• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Kávovo-ořechový mls
Napište svůj komentář k receptu

Kávovo-ořechový mls

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 10
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Kávovo-ořechový mls
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 5
      ks vejce
    • 2
      ks bílek
    • 200
      g cukr
    • 6
      lžíce strouhanka
    • 200
      g strouhané ořechy nahrubo
    • 1
      balení prášek do pečiva
    • pečící papír
  • Krém
    • 1
      l voda
    • 2
      balíček vanilkový pudink
    • 3
      lžička instantní káva
    • 1
      máslo
    • 2
      ks žloutek
    • 2
      lžíce cukr
    • 2
      lžíce hnědý rum
    • 2
      balení šlehačka v prášku

Postup přípravy receptu

1
Vejce, bílky a cukr šleháme do pěny, přidáme strouhanku, ořechy a prášek do pečiva. Nalejeme a urovnáme na vymazaný a vysypaný nebo vyložený pečícím papírem plech a upečeme.
2
Podle trouby tak 20 minut na 150 °C. Necháme vychladnout.
3
Ve vodě uvaříme pudinky bez cukru a do horkého krému zamícháme rozpustnou kávu, po vychladnutí vyšleháme s máslem a žloutky a cukrem, popřípadě můžeme přidat rum. Krém naneseme na upečený základ a potřeme ušlehanými šlehačkami v prášku, můžeme posypat strouhanou čokoládou.
4
Je to prostě paráda! Nic tak lahodného jsem dlouho nejedla! Kombinace ořechů, kávy a šlehačky je úžasná! Doporučuji zkusit!
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kávovo-ořechový dort (korpus) - dvoupatrový

Kávovo-ořechový dort (korpus) -…

Kávovo-šlehačková bábovka

Kávovo-šlehačková bábovka

Kávovo-smetanové "cappuccino" řezy (dort)

Kávovo-smetanové "cappuccino" řezy …

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • KV
    KV | 25. 10. 2014 08:26

    Vynikající moučník, chutnalo všem a byl velký zájem o recept!

  • bramborka | 2. 3. 2008 18:55

    Také nám chutnalo,dělala jsem již potřetí s normální šlehačkou.Takže za 1*.

  • Zita Matejkova | 23. 1. 2008 21:44

    Evo,nejsou.Koukněte na šlehačkové řezy od Ivy Ticháčkové,tento recept mám už dlouho a upečeno je podle něj.

  • Eva Červenková | 23. 1. 2008 20:46

    je to recept k fotografii v galerii kávovo-šlehačkové řezy?

  • Marketa | 31. 12. 2007 21:31

    Dvakrat jsem zkousela podle puvodniho receptu, akorat slehacku delam cerstvou, dnes na silvestra jsem se rozhodla trosku zaexperimentovat a udelala jsem krem z kokosoveho pudinku a mleka misto vody, kavu jsem nedala instantni, ale do horkeho pudinku jsem primichala "panaka" silneho espressa a je to baaaajo!!!!!!!!! Doporucuji vyzkouset.

  • Laskonka B | 27. 12. 2007 16:46

    mnam! Je to naozaj dobrota. Doporucujem!

  • Alena Konopcikova | 21. 11. 2007 01:59

    Naprosto vynikajici, jen jsem dala misto kavy rovnou kavovy liker, budu pect casteji, mam jistotu, ze se vzdy povede. Zakladni piskot je take moc dobry, daleko lepsi nez testo na " Parizske kostky"

  • Zdeňka | 13. 11. 2007 20:03

    Tento víkend jsem pekla už podruhé,moučník je opravdu výborný.Pudink jsem vařila z vody a krém je lehoučký a moc dobrý. Šlehačky jsem použila čerstvé.Dík za recept,dávám za 1.

  • Renáta Janotová | 12. 11. 2007 20:46

    Ta voda tam je opravdu úmyslně :) a to z důvodu "štíhlé linie" :) ale jinak klidně dělejte puding z mléka. Z vody taky dělávám často krémy z toho důvodu, že déle vydrží čerstvé, ale v tomto případě to myslím není podstané, stejně to nevydrží...všechno se hned sní :) tak klidně používejte mléko!

  • Jana z VM | 5. 11. 2007 10:08

    Konečně vyzkoušeno a musím uznat, že je to pochoutka! Hlavně druhý den, až se korpus trochu uleží a vsákne tu dobrotu zhora. Příště ale udělám puding z mléka. Ta voda je tam úmyslně, nebo proč není puding z mléka ? ¨Bude to určitě ještě lepší, ne?? Nahoru jsem nedávala čokoládu, ale jenom kakao, zdálo se mi to dost sladké. Možná i do těsta dám příště o trochu méně cukru. Jinak moc, moc chválím, je to opravdu MLS!!

  • olča | 6. 8. 2007 07:21

    Výborné-lehoučké,nadýchané,prostě super!

  • Marketa | 2. 8. 2007 01:45

    Tak mlsnost zvitezila a upekla jsem jeste vecer. Neprehanela jste, je to basen, akorat jsem pri te nedockavosti a netrpelivym miminem za zady zapomnela dat rum a nemela jsem cokoladu, tak jsem posypala grankem. Ten rum me mrzi, ale urcite budu delat casteji, takze priste uz snad nezapomenu. 1 s hvezdickou a vrele doporucuji!!!

  • Marketa | 1. 8. 2007 19:10

    Dekuji, ja to urcite vyzkousim jeste tenhle tyden, to abych pozvala nejakou navstevu, jinak to spucnu sama, manzel na sladke moc neni, tak to vzdycky dojizdim sama :)

  • Anonym | 1. 8. 2007 10:05

    Naše dětinemají rády kávové věci na rozdílod nás, co kdybych tam dala 3 lžičky kakaa místo kávy?

  • Anonym | 31. 7. 2007 18:17

    Klidně použijte normální šlehačku!Ta ze sáčku se tam dává jenom proto,aby to déle vydrželo v ledničce.Ale myslím si, že pokud do normální šlehačky dáte ztužovač,tak to bude v poho!Je to fakt úžasné!Renáta

  • Marketa | 30. 7. 2007 19:23

    Zni to super, ale tady se neda sehnat slehacka v prasku, muzu pouzit normalni?

  • Jana z VM | 30. 7. 2007 16:36

    To musí být fakt paráda ! Ráda bych kousek ochutnala... tak to budu muset vyzkoušet.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Buchty Svačina Pečení Výjimečný den Návštěva Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílek Cukr Hnědý rum Instantní káva Máslo Pečící papír Prášek do pečiva Šlehačka Strouhané ořechy Strouhanka Vanilkový pudink Vejce Voda Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Hraběnčiny řezy II.

Hraběnčiny řezy II.

Pikantní škvarková pomazánka nejen na topinky

Pikantní škvarková pomazánka nejen na…

Vdolky pečené v troubě

Vdolky pečené v troubě

Brokolicový salát IV.

Brokolicový salát IV.

Amur (ryba) v bylinkovém těstíčku

Amur (ryba) v bylinkovém těstíčku

Buřty s cibulí

Buřty s cibulí

Játrové knedlíčky od Bohdalky

Játrové knedlíčky od Bohdalky

Jablkový koláč s čokoládovou polevou

Jablkový koláč s čokoládovou polevou

Věnečky podle Valiky

Věnečky podle Valiky

Doporučujeme

40 minut
Nasi Goreng - indonéská smažená rýže

Nasi Goreng - indonéská smažená rýže

30 minut
Rebarborový džem s vanilkou

Rebarborový džem s vanilkou

20 minut
Chřest s křupavou posýpkou a ztraceným vejcem

Chřest s křupavou posýpkou a…

35 minut
Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

10 minut
Domácí vanilkový a kakaový pribináček

Domácí vanilkový a kakaový pribináček

70 minut
Koláč z rebarbory

Koláč z rebarbory

Poslední sledované recepty

32
Dim Sum knedlíčky
Dim Sum knedlíčky
31
Ledové matcha latté
Ledové matcha latté
31
Pravý segedínský guláš
Pravý segedínský guláš
30
Karamelové hrušky
Karamelové hrušky
27
Sirup ze smrkových výhonků
Sirup ze smrkových…

Zajímavé články

5 potravin, které vám pomohou zbavit se tuku na břiše
5 potravin, které vám pomohou zbavit se tuku na…
Zapomenutá kuchařka z Vilniusu: Vyzkoušejte jednoduché vegetariánské recepty, které překvapí svou chutí
Zapomenutá kuchařka z Vilniusu: Vyzkoušejte…
Upečte si zahrádku: Rozkvetlé slané koláče jsou skvělé k obědu i večeři
Upečte si zahrádku: Rozkvetlé slané koláče jsou…
Nestíháte v týdnu vařit? Vyzkoušejte populární pečené špagety z jednoho hrnce
Nestíháte v týdnu vařit? Vyzkoušejte populární…
Rýže v troubě se nelepí a nerozvaří: Jak ji správně připravit?
Rýže v troubě se nelepí a nerozvaří: Jak ji…
AHA.cz Detaily dnešního rozloučení s Bartoškou: Herci ruší představení!

Detaily dnešního rozloučení s Bartoškou: Herci ruší představení!

Mimibazar Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Dáma.cz Otestujte se: Podívejte se na obrázek a dozvíte se, jací jste. Mají psychologové pravdu?

Otestujte se: Podívejte se na obrázek a dozvíte se, jací jste. Mají psychologové pravdu?

Blesk pro ženy Slavné krásky v černé: Tohle jsou triky stylistky, jak v ní nevypadat nudně!

Slavné krásky v černé: Tohle jsou triky stylistky, jak v ní nevypadat nudně!

Ženy.cz Jak rychle usnout do 10, 60 a 120 vteřin. 3 vědecky ověřené metody

Jak rychle usnout do 10, 60 a 120 vteřin. 3 vědecky ověřené metody

Blesk.cz Důležití hosté na mejdanu pro Bartošku (†78): Kdo jsou mecenáši festivalu

Důležití hosté na mejdanu pro Bartošku (†78): Kdo jsou mecenáši festivalu

SportRevue.cz FOTO: Polonahé fanynky na fotbalových tribunách. Těšme se na příští mistrovství světa!

FOTO: Polonahé fanynky na fotbalových tribunách. Těšme se na příští mistrovství světa!

Maminka.cz Přehnaně liberální výchova je naprostá ohavnost. My se nepřizpůsobujeme dítěti. Dítě se přizpůsobuje nám, říká Marek Herman

Přehnaně liberální výchova je naprostá ohavnost. My se nepřizpůsobujeme dítěti. Dítě se přizpůsobuje nám, říká Marek Herman

Blesk Horoskopy 5 znamení zvěrokruhu, která se pořád vracejí ke svým ex: Kdo věří na druhé šance?

5 znamení zvěrokruhu, která se pořád vracejí ke svým ex: Kdo věří na druhé šance?

  • Recepty.cz
  • Kávovo-ořechový mls
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact