• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Kávovo-šlehačková bábovka
Napište svůj komentář k receptu

Kávovo-šlehačková bábovka

autor: Hana Rožníčková
0.0
moje hodnoceni
4.1
hodnotilo: 17
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Kávovo-šlehačková bábovka
Kávovo-šlehačková bábovka
Kávovo-šlehačková bábovka
2fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 4
      ks vejce
    • 170
      g cukr krupice
    • 250
      g polohrubá mouka
    • 1
      balení vanilkový cukr
    • 1
      balení prášek do pečiva
    • 250
      ml šlehačka
    • citronová šťáva
    • 4
      lžička instantní káva 3-4
    • mandle

Postup přípravy receptu

1
Do mísy dáme celá vejce, cukr, vanilkový cukr a šlehačem (metlami) šleháme. Šlehačku ohřejeme a rozpustíme v ní kávu. K našlehaným vejcím přidáme mouku s práškem do pečiva a postupně přiléváme šlehačku s rozpuštěnou kávou. Zamícháme a přidáme šťávu z citrónu. Formu na bábovku vymažeme tukem a vysypeme např. moukou. Těsto nalejeme a pečeme při 170 °C cca 45 minut.
2
Poznámka: do žlábků formy na bábovku jsem zkusila dát celé mandle, výsledek je výborný.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kávovo-ořechový dort (korpus) - dvoupatrový

Kávovo-ořechový dort (korpus) -…

Kávovo-smetanové "cappuccino" řezy (dort)

Kávovo-smetanové "cappuccino" řezy …

Kávovo-ořechová roláda

Kávovo-ořechová roláda

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Tinkapletinka | 9. 2. 2012 23:13

    Přidávám foto :-) . Ze silikonové babovky se leskne jak psí kulky :-D Akorát sem měla asi nějakou sulnější tu kávu,protože je černá jak uhlí . Dodala jsem rozinky a pul hrnku kokosu. Výýýýýýýýýýýýýýýýýýýýýborná !

  • Veronika Matoušková | 13. 3. 2011 21:15

    Šlehačkovou bábovku dělám léta létoucí, fígl s tím dát do šlehačky kávu mě nikdy nenapadl. Určitě vyzkouším. Já zase do "klasického" těsta dala špetičku badyánu a hřebíčku, a taky jí to pozvedlo k výšinám :-)

  • Marcela | 19. 11. 2007 10:43

    Babovka byla moc dobra a jednoducha, ale nic extra, cekala jsem neco extra.

  • Eva O. | 10. 9. 2007 11:41

    Také u nás zmizela tato bábovka za jedno odpoledne. Jen dodám, že bílky jsem vyšlehala zvlášť - měla jsem strach, že se mě jinak bábovka zdrcne.

  • Jarka O. | 15. 6. 2007 12:56

    Opravdu dobrá, jen se po ní zaprášilo:-)) Dávám 1.

  • Hospodyňka | 14. 6. 2007 12:54

    Vyzkoušela jsem a chuť je dobrá, ale konzistence je na moje gusto trošku gumová. Asi tam chybí aspoň nějaký tuk (kromě toho ve šlehačce) nebo by možná pomohl sníh z bílků..

  • Jana z VM | 7. 6. 2007 07:14

    Musím taky vyzkoušet, tuto bábovku jsem ještě nedělala a to je chyba, nějak mi unikla ....

  • Alina | 6. 6. 2007 13:33

    z uvedeného těsta jsem dělala velikonočního beránka a byl výborný

  • Hana Rožníčková | 6. 6. 2007 13:28

    Lusindo, prosím, bez vykání. A samozřejmě se normálně tetelím, mám radost, že chutnalo. Já peču bábovky víceméně jen v týdnu ke snídani, a už jsem nevěděla jakou, tak mě napadla tahle kombinace. Tahle značka kafe je moc dobrá, tak jsem si řekla, jaká asi bude v bábovce. Zmlsala jsem si rodinku, na víkend chtějí vždy něco "lepšího", ale mě to baví.Hezký den

  • Lusinda | 6. 6. 2007 13:04

    Během dvou dnů vařím druhý recept od Vás Hani a opět bombice!Luxusní bábovka,nemá konkurenci.Velká jednička.

  • Anonym | 2. 4. 2007 19:07

    Z těsta jsem dělala beránka a krásně se povedl

  • Hana Rožníčková | 2. 4. 2007 14:05

    Irenko, moc mě to potěšilo. Přeji krásný, slunečný den.

  • Irena Klasová | 2. 4. 2007 13:39

    Fakt bomba, bábovka nemá chybu. Ze stolu zmizela dřív než se stihlo vypít kafe:-))))). Vyzkoušela jsem to i s těmi mandlemi a opravdu to bylo výborné, dávám za 1*.

  • Irena Klasová | 30. 3. 2007 15:37

    Paní Hanko děkuji. V pondělí dám vědět, jak to dopadlo.

  • Hana Rožníčková | 30. 3. 2007 14:26

    Irenko, šlehačku ohřát tak, aby se v ní káva rozpustila. Jako mléko na kakao např. Tahle značka kávy je vlastně " prášek ", tak se rozpouští lépe než granulovaná.

  • Irena Klasová | 30. 3. 2007 14:06

    Vypádá mooooc pěkně, o víkendu vyzkouším. Mám dotaz, šlehačka má vřít nebo ne, když budu rozpouštět kávu?Ještě jsem to takhle nezkoušela. Děkuji

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Bábovky Nejlepší dezerty
Moučníky Bábovky Svačina Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová šťáva Cukr krupice Instantní káva Mandle Polohrubá mouka Prášek do pečiva Šlehačka Vanilkový cukr Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Čočka po orientálsku

Čočka po orientálsku

Jogurtový koláč

Jogurtový koláč

Tradiční tažený štrůdl

Tradiční tažený štrůdl

Perník z domácí pekárny II.

Perník z domácí pekárny II.

Domácí snickers

Domácí snickers

Fazole na slanině

Fazole na slanině

Čočkové ragú

Čočkové ragú

Kremrole paní Čermákové

Kremrole paní Čermákové

Uzená polévka s kroupami

Uzená polévka s kroupami

Doporučujeme

30 minut
Voňavé batátové karí

Voňavé batátové karí

320 minut
Husí polévka s játrovými knedlíčky

Husí polévka s játrovými knedlíčky

160 minut
Svatomartinská husa

Svatomartinská husa

50 minut
Lokše

Lokše

115 minut
Mrkvové rohlíčky s povidly

Mrkvové rohlíčky s povidly

60 minut
Dýňové rizoto

Dýňové rizoto

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

260 minut
Hovězí bourguignon

Hovězí bourguignon

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

Poslední sledované recepty

36
Husí polévka s játrovými knedlíčky
Husí polévka s játrovými…
35
Pravá boloňská omáčka
Pravá boloňská omáčka
34
Vejmrda
Vejmrda
31
Staročeská svíčková od babičky, recept pro amatéry
Staročeská svíčková od…
28
Mrkvové rohlíčky s povidly
Mrkvové rohlíčky s…

Zajímavé články

Svatomartinská husa krok za krokem: Návod, jak ji upéct pomalu, rychle nebo jen pro dva
Svatomartinská husa krok za krokem: Návod, jak ji…
Martinské ořechové rohlíčky bez droždí: Na tyhle bude chtít každý recept!
Martinské ořechové rohlíčky bez droždí: Na tyhle…
Zelí jako příloha: Dáte si klasické dušené, moravské, sladké nebo pečené?
Zelí jako příloha: Dáte si klasické dušené,…
Domácí dýňový koláč je podzimní hit: Upečte si ho podle návodu krok za krokem
Domácí dýňový koláč je podzimní hit: Upečte si ho…
Domácí jogurt bez jogurtovače: Je to jednodušší, než jste si mysleli
Domácí jogurt bez jogurtovače: Je to jednodušší,…
AHA.cz Děsivá diagnóza Prachaře: Hanychová už nevydržela mlčet

Děsivá diagnóza Prachaře: Hanychová už nevydržela mlčet

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Voňavá aviváž pro miminka i atopiky. Silan Sensitive prošel náročným testem maminek

Vyzkoušeli jste: Voňavá aviváž pro miminka i atopiky. Silan Sensitive prošel náročným testem maminek

Dáma.cz Recepty z kuřecích prsou aneb 11 rychlých a zdravých večeří z kuřecího masa

Recepty z kuřecích prsou aneb 11 rychlých a zdravých večeří z kuřecího masa

Blesk pro ženy Podzimní kabáty podle princezny Kate: Sází na jednoduchý trik, který lichotí každé postavě

Podzimní kabáty podle princezny Kate: Sází na jednoduchý trik, který lichotí každé postavě

Ženy.cz Odmítnutí alkoholu = společenská poprava. Proč pro „nepití“ musíte mít důvod?

Odmítnutí alkoholu = společenská poprava. Proč pro „nepití“ musíte mít důvod?

Blesk.cz Vilma Cibulková po nervovém kolapsu: Nezvěstná! Telefon marně vyzvání…

Vilma Cibulková po nervovém kolapsu: Nezvěstná! Telefon marně vyzvání…

SportRevue.cz 15 nejpopulárnějších sportů na světě. Lední hokej v popředí nehledejte

15 nejpopulárnějších sportů na světě. Lední hokej v popředí nehledejte

Maminka.cz Kdyby pohled zabíjel... 25 fotek naštvaných miminek, která vás zaručeně rozesmějí

Kdyby pohled zabíjel... 25 fotek naštvaných miminek, která vás zaručeně rozesmějí

Blesk Horoskopy Velký horoskop zdraví na listopad: Koho potrápí zažívání a komu hrozí úraz?

Velký horoskop zdraví na listopad: Koho potrápí zažívání a komu hrozí úraz?

Další doporučené recepty:

Kávovo-ořechové řezy
Kávovo-ořechové řezy
Kávovo-ořechový dort (korpus) - dvoupatrový
Kávovo-ořechový dort (korpus) -…
Kávovo-smetanové "cappuccino" řezy (dort)
Kávovo-smetanové "cappuccino" řezy …
Kávový dort (řez) s pudinkem
Kávový dort (řez) s pudinkem
Kávový dort s kávovou šlehačkou
Kávový dort s kávovou šlehačkou
Kávový korpus
Kávový korpus
  • Recepty.cz
  • Kávovo-šlehačková bábovka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact