• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Kávovo-šlehačková bábovka
Napište svůj komentář k receptu

Kávovo-šlehačková bábovka

autor: Hana Rožníčková
0.0
moje hodnoceni
4.1
hodnotilo: 17
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Kávovo-šlehačková bábovka
Kávovo-šlehačková bábovka
Kávovo-šlehačková bábovka
2fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 4
      ks vejce
    • 170
      g cukr krupice
    • 250
      g polohrubá mouka
    • 1
      balení vanilkový cukr
    • 1
      balení prášek do pečiva
    • 250
      ml šlehačka
    • citronová šťáva
    • 4
      lžička instantní káva 3-4
    • mandle

Postup přípravy receptu

1
Do mísy dáme celá vejce, cukr, vanilkový cukr a šlehačem (metlami) šleháme. Šlehačku ohřejeme a rozpustíme v ní kávu. K našlehaným vejcím přidáme mouku s práškem do pečiva a postupně přiléváme šlehačku s rozpuštěnou kávou. Zamícháme a přidáme šťávu z citrónu. Formu na bábovku vymažeme tukem a vysypeme např. moukou. Těsto nalejeme a pečeme při 170 °C cca 45 minut.
2
Poznámka: do žlábků formy na bábovku jsem zkusila dát celé mandle, výsledek je výborný.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kávovo-ořechový dort (korpus) - dvoupatrový

Kávovo-ořechový dort (korpus) -…

Kávovo-smetanové "cappuccino" řezy (dort)

Kávovo-smetanové "cappuccino" řezy …

Kávovo-ořechová roláda

Kávovo-ořechová roláda

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Tinkapletinka | 9. 2. 2012 23:13

    Přidávám foto :-) . Ze silikonové babovky se leskne jak psí kulky :-D Akorát sem měla asi nějakou sulnější tu kávu,protože je černá jak uhlí . Dodala jsem rozinky a pul hrnku kokosu. Výýýýýýýýýýýýýýýýýýýýýborná !

  • Veronika Matoušková | 13. 3. 2011 21:15

    Šlehačkovou bábovku dělám léta létoucí, fígl s tím dát do šlehačky kávu mě nikdy nenapadl. Určitě vyzkouším. Já zase do "klasického" těsta dala špetičku badyánu a hřebíčku, a taky jí to pozvedlo k výšinám :-)

  • Marcela | 19. 11. 2007 10:43

    Babovka byla moc dobra a jednoducha, ale nic extra, cekala jsem neco extra.

  • Eva O. | 10. 9. 2007 11:41

    Také u nás zmizela tato bábovka za jedno odpoledne. Jen dodám, že bílky jsem vyšlehala zvlášť - měla jsem strach, že se mě jinak bábovka zdrcne.

  • Jarka O. | 15. 6. 2007 12:56

    Opravdu dobrá, jen se po ní zaprášilo:-)) Dávám 1.

  • Hospodyňka | 14. 6. 2007 12:54

    Vyzkoušela jsem a chuť je dobrá, ale konzistence je na moje gusto trošku gumová. Asi tam chybí aspoň nějaký tuk (kromě toho ve šlehačce) nebo by možná pomohl sníh z bílků..

  • Jana z VM | 7. 6. 2007 07:14

    Musím taky vyzkoušet, tuto bábovku jsem ještě nedělala a to je chyba, nějak mi unikla ....

  • Alina | 6. 6. 2007 13:33

    z uvedeného těsta jsem dělala velikonočního beránka a byl výborný

  • Hana Rožníčková | 6. 6. 2007 13:28

    Lusindo, prosím, bez vykání. A samozřejmě se normálně tetelím, mám radost, že chutnalo. Já peču bábovky víceméně jen v týdnu ke snídani, a už jsem nevěděla jakou, tak mě napadla tahle kombinace. Tahle značka kafe je moc dobrá, tak jsem si řekla, jaká asi bude v bábovce. Zmlsala jsem si rodinku, na víkend chtějí vždy něco "lepšího", ale mě to baví.Hezký den

  • Lusinda | 6. 6. 2007 13:04

    Během dvou dnů vařím druhý recept od Vás Hani a opět bombice!Luxusní bábovka,nemá konkurenci.Velká jednička.

  • Anonym | 2. 4. 2007 19:07

    Z těsta jsem dělala beránka a krásně se povedl

  • Hana Rožníčková | 2. 4. 2007 14:05

    Irenko, moc mě to potěšilo. Přeji krásný, slunečný den.

  • Irena Klasová | 2. 4. 2007 13:39

    Fakt bomba, bábovka nemá chybu. Ze stolu zmizela dřív než se stihlo vypít kafe:-))))). Vyzkoušela jsem to i s těmi mandlemi a opravdu to bylo výborné, dávám za 1*.

  • Irena Klasová | 30. 3. 2007 15:37

    Paní Hanko děkuji. V pondělí dám vědět, jak to dopadlo.

  • Hana Rožníčková | 30. 3. 2007 14:26

    Irenko, šlehačku ohřát tak, aby se v ní káva rozpustila. Jako mléko na kakao např. Tahle značka kávy je vlastně " prášek ", tak se rozpouští lépe než granulovaná.

  • Irena Klasová | 30. 3. 2007 14:06

    Vypádá mooooc pěkně, o víkendu vyzkouším. Mám dotaz, šlehačka má vřít nebo ne, když budu rozpouštět kávu?Ještě jsem to takhle nezkoušela. Děkuji

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Bábovky Nejlepší dezerty
Moučníky Bábovky Svačina Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová šťáva Cukr krupice Instantní káva Mandle Polohrubá mouka Prášek do pečiva Šlehačka Vanilkový cukr Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Lososová pomazánka

Lososová pomazánka

Pudinková buchta rychlá a slabá

Pudinková buchta rychlá a slabá

Výborný dresing

Výborný dresing

Vajíčková pomazánka podle dcery

Vajíčková pomazánka podle dcery

Listové řezy s tvarohem

Listové řezy s tvarohem

Guláš z hlívy ústřičné s bramboráčky

Guláš z hlívy ústřičné s bramboráčky

Slaný listový závin

Slaný listový závin

Bylinkové (nejen) hovězí maso na houbách

Bylinkové (nejen) hovězí maso na…

Avokadová pomazánka s uzeným lososem

Avokadová pomazánka s uzeným lososem

Doporučujeme

30 minut
Topinky s houbami a čedarem

Topinky s houbami a čedarem

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

44
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
35
Meruňkové knedlíky - kynuté
Meruňkové knedlíky -…
24
Cuketové placky bez lepku
Cuketové placky bez lepku
24
Buřty na pivě
Buřty na pivě
24
Znojemské okurky
Znojemské okurky

Zajímavé články

Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5 snadných receptů od pondělí do pátku
Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5…
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak je zpracovat
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak…
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně zpracovat úrodu
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně…
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty: Dokáže udělat sladký bazén, ostrov i vázu s květinami
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty:…
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na něj!
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na…
AHA.cz Sajler kontra Slanina: Skutečný důvod krachu Kluků v akci

Sajler kontra Slanina: Skutečný důvod krachu Kluků v akci

Mimibazar Nechte kávu a čaj pracovat podruhé: Jak využít lógr a vyluhované sáčky

Nechte kávu a čaj pracovat podruhé: Jak využít lógr a vyluhované sáčky

Dáma.cz Moudra našich babiček fungují dodnes: Jak na šťastný vztah podle zralých žen?

Moudra našich babiček fungují dodnes: Jak na šťastný vztah podle zralých žen?

Blesk pro ženy Kámen podle měsíce vašeho narození: Oblečte se v barvách, které radí hvězdy!

Kámen podle měsíce vašeho narození: Oblečte se v barvách, které radí hvězdy!

Ženy.cz Jak obléknout svého muže, aby vám nedělal ostudu?

Jak obléknout svého muže, aby vám nedělal ostudu?

Blesk.cz Ornella shazuje kila a posílá: Žhavé pozdravy z Francie!

Ornella shazuje kila a posílá: Žhavé pozdravy z Francie!

SportRevue.cz FOTO: Kočky k pohledání. 40 (ex)sportovkyň, které stoprocentně splňují ideál ženské krásy

FOTO: Kočky k pohledání. 40 (ex)sportovkyň, které stoprocentně splňují ideál ženské krásy

Maminka.cz Nejmladší supermodelka na světě vyrostla. Do krásy? Posuďte sami

Nejmladší supermodelka na světě vyrostla. Do krásy? Posuďte sami

Blesk Horoskopy Velký horoskop práce a financí: Koho v práci povýší a kdo bude bojovat se syndromem vyhoření?

Velký horoskop práce a financí: Koho v práci povýší a kdo bude bojovat se syndromem vyhoření?

Další doporučené recepty:

Kávovo-ořechové řezy
Kávovo-ořechové řezy
Kávovo-ořechový dort (korpus) - dvoupatrový
Kávovo-ořechový dort (korpus) -…
Kávovo-smetanové "cappuccino" řezy (dort)
Kávovo-smetanové "cappuccino" řezy …
Kávový dort (řez) s pudinkem
Kávový dort (řez) s pudinkem
Kávový dort s kávovou šlehačkou
Kávový dort s kávovou šlehačkou
Kávový korpus
Kávový korpus
  • Recepty.cz
  • Kávovo-šlehačková bábovka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact