lžíce
černá káva
i s logrem, dle hustoty krému, cca
Dále
dětské piškoty
černá káva
hnědý rum
mleté vlašské ořechy
nebo jádra na dozdobení
Postup přípravy receptu
1
Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny. Přidáme vodu a olej. Přisypeme mouku s kypřidlem a ořechy, dobře promícháme a vmícháme tuhý sníh z bílků. Těsto nalijeme na plech vyložený pečícím papírem, rovnoměrně rozetřeme a dáme péct do předehřáté trouby na 180 stupňů dorůžova. Nepřesušit!
2
Ještě teplou roládu srolujeme a necháme vychladnout. Pak rozvineme, opatrně sundáme pečící papír, potřeme krémem (část necháme na potření povrchu) a na okraj rolády naskládáme dvě až tři řady piškot namočených v kávě ochucené rumem. Opět pevně zavineme a necháme v chladnu ztuhnout.
3
Pak potřeme i povrch rolády, který dozdobíme mletými ořechy nebo půlkami jader a opět dáme do chladna proležet, nejlépe přes noc. Pak krájíme na plátky a podáváme.
4
Krém:
5
Změklé máslo utřeme s cukrem do pěny, vmícháme ořechy, rum a kávu i s logrem dle hustoty krému.