No tak doufame ze se nam to povede 8-) 8-) :-) ;-)
Já to pekla v elektrické troubě na 180C asi 15-20minut :-)
výborné mňam mňam :-P
Můžete mi, prosím, napsat, jak dlouho korpus péct a na kolik stupňů? Děkuji
Zito,zní to hodně jedle,jak je to pak vysoké?Tu polevu se zakysankou máme rádi a k tomu se to i hodí :-P ...
Cukru dávám jen 200 g, ořechů 200 g a přidávám do těsta pár lžic rumu. Čokoládovou polevu dělám ze dvou tyčinek Ledových kaštanů, kterou po rozpuštění smíchám se zakysanou smetanou. Je výborná. Peču na velkém plechu, hotové vychladlé řezy překrojím napůl a dám na sebe. Je to dobré a rychlé , foto přiloženo :-)
Skvělý moučník. Dle komentářů jsem dala méně cukru a mouky, bílky jsem vyšlehala. Výborné! Hodnotím za 1.
Vynikající! Dělal jsem stejně jako paní Tina T., navrch polevu podle receptu "Jednoduchá čokoládová poleva". Nemá to chybu, nadýchané, výborné. 1.
Také jsem vyzkoušela tyto řezy. Čokoládu jsem sice vynechala a dala méně mouky, ale i tak byly řezy výborné a všichni si pochutnali. Potřela jsem ještě rumovou polevou, tak to mělo super šmrnc.
Bezva recept, děkuju. Dlouho jsem se na něj chystala, až včera se povedlo. Je dobrý, jen se mi také trochu drobil, těsto se mi zdálo hodně řídké, a to jsem ani nedala celý hrnek kávy, co jsem si připravila. Cukr jsem dala hnědý třtinový a méně - cca 22 dkg. Polila jsem ho rumovou polevou a zmizel dost rychle, k snídani už nemám :-)) Dávám jedna.
Vážené dámy. Tak trochu se motám do vaření, ale musím říci že je v tom galimatyáš. Hlavně pokud se týče měr.Vezměte lžíci, nejsou všechny stejné, skleničku , bývaly o obsahu ml a ednes takové musíte hledat.,prášek do pečiva má od 12 do 22 gramů a tak se potom nedivte že se něco nepovede. Musíte dávat pozor! Ten 15 gramový je tak na půl kila mouky- lépe na půl kila těsta a tam se musí počítat i to co se do těsta dává!! dělal jsem dnes ty řezy. Dopadlo to dobře. Jsou křehké. Možná jsem to přepískl s tím rumem, ale ono to trochu vyprchá.Dle mého názoru se dá vynechat třeba čokoláda a možná i ořechy a nahradit to třeba kokosem.Je to dobrý recept
Tak jsem po přečtení komentářů udělala mírné úpravy a výsledek byl skvělý. Cukru jsem také dala jen 200 g, zato jsem zvedla ořechy taky až na 200g, abych tím doplnila množství těsta (a protože nevím co s nima :-) Abych předešla té tuhosti, co tady někdo popisoval, tak jsem žloutky hodila do mixéru s cukrem a z bílků pak nakonec udělala sníh a lehce vmíchala. Sníh to nadlehčil a těsto nebylo tak těžké.A poslední úprava - té kávy jsem dala do těsta jen 3/4 hrnku, do zbylé čtvrtky jsem přidala rum a polila tím už upečenou buchtu. Řezy byly nadýchané, vlahé, nádherně to vonělo. No a chlap je blázen do kokosu, tak jsem místo původně plánovaného pocákaní čokoládovou polevou nakonec udělala polevu komplet a posypala jsem to kokosem. Už snědl půl plechu a ještě bral kolegům do práce, aby ochutnali. Od mlsného chlapa největší ocenění :-)
Čekala jsem víc,hezky to voní,ale je to na můj vkus suchá buchta.Čokoládu jsem rozsekala v ručním robotu-ne v každém to jde.
Připadají mi moc tuhé.... jedla jsem již lepší...
Dobrý večer,řezy jsem ještě nedělala ale prubnu protože kam se strouhá čokoláda a jsou ořechy hm tak to už samo o sobě s receptu voní a je lákavé,jak jsem tu četla chtěl někdo fígl na čokoládu,tak prubněte můj já čokoládu pomelu na mlýnku na strouhanku na kterém pomelu vše ořechy,piškoty,čokoládu a hodně se mě to v kuchyni osvědčilo,čokoláda by měla být chvilku v ledničce,pak se pomele krásně.Tana U.Hradiště
Výborný,dávám jedničku s hvězdičkou.Jiřina
Zrovna jsem dopekla a musím říct, že jsou opravdu vynikající!Jen se mi při pečení těsto trochu nafouklo, což způsobilo nerovnoměrný povrch. Po upečení jsem ještě polila půl kelímkem smetany, aby řezy nebyly tak suché a nakonec čokoládová poleva. Dávám 1
Pekla jsem je včera, jsou vynikající. Dala jsem o 100g méně cukru, zato se mi nechtělo strouhat čokoládu, tak sem jí jednoduše nalámala, přidala kakao a ve finále bych dodala, že takové rozinky namočené v rumu by nebyli špatné. Celé upečené sem polila rumem a pocákala čokoládou, jsou fakt vynikající. Dávám 1*
Právě jsem je upekla a samozřejmě hned ochutnala. Jsou vynikající!! Jen jsem dala 220 g cukru místo 300 a stačí mi to. Škoda že nemůžu dát další 1.
Tak jsem přečetla recept a komentáře a hned jsem si ho zařadila mezi své recepty. Vypadá moc dobře. Tak dávám za jedna, abych vyvážila tu špatnou známku, kterou vám to někdo zkazil, protože takové závistivce taky nemám ráda. Zítra zkusím upéct. Jen s tou čokoládou se mi nechce strouhat. Nemáte na to nějaký fígl?
přidala jsem 1
Upekla jsem s čokopolevou, velká dobrůtka, moc chválím.
Na tomhle pětkování je nejhorší to, že ani pět dalších jedniček nevyváží jednu ubohou zlou pětku:-///
Přes víkend jsem byla na chajdaloupce a koukám, že než mi stačila sláva stoupnout do hlavy nad tím, že se i můj recept dostal na 1.místo TOP receptů, tak se pár vtipálků postaralo, abych moc nezpychla.Díky jim!!!Nakonec komu chutná, ten si ho upeče ať má jakékoli ohodnocení.
O kvalitě tohoto receptu svědčí pochvalné komentáře a né výlevy nějakého chorobného mozku.... Taky chválím, opakovaně peču a skoro pokaždé jako bábovku. Je prostě vynikající!
Tak jsem šoupla 1, protože je to dobrý recept,ať si trochu zase polepší!
Vidím, že si na tento recept někdo doslova zasedl. Ještě před chvílí byl znova na pozici číslo dvě a už je z TOP řebříčku pryč!! To ale, paní Květo, samozřejmě nic nemění na jeho kvalitě.
Výborné, dávám 1. Cukru jsem dala jen 200 g, ale navrch rumovou polevu do které jsem přidala kousek bílku, aby byla bílá. Pak jsem do ní zdobila červeným rosolem (propasírovaný rybíz z receptu Rybíz jinak - aneb rumu není nikdy dost). Výsledek vynikající.
Moc dobrý moučník typu odvaž, smíchej, vylij na plech a upeč. Pokud jsou oloupané oříšky, pak i rychle hotová. Kávu jsme dala silnou, ale rozpustnou, protože doma jinou nepijeme a nechtělo se mi kupovat celý balíček kvůli jedné buchtě. Souhlasím však s autorkou, že zrnková - třeba i s částí sedliny - je do moučníků lepší. Cukru jsem jako obvykle dala o 50 g méně. Škoda jen, že tento recept sotva vystoupal na pozici č.1, některá z ubohých dušiček srazila vzápětí o hodně míst dolů. Snad to trochu svojí jedničkou napravím.
Budu ho péct, tak jsem na to zvědavá, zní to zjímavě..
Děkuji za rychlou odpověď. Už se nemůžu dočkat, až si recept vyzkouším. ;oD
Já dávám pouze obyčejnou, rozpustná mi tak pěkně nevoní.
Ta káva stačí obyčejná nebo musí být rozpustná?
Dnes jsem tento moučník dělala a drolí se mi. Asi jsem dala moc té kávy. Ale chuťově je báječný!
Já dávám asi čtvrtlitrový.
hrnek bývá většinou o objemu 200-250 ml,tak něco mezi :0)
mohu se zeptat jak velký hrnek kávy?
Já peču na plynu a za ty roky jsem se už naučila, že pečení se blíží ke konci, když pečivo začíná vonět a když na něj nakouknu, oddělují se okraje od plechu.
pekla bych tak na 170 stupnů a jak dlouho,zkoušela bych špejlí jestli je hotová.
Tenhle recept zni dobre, ale nevim jak dlouho to mam pect a na kolik stupnu.
Mňam!!!
Výborné
výborné,chuťově zajímavé a ještě jsem je vylepšila o čokoládový krém....mňam :-)
Tyto rezy jsou chutove bajecne!Polila jsem je rumovou polevou,doda jim to smrnc:-)Jeste ted vecer jsem ochutnavala kousek,i kdyz by se na noc nemelo jist.Vonely tak nadherne,ze jsem musela zhresit.
Moc dobré, pekla jsem klasické řezy na hluboký plech a polila rumovou polevou, jen se po nich zaprášilo ! Díky, za výborný recept.
Výborné!!! Také jsem udělala jako bábovku a lepší jsem zatím nejedla. Nechala jsem se inspirovat paní Janou a do těsta jsem nastrouhala malou studentskou pečeť, navrch tmavou čokoládovou a je to skutečná delikatesa, máme rádi výraznější chutě a proto u nás bábovky nikdy moc nefrčely, ale tohle těsto je výborné, děkujeme autorce a přidáváme velkou 1 !!!
Delikatesa, super, dala jsem mlete mandle a nema chybu, dekuju !!
Velice mě těší,že vám chutnalo a ještě víc mě potěšilo, že nejsem sama, kdo si pálí patro horkýma buchtama.
Je výborná, dnes jsem vyzkoušela také jako bábovku a dala jsem si ji skoro horkou, nemohla jsem si poručit. Vynikající.
Milá Květoslavo! Je to v y n i k a j í c í !!! Pekla jsem tyto řezy jako bábovku včera. Místo čokolády na vaření, kterou dávám do buchet, jsem tam nastrouhala malou studentskou pečeť a je to jedna chuť. Pekla jsem hodinu, bábovka se upekla dobře a je moc dobrá, voňavá a chuťově velice, velice výrazná . Díky moc za recept, pochopitelně za j e d n a !!
Velmi dobré a hlavně rychlé, není nutná ani žádná poleva.