmícháme tuhý sníh z vyšlehaných bílků.
2
Těsto nalijeme do připraveného vyššího plechu nebo velké dortové formy (35 cm), rovnoměrně rozprostřeme a dáme péct do předehřáté trouby na 170 stupňů dozlatova. Vyzkoušíme špejlí, těsto se na ni nesmí lepit.
3
Korpus necháme částečně zchladnout, vyklopíme a po úplném vychladnutí prokrojíme, pokapeme likérem a naplníme. Na přiklopený druhý díl korpusu naneseme smetanovou vrstvu, uhladíme, dáme do chladna proležet, nejlépe přes noc.
4
Náplň: smetanu vyšleháme s cukrem, capuccinem a ztužovačem. Před koncem šlehání zašleháme i pomazánkové máslo (mascarpone...).
5
Smetanová vrstva: smetanu vyšleháme s cukrem, ztužovačem a capuccinem.
6
Po proležení a vychlazení pokrájíme na požadované kostky, trojúhelníky či obdélníčky. Před podáváním dozdobíme špetkou sypkého capuccina, čokoládovou přízdobou v podobě kávových zrn...
7
Řezy (dort) jsou snadné a velmi dobré. Zvládne je i úplný začátečník.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Stáňa
|25. 11. 2016 17:08
Skvělá záležitost! Děkuji ze recept.
Jitka
|30. 5. 2016 09:48
Byly výborné <3 :-*
malawi
|26. 4. 2016 20:08
take jsem si upravila mnozstvi podle sveho pekace. rezy jsou vynikajici.
Anna Loucká
|6. 3. 2015 16:46
Já chci strašně moc poděkovat za tyhle řezy, se kterými jsem oslnila všechny co přišli na oslavu manželových narozenin.
Miroslava Nedomanská
|11. 10. 2014 11:23
Nemám formu vašich rozměrů a tak jsem byla včera nucená dělat z půldávky do formy na dort. Vypadá to moc dobře, krém s kapučínem nemá chyby a buchta je hezky vláčná. Děkuji