Do mísy dáme celá vejce, cukr, vanilkový cukr a šlehačem (metlami) šleháme. Šlehačku ohřejeme a rozpustíme v ní kávu. K našlehaným vejcím přidáme mouku s práškem do pečiva a postupně přiléváme šlehačku s rozpuštěnou kávou. Zamícháme a přidáme šťávu z citrónu. Formu na bábovku vymažeme tukem a vysypeme např. moukou. Těsto nalejeme a pečeme při 170 °C cca 45 minut.
2
Poznámka: do žlábků formy na bábovku jsem zkusila dát celé mandle, výsledek je výborný.
Přidávám foto :-) . Ze silikonové babovky se leskne jak psí kulky :-D Akorát sem měla asi nějakou sulnější tu kávu,protože je černá jak uhlí . Dodala jsem rozinky a pul hrnku kokosu. Výýýýýýýýýýýýýýýýýýýýýborná !
Veronika Matoušková
|13. 3. 2011 21:15
Šlehačkovou bábovku dělám léta létoucí, fígl s tím dát do šlehačky kávu mě nikdy nenapadl. Určitě vyzkouším.
Já zase do "klasického" těsta dala špetičku badyánu a hřebíčku, a taky jí to pozvedlo k výšinám :-)
Marcela
|19. 11. 2007 10:43
Babovka byla moc dobra a jednoducha, ale nic extra, cekala jsem neco extra.
Eva O.
|10. 9. 2007 11:41
Také u nás zmizela tato bábovka za jedno odpoledne. Jen dodám, že bílky jsem vyšlehala zvlášť - měla jsem strach, že se mě jinak bábovka zdrcne.
Jarka O.
|15. 6. 2007 12:56
Opravdu dobrá, jen se po ní zaprášilo:-)) Dávám 1.
Hospodyňka
|14. 6. 2007 12:54
Vyzkoušela jsem a chuť je dobrá, ale konzistence je na moje gusto trošku gumová. Asi tam chybí aspoň nějaký tuk (kromě toho ve šlehačce) nebo by možná pomohl sníh z bílků..
Jana z VM
|7. 6. 2007 07:14
Musím taky vyzkoušet, tuto bábovku jsem ještě nedělala a to je chyba, nějak mi unikla ....
Alina
|6. 6. 2007 13:33
z uvedeného těsta jsem dělala velikonočního beránka a byl výborný
Hana Rožníčková
|6. 6. 2007 13:28
Lusindo, prosím, bez vykání. A samozřejmě se normálně tetelím, mám radost, že chutnalo. Já peču bábovky víceméně jen v týdnu ke snídani, a už jsem nevěděla jakou, tak mě napadla tahle kombinace. Tahle značka kafe je moc dobrá, tak jsem si řekla, jaká asi bude v bábovce. Zmlsala jsem si rodinku, na víkend chtějí vždy něco "lepšího", ale mě to baví.Hezký den
Lusinda
|6. 6. 2007 13:04
Během dvou dnů vařím druhý recept od Vás Hani a opět bombice!Luxusní bábovka,nemá konkurenci.Velká jednička.
Anonym
|2. 4. 2007 19:07
Z těsta jsem dělala beránka a krásně se povedl
Hana Rožníčková
|2. 4. 2007 14:05
Irenko, moc mě to potěšilo. Přeji krásný, slunečný den.
Irena Klasová
|2. 4. 2007 13:39
Fakt bomba, bábovka nemá chybu. Ze stolu zmizela dřív než se stihlo vypít kafe:-))))). Vyzkoušela jsem to i s těmi mandlemi a opravdu to bylo výborné, dávám za 1*.
Irena Klasová
|30. 3. 2007 15:37
Paní Hanko děkuji. V pondělí dám vědět, jak to dopadlo.
Hana Rožníčková
|30. 3. 2007 14:26
Irenko, šlehačku ohřát tak, aby se v ní káva rozpustila. Jako mléko na kakao např. Tahle značka kávy je vlastně " prášek ", tak se rozpouští lépe než granulovaná.
Irena Klasová
|30. 3. 2007 14:06
Vypádá mooooc pěkně, o víkendu vyzkouším. Mám dotaz, šlehačka má vřít nebo ne, když budu rozpouštět kávu?Ještě jsem to takhle nezkoušela. Děkuji