• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Kávovo-šlehačková bábovka
Napište svůj komentář k receptu

Kávovo-šlehačková bábovka

autor: Hana Rožníčková
0.0
moje hodnoceni
4.1
hodnotilo: 17
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Kávovo-šlehačková bábovka
Kávovo-šlehačková bábovka
Kávovo-šlehačková bábovka
2fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 4
      ks vejce
    • 170
      g cukr krupice
    • 250
      g polohrubá mouka
    • 1
      balení vanilkový cukr
    • 1
      balení prášek do pečiva
    • 250
      ml šlehačka
    • citronová šťáva
    • 4
      lžička instantní káva 3-4
    • mandle

Postup přípravy receptu

1
Do mísy dáme celá vejce, cukr, vanilkový cukr a šlehačem (metlami) šleháme. Šlehačku ohřejeme a rozpustíme v ní kávu. K našlehaným vejcím přidáme mouku s práškem do pečiva a postupně přiléváme šlehačku s rozpuštěnou kávou. Zamícháme a přidáme šťávu z citrónu. Formu na bábovku vymažeme tukem a vysypeme např. moukou. Těsto nalejeme a pečeme při 170 °C cca 45 minut.
2
Poznámka: do žlábků formy na bábovku jsem zkusila dát celé mandle, výsledek je výborný.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kávovo-ořechový dort (korpus) - dvoupatrový

Kávovo-ořechový dort (korpus) -…

Kávovo-smetanové "cappuccino" řezy (dort)

Kávovo-smetanové "cappuccino" řezy …

Kávovo-ořechová roláda

Kávovo-ořechová roláda

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Tinkapletinka | 9. 2. 2012 23:13

    Přidávám foto :-) . Ze silikonové babovky se leskne jak psí kulky :-D Akorát sem měla asi nějakou sulnější tu kávu,protože je černá jak uhlí . Dodala jsem rozinky a pul hrnku kokosu. Výýýýýýýýýýýýýýýýýýýýýborná !

  • Veronika Matoušková | 13. 3. 2011 21:15

    Šlehačkovou bábovku dělám léta létoucí, fígl s tím dát do šlehačky kávu mě nikdy nenapadl. Určitě vyzkouším. Já zase do "klasického" těsta dala špetičku badyánu a hřebíčku, a taky jí to pozvedlo k výšinám :-)

  • Marcela | 19. 11. 2007 10:43

    Babovka byla moc dobra a jednoducha, ale nic extra, cekala jsem neco extra.

  • Eva O. | 10. 9. 2007 11:41

    Také u nás zmizela tato bábovka za jedno odpoledne. Jen dodám, že bílky jsem vyšlehala zvlášť - měla jsem strach, že se mě jinak bábovka zdrcne.

  • Jarka O. | 15. 6. 2007 12:56

    Opravdu dobrá, jen se po ní zaprášilo:-)) Dávám 1.

  • Hospodyňka | 14. 6. 2007 12:54

    Vyzkoušela jsem a chuť je dobrá, ale konzistence je na moje gusto trošku gumová. Asi tam chybí aspoň nějaký tuk (kromě toho ve šlehačce) nebo by možná pomohl sníh z bílků..

  • Jana z VM | 7. 6. 2007 07:14

    Musím taky vyzkoušet, tuto bábovku jsem ještě nedělala a to je chyba, nějak mi unikla ....

  • Alina | 6. 6. 2007 13:33

    z uvedeného těsta jsem dělala velikonočního beránka a byl výborný

  • Hana Rožníčková | 6. 6. 2007 13:28

    Lusindo, prosím, bez vykání. A samozřejmě se normálně tetelím, mám radost, že chutnalo. Já peču bábovky víceméně jen v týdnu ke snídani, a už jsem nevěděla jakou, tak mě napadla tahle kombinace. Tahle značka kafe je moc dobrá, tak jsem si řekla, jaká asi bude v bábovce. Zmlsala jsem si rodinku, na víkend chtějí vždy něco "lepšího", ale mě to baví.Hezký den

  • Lusinda | 6. 6. 2007 13:04

    Během dvou dnů vařím druhý recept od Vás Hani a opět bombice!Luxusní bábovka,nemá konkurenci.Velká jednička.

  • Anonym | 2. 4. 2007 19:07

    Z těsta jsem dělala beránka a krásně se povedl

  • Hana Rožníčková | 2. 4. 2007 14:05

    Irenko, moc mě to potěšilo. Přeji krásný, slunečný den.

  • Irena Klasová | 2. 4. 2007 13:39

    Fakt bomba, bábovka nemá chybu. Ze stolu zmizela dřív než se stihlo vypít kafe:-))))). Vyzkoušela jsem to i s těmi mandlemi a opravdu to bylo výborné, dávám za 1*.

  • Irena Klasová | 30. 3. 2007 15:37

    Paní Hanko děkuji. V pondělí dám vědět, jak to dopadlo.

  • Hana Rožníčková | 30. 3. 2007 14:26

    Irenko, šlehačku ohřát tak, aby se v ní káva rozpustila. Jako mléko na kakao např. Tahle značka kávy je vlastně " prášek ", tak se rozpouští lépe než granulovaná.

  • Irena Klasová | 30. 3. 2007 14:06

    Vypádá mooooc pěkně, o víkendu vyzkouším. Mám dotaz, šlehačka má vřít nebo ne, když budu rozpouštět kávu?Ještě jsem to takhle nezkoušela. Děkuji

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Bábovky Nejlepší dezerty
Moučníky Bábovky Svačina Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová šťáva Cukr krupice Instantní káva Mandle Polohrubá mouka Prášek do pečiva Šlehačka Vanilkový cukr Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Vajíčková pomazánka

Vajíčková pomazánka

Salámové špízy

Salámové špízy

Kuřecí oběd

Kuřecí oběd

Ananasová pohádka

Ananasová pohádka

Veganská houbová omáčka

Veganská houbová omáčka

Domácí pizza I.

Domácí pizza I.

Jablečná přesnídávka (pyré)

Jablečná přesnídávka (pyré)

Sladký zeleninový salát z paprik, rajčat a okurek

Sladký zeleninový salát z paprik,…

Kokosové sušenky

Kokosové sušenky

Doporučujeme

90 minut
Segedínský guláš - F.O.O.D.

Segedínský guláš - F.O.O.D.

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

60 minut
Jahodovorebarborový sypaný koláč

Jahodovorebarborový sypaný koláč

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

145 minut
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

30 minut
Risotto s chřestem

Risotto s chřestem

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

Poslední sledované recepty

30
"Míša" roláda
"Míša" roláda
21
Palačinky
Palačinky
20
Smetanové kuřecí kousky s rýží
Smetanové kuřecí kousky…
19
Míša řezy
Míša řezy
18
Sirup ze smrkových výhonků
Sirup ze smrkových…

Zajímavé články

Kukuřičná kaše neboli polenta: Bezlepková dobrota, ze které uděláte skvělou snídani, hranolky i sladký koláč
Kukuřičná kaše neboli polenta: Bezlepková dobrota…
Co s úrodou libečku? Vyrobte si z něj domácí maggi nebo vegetu
Co s úrodou libečku? Vyrobte si z něj domácí…
Snídaně do postele: Pět nejlepších receptů, jak začít nový den
Snídaně do postele: Pět nejlepších receptů, jak…
Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co hodí a proč se ho nebát ani v teplé kuchyni
Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co…
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot, sirup nebo čatní
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot,…
AHA.cz Soukalová prosí o pomoc! Nemoc vede k předčasné smrti

Soukalová prosí o pomoc! Nemoc vede k předčasné smrti

Mimibazar Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Dáma.cz Povislé paže: Co je způsobuje a jak s tím bojovat?

Povislé paže: Co je způsobuje a jak s tím bojovat?

Blesk pro ženy Elegán Jiří Korn slaví 76. narozeniny: Proč nesnášel Yvettu a kdo jsou jeho osudové ženy

Elegán Jiří Korn slaví 76. narozeniny: Proč nesnášel Yvettu a kdo jsou jeho osudové ženy

Ženy.cz Káva jako rituál: Češi objevují kouzlo domácí přípravy

Káva jako rituál: Češi objevují kouzlo domácí přípravy

Blesk.cz Leon Tsoukerník vysvětluje… Výjimečné pouto s Karlem Gottem (†80) a Michalem Davidem (64)!

Leon Tsoukerník vysvětluje… Výjimečné pouto s Karlem Gottem (†80) a Michalem Davidem (64)!

SportRevue.cz FOTO: Divoké kočky z ringů a klecí. Podívejte se na 22 nejkrásnějších zápasnic všech dob

FOTO: Divoké kočky z ringů a klecí. Podívejte se na 22 nejkrásnějších zápasnic všech dob

Maminka.cz Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Blesk Horoskopy Ochranný kabbalah náramek: Jak ho správně uvázat a proč má 7 uzlů?

Ochranný kabbalah náramek: Jak ho správně uvázat a proč má 7 uzlů?

Další doporučené recepty:

Kávovo-ořechové řezy
Kávovo-ořechové řezy
Kávovo-ořechový dort (korpus) - dvoupatrový
Kávovo-ořechový dort (korpus) -…
Kávovo-smetanové "cappuccino" řezy (dort)
Kávovo-smetanové "cappuccino" řezy …
Kávový dort (řez) s pudinkem
Kávový dort (řez) s pudinkem
Kávový dort s kávovou šlehačkou
Kávový dort s kávovou šlehačkou
Kávový korpus
Kávový korpus
  • Recepty.cz
  • Kávovo-šlehačková bábovka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact