• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Velikonoce
  • Recepty.cz
  • Kávové slzičky
Napište svůj komentář k receptu

Kávové slzičky

autor: J.Tereza
0.0
moje hodnoceni
3.9
hodnotilo: 84
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Kávové slzičky
Kávové slzičky
Kávové slzičky
Kávové slzičky
Kávové slzičky
Kávové slzičky
Kávové slzičky
5fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 250
      g hladká mouka
    • 0,50
      balíček prášek do pečiva
    • 80
      g moučkový cukr
    • 100
      g lískové oříšky mleté
    • 1
      lžička mletá káva
    • 130
      g máslo
    • 2
      ks žloutek
    • 1
      lžíce mléko
  • Náplň
    • 100
      g moučkový cukr
    • 1
      vanilkový cukr
    • 100
      g máslo
    • 50
      g lískové oříšky mleté
    • 1
      lžička mletá káva
  • Poleva
    • 200
      g čokoláda
    • 50
      g ztužený tuk
    • 0,50
      lžička instantní káva
    • lískové oříšky celé oloupané

Postup přípravy receptu

1
Z mouky, prášku, cukru, oříšků, kávy, másla, žloutků a mléka vypracujeme těsto a dáme do chladu ztuhnout. Těsto vyválíme a formičkou vykrajujeme slzičky, které upečeme. Vyšleháme přísady na náplň a krémem spojujeme dvě a dvě slzičky. Z čokolády, tuku a kávy uděláme polevu, kterou slzičky polejeme a ozdobíme lískovým oříškem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Výborné Kávové Lívance

Výborné Kávové Lívance

Vánoční kávové čtyřlístky

Vánoční kávové čtyřlístky

Kávové řezy s ořechy, čokoládou a skořicí

Kávové řezy s ořechy, čokoládou a…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • mamaon | 15. 12. 2016 17:12

    Pokud se náplň pořádně vyšlehá šlehačem, máslo stačí, vznikne hustá dobře natíratelná náplň :)

  • Tereza | 13. 12. 2016 19:36

    Dnes jsem cukroví dopekla a naplnila, chutná a vypadá luxusně:-) Děkuji za recept! 8-)

  • lenka | 26. 11. 2015 10:35

    No já jsem zkoušela a katastrofa - 130g másla? Měla jsem z toho drobenku. Může mi někdo poradit, jak z toho udělal těsto? já jsem musela přidat téměř dvojnásobek másla a stejně to byla katastrofa, vůbec se to nedalo vyválet, všude se to lepilo, pak zase drobilo. hrúza. :'( prosím kdo ví, jak na to, poraďte mi na fairground@seznam.cz, budu moc vděčná! díky

  • lenka | 26. 11. 2015 10:34

    No já jsem zkoušela a katastrofa - 130g másla? Měla jsem z toho drobenku. Může mi někdo poradit, jak z toho udělal těsto? já jsem musela přidat téměř dvojnásobek másla a stejně to byla katastrofa, vůbec se to nedalo vyválet, všude se to lepilo, pak zase drobilo. hrúza. :'( prosím kdo ví, jak na to, poraďte mi na fairground@seznam.cz, budu moc vděčná! díky

  • Lucka | 7. 12. 2014 18:23

    Poradite mi prosim jak dlouhou to mam pect a na kolik stupnu dekuji 8-) :-P

  • nafínek | 7. 12. 2014 15:25

    Holky prosím poraďte dneska peču slzičky a chci se zeptat kdy to plníte aby to vydrželo, chtěla bych dneska není brzy?díky

  • GoodWorthy
    GoodWorthy | 14. 12. 2013 18:50

    Také je doma děláme, jen můj recept je v detailech odlišný, ale velice chutné. Pečeme už asi 6. rokem. <:-)

  • silvik T.
    silvik T. | 20. 12. 2012 22:28

    Moc dobré a chutné.Dělám druhým rokem .

  • linda klein | 12. 12. 2012 15:35

    Ja davam mletou kavu nevarenou (primo ze sacku). Cukrovi je vynikajici, pecu kazdy rok. Polevam kavovou polevou a zdobim cokoladovym zrnem.

  • janule | 10. 12. 2012 14:11

    Chtěla jsem se zeptat, jestli se tam dává mletá uvařená káva, nebo prostě jen tak ze sáčku? Díky

  • Lucie Kadera | 12. 12. 2011 12:51

    Vcera jsem je upekla, dneska ochutnala jsou vynikajici! Diky za skvely recept.

  • Lucie Kadera | 12. 12. 2011 12:49

    vcera jsem je dopekla, dneska ochutnala jsou fantasticke diky za skvely recept

  • šárka hrubá | 1. 12. 2011 01:07

    určitě zkusím :-)

  • Lada O. | 25. 11. 2011 10:34

    Letos už budu dělat třetím rokem. Jsou vynikající. Moje nejoblíbenější cukroví, děkuji Terezko za skvělý receptík ;-)

  • zuzanka | 17. 12. 2010 22:19

    vypadáto dobře určitě vyskoušíma určitě to bude dobré

  • J.Tereza | 12. 12. 2010 09:35

    Áno, kľudne môžete dať vlašské orechy, aj ja dávam nie vždy lieskovce, vlašské orechy mám vždy 8-)

  • Jarka | 10. 12. 2010 20:05

    Zdravím,chtěla jsem se zeptat,jestli by šlo místo lískových oříšků dát vlašské?děkuji za odpověď.

  • stefanova34 | 6. 12. 2010 11:07

    ....opravdu moc dobre,vsem chutnaji...davam 1

  • Iva- Ma | 10. 1. 2010 13:55

    Terezko, jak se říká.. komu není shůry dáno.. nějak tyto lidi nechápu,opravdu ubohé.Pěknou neděli všem kteří otevřou web.

  • Tereza J. | 10. 1. 2010 11:22

    A jéje, zase niekomu vadilo, že tento recept bol v TOP :((( Je to úbohé. Dúfam, že dotyčná alebo dotyčný je už úplne spokojný.

  • Tereza J. | 5. 1. 2010 15:57

    Som rada, že slzičky chutnajú. Anička, kľudne môžeš robiť aj z vlašských orechov, robím väčšinou z nich, pretože orech mám na záhrade a teda o orechy nemám núdzu. Dokonca by som povedala, že tá zámena orechov slzičkám prospieva :)))

  • Anna Čuprová | 5. 1. 2010 14:53

    Terezko,zkoušela jsi slzičky z vlašských ořechů?Recept mne velmi inspiroval,ale lískové ořechy nemusím.Dík za odpověď.

  • Jana Soudná | 4. 1. 2010 21:06

    Jednoznačně skvělé. Dělali jsme na Vánoce jen tak na zkoušku a už je budeme dělat vždycky. Je to výborné, chutné mňam ... Terezko děkuji ...

  • venyss venyss | 2. 1. 2010 16:51

    I nám slzičky moc chutnali! Tak se připojuji k jedničkářům! Nejvíce se mi líbilo to,že byli hned tak křehoučké :-)

  • Martina Matoušková | 27. 12. 2009 14:32

    Výborné cukroví! Zdobila jsem stejně jako paní Linda a nemělo to chybu - letos je to jedno z nejlepších cukroví, co jsem pekla!

  • Linda Klein | 14. 12. 2007 13:27

    Vynikajici cukrovi! Vykrajovala jsem ovsem kyticky, potirala kavovou polevou (120 g mleteho cukru utreme se 2 lzicemi varici silne kavy) a dozdobila cokoladovym zrnem. Je to nadhera, ktera i skvele chutna :-)) Moc dekuji za recept.

  • Tereza J. | 12. 12. 2007 20:51

    Zmäknú od krému asi tak za 2-3 dni. V takom časovom predstihu plním, závisí to aj od vlhkosti vzduchu.

  • J.B. | 12. 12. 2007 08:25

    kdy je plnit krémem aby vydrželi do vánoc? chtěla bych je příští týden dodělat a napnit krémem a když je dám do lednice (jinou chladnou místnost nemám) vydrží ten krém?

  • Tereza J. | 3. 12. 2007 18:56

    Markétka, u nás sa hovorí dve a dve, akože sú spolu dve, takže som sa nesplietla, je to slovný zvrat v slovenčine :)))

  • Nicol | 3. 12. 2007 14:15

    Pekla jsem je zrovna o víkendu a žádné problémy jsem neměla. Dala jste ingredience přesně podle receptu - pravé máslo, lískové oříšky (NE vlašské - ty jsou o dost mastnější)...

  • marcela otahalova | 3. 12. 2007 13:45

    tento recept me taky zaujal delala jsem uz dve testa testo se droli a je strasne mastne nevim kde delam chybu poradi nekdo dik

  • marcela otahalova | 3. 12. 2007 09:20

    ten recept me velice zaujal ale testo se mi strasne droli nevite cim by to mohlo stat urcite ho skusim znovu dik

  • Marketa | 29. 11. 2007 17:41

    Tento recept zni velice zajimave, uricte jej na letosni Vanoce vyzkousim,jen mam pocit,ze se pisatelka spletla a psala ze se kremem slepuji dve a dve slzicky ,slepuji se jen jedna a jedna slzicka nemam pravdu.Diky za odpoved

  • Anonym | 24. 11. 2007 18:48

    come

  • Lenka | 24. 11. 2007 13:57

    Děkuji všem za odpovědi a rady, už se na tu kávovou chuť moc těším! :-)

  • Tereza J. | 23. 11. 2007 15:18

    Marsí , sarančata likvidujú všetko :))) ale kto má rád kávovú chuť, čo je môj prípad, ten si príde na svoje.

  • Marsí | 23. 11. 2007 13:22

    Tak nevím, zda tu kávovou dobrotu pozřou má sarančata, ale mně se tohle zamlouvá...:-)) jinak léta dělám krémy z Hery a pudingu, nic neteče a vydrží dlouho.

  • Nicol | 23. 11. 2007 07:16

    Lenko, tohle jsem pekla vloni přesně podle tohoto receptu a krém se při pokojové teplotě neroztéká - používám pravé máslo, NE margarín.Je to výborné cukroví, hodně kávové. Doporučuji.

  • Tereza J. | 23. 11. 2007 05:32

    Lenka, je to tukom. Použite taký tuk, ktorý sa pri izbovej teplote hneď netaví, nemäkne. Nemusí to byť maslo, ale aj margaríny sú rôzne. Ja používam maďarské, u nás ich dostať, nemäknú ihneď a sú chuťove dobré. Nemám prehľad o margarínoch v Čechách, možno značku poradí niekto iný.

  • Lenka | 22. 11. 2007 21:26

    Cukroví se mi moc líbí, určitě bude i dobré. Ale poraďte mi prosím. Nějak se mi nedaří cukroví, které musím slepovat krémem. Když ho pak dám na talířek, krém za chvíli "teče". Je to normální?Nebo myslíte, že to s touto Vaší náplní bude lepší? Miluju cukroví s krémem, dělávala to moje babička, ale jí krém krásně držel a netekl :-( Díky.

  • Tereza J. | 21. 11. 2007 15:45

    Myslím, že áno, len to cesto je od obyčajnej kávy také trošička bodkované, neviem ako chuťove, robím s obyčajnou kávou .

  • Dáša Janíková | 21. 11. 2007 12:44

    Mohla bych použít místo mleté kávy do náplně a těsta instantní? Děkuji

  • Hana Rožníčková | 7. 12. 2006 07:20

    Tento recept mě také zaujal, dnes ráno jsem těsto vyndala z lednice, krásně se s těstem pracovalo, nedělalo žádnou " neplechu " a ta káva krásně voní. Už se těším, až je naplním.

  • Zuzana Šindlerová | 9. 11. 2006 10:43

    Dělala jsem je vloni na Vánoce jako první recept z těchto stránek, jsou vynikající, letos budu opakovat.

  • Radka A. | 22. 12. 2005 16:44

    je to trochu piplačka, ale výsledek moc dobrý.

  • Míla Kořínková | 14. 12. 2005 17:17

    Také je znám, jen místo lískáče dávám půlku mandle, tvarově to doplňuje vzhled cukroví.

  • Anonym | 14. 12. 2005 15:32

    Tenhle recept znam.Davam 1 lzici mleka(Tatra).,jinak je recept uplne stejny.Moc dobre.

  • Laďka Svobodová | 13. 12. 2005 21:37

    Letos jsem se rozhodla vyzkoušet jiné cukroví, než co jsme vždycky dělávaly doma - slzičky mě zaujaly, tak jsem je vyzkoušela. Móóóc dobré.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zákusky Nejlepší dezerty Vánoční cukroví
Moučníky Zákusky Cukroví Pečení Chlazení Šlehání Vánoce Narozeniny Oslava Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Čokoláda Hladká mouka Instantní káva Lískové oříšky Máslo Mléko Mletá káva Moučkový cukr Prášek do pečiva Vanilkový cukr Žloutek Ztužený tuk
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zelená rajčata

Zelená rajčata

Americká buchta

Americká buchta

Malakov dort - starý recept po prababičce

Malakov dort - starý recept po…

Sýrová polévka V.

Sýrová polévka V.

Kyprý jablkový koláč

Kyprý jablkový koláč

Česneková plec

Česneková plec

Pomerančová marmeláda pro domácí pekárnu

Pomerančová marmeláda pro domácí…

Česnekové bramborové knedlíky s houskou

Česnekové bramborové knedlíky s…

Hrášková polévka se šunkou

Hrášková polévka se šunkou

Doporučujeme

30 minut
Šťavnaté masové koule s parmazánem a rajčaty

Šťavnaté masové koule s parmazánem a…

20 minut
Chřestový salát s vejcem

Chřestový salát s vejcem

20 minut
Bylinkové kuře v marinádě chermoula

Bylinkové kuře v marinádě chermoula

30 minut
Žloutkové řezy jako vánek

Žloutkové řezy jako vánek

20 minut
Mac and cheese s chřestem a hráškem

Mac and cheese s chřestem a hráškem

30 minut
Strakaté blondie

Strakaté blondie

40 minut
Whisky krkovice s opečenými bramborami

Whisky krkovice s opečenými bramborami

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Slaný chřestový koláč

Slaný chřestový koláč

Poslední sledované recepty

74
Žloutkové řezy jako vánek
Žloutkové řezy jako vánek
71
Batáty ve slanině
Batáty ve slanině
69
Dušené zelí s uzeným masem a cizrnou
Dušené zelí s uzeným…
45
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami
Vepřové s mrkví, hráškem…
40
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce

Zajímavé články

Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou barvou i chutí
Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou…
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i zeleniny!
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i…
Chřest pomáhá při hubnutí: Zkuste polévku nebo rizoto
Chřest pomáhá při hubnutí: Zkuste polévku nebo…
Sirup ze smrkových výhonků ze tří ingrediencí a bez vaření
Sirup ze smrkových výhonků ze tří ingrediencí a…
Sardinky v konzervě: Superpotravina, kterou většina z nás jí špatně. Víme, jak na ně!
Sardinky v konzervě: Superpotravina, kterou…
AHA.cz Útok u soudu s Hanychovou: Soukup překročil všechny meze

Útok u soudu s Hanychovou: Soukup překročil všechny meze

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz Takhle vypadala zima a Vánoce za socialismu. Které věci jste také měli?

Takhle vypadala zima a Vánoce za socialismu. Které věci jste také měli?

Blesk pro ženy Zemřel Jiří Bartoška (†78): Tohle byly jeho životní i filmové role

Zemřel Jiří Bartoška (†78): Tohle byly jeho životní i filmové role

Ženy.cz Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Blesk.cz Slzy pro festivalového prezidenta Bartošku (†78): Pieta u Thermalu i u sídla na Andělské Hoře

Slzy pro festivalového prezidenta Bartošku (†78): Pieta u Thermalu i u sídla na Andělské Hoře

SportRevue.cz VIDEO: Legendární trefy. 11 nejslavnějších gólů v dějinách české hokejové reprezentace

VIDEO: Legendární trefy. 11 nejslavnějších gólů v dějinách české hokejové reprezentace

Maminka.cz Bolestné přiznání mámy, jejíž dceři byl na oslavě odepřen dort: Vůči tříletému dítěti to bylo zbytečně kruté, postěžovala si

Bolestné přiznání mámy, jejíž dceři byl na oslavě odepřen dort: Vůči tříletému dítěti to bylo zbytečně kruté, postěžovala si

Blesk Horoskopy Odbornice na čísla vědomí má jasno: Den, kdy jste se narodili, o vás řekne vše!

Odbornice na čísla vědomí má jasno: Den, kdy jste se narodili, o vás řekne vše!

Další doporučené recepty:

Kávové cupcakes s karamelovým krémem
Kávové cupcakes s karamelovým krémem
Kávové muffiny
Kávové muffiny
Kávové řezy s ořechy, čokoládou a skořicí
Kávové řezy s ořechy, čokoládou a…
Kávovo-ořechová roláda
Kávovo-ořechová roláda
Kávovo-ořechové řezy
Kávovo-ořechové řezy
Kávovo-ořechový dort (korpus) - dvoupatrový
Kávovo-ořechový dort (korpus) -…
  • Recepty.cz
  • Kávové slzičky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact