• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Kávové dortíčky
Napište svůj komentář k receptu

Kávové dortíčky

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.7
hodnotilo: 3
doba přípravy: 90 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Kávové dortíčky
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 4
      lžička černá káva Nescafé
    • 2
      lžíce voda vařící
    • 250
      g hera
    • 150
      g moučkový cukr
    • 2
      ks vejce
    • 400
      g hladká mouka
    • 150
      g maizena
  • Krém
    • 200
      g bílá čokoláda
    • 60
      g máslo
    • 4
      lžíce mléko
    • 2
      lžička nescafé
  • Poleva
    • 150
      g bílá čokoláda
    • 150
      g čokoláda
    • 160
      g ztužený tuk

Postup přípravy receptu

1
Heru s cukrem a vejcem utřeme do pěny, přidáme ve vodě rozpuštěnou vychladlou kávu, mouku smíchanou s maizenou, vypracujeme těsto a dáme ho do chladu na 30 minut. Potom těsto rozválíme na 3 mm a vykrajujeme kolečka s průměrem 3-4 cm a upečeme (180 °C, 8 minut). Po vychladnutí po dvou spojíme krémem, polijeme čokoládovou polevou a ozdobíme kávovým čokoládovým zrnem (nebo lentilkou).
2
Krém: ve vodní lázni rozpustíme bílou čokoládu. Když trochu vychladne, přidáme kávu rozpuštěnou v mléce, cukr a máslo a vyšleháme.
3
Poleva: bílou a tmavou čokoládu rozpustíme s tukem ve vodní lázni a dohladka vymícháme.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Koláč z kávové sedliny

Koláč z kávové sedliny

Medové dortíčky

Medové dortíčky

Žluté dortíčky

Žluté dortíčky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Martina | 7. 12. 2005 22:20

    Dobrý den,v přípravě krému se píše, že se má přidat cukr,ale v předpisu není uveden. Mohu poprosit o doplnění údajů? Děkuji

  • Dita | 24. 11. 2005 11:53

    Tento recept vůbec nezní špatně milé dámy! Určitě ho zkusím na Vánoce a také si kupuji a zdobím čokoládovými kávovými zrny.

  • Jana z VM | 3. 10. 2005 07:19

    I mně se tento recept velice líbí, určitě udělám na Vánoce !! Je tam káva a to rozhoduje...

  • Mila Videcká | 1. 10. 2005 11:23

    Taky mě recept zaujal. Kávová zrna se dostanou koupit. Jsou celá z čokolády a bez náplně. Hledejte mezi přípravky na pečení, např u cukrového zdobení. Je to ale dost drahý špás. Krabička stojí kolem 50 Kč a zrníček velikosti skutečné kávy, je tam tak 25. Máte někdo jinou zkušenost ?

  • Jana | 30. 9. 2005 22:26

    Předpis vypadá velmi sympaticky určitě vyzkouším. Škoda jen, že už neoprodávají "kafíčko" - to byly bonbony za mého dětství, zelená a hnědá kávová zrnka, uvnitř byl rum, mňam. Jaká tedy používáte čokoládová zrna? Žádná jsem neviděla. A ještě jeden dotaz: rozuměla jsem dobře, že s,ícháte napolevu bílou a hnědou čokoládu dohromady? Nebo rozehřejete každou zvláště a zdlobíte různě?

  • 0linka | 30. 9. 2005 19:14

    maizena je škrobová múčka - Zlatý klas a pod.

  • Marta | 30. 9. 2005 19:09

    Maizena je kukuřičný škrob a nejspíš ho v obchodě najdete pod názvem Gustin,firma Dr.Oetkeržlutá krabička.200 g stojí kolem dvacky. Bývá uložený u pudinků.

  • Lenka Vachutková | 30. 9. 2005 14:21

    Dortíčky vypadají slibně, ale ráda bych věděla co je to maizena!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dorty Zákusky Nejlepší dezerty Vánoční cukroví
Moučníky Zákusky Dorty Cukroví Svačina Pečení Pošírování Vaření Chlazení Šlehání Vánoce Výjimečný den Oslava Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílá čokoláda Černá káva Čokoláda Hera Hladká mouka Maizena Máslo Mléko Moučkový cukr Nescafé Vejce Voda Ztužený tuk
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Vynikající zapečené vepřové kotlety

Vynikající zapečené vepřové kotlety

Výborná omáčka na špagetky

Výborná omáčka na špagetky

Krakonošův oběd

Krakonošův oběd

Bramborové těsto-recept po babičce

Bramborové těsto-recept po babičce

Išelské koláčky

Išelské koláčky

Boloňský guláš na zítra

Boloňský guláš na zítra

Kokosové vánoční cukroví

Kokosové vánoční cukroví

Croissanty s čokoládou

Croissanty s čokoládou

Spaghetti con polpettini

Spaghetti con polpettini

Doporučujeme

70 minut
Holandský řízek a šťouchané brambory

Holandský řízek a šťouchané brambory

60 minut
Znojemské okurky

Znojemské okurky

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

45 minut
Masové špízy s bramborami

Masové špízy s bramborami

50 minut
Rychlý borůvkový koláč

Rychlý borůvkový koláč

45 minut
Pikantní čatní z meruněk

Pikantní čatní z meruněk

50 minut
Bramborový koláč se zeleninou

Bramborový koláč se zeleninou

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

Poslední sledované recepty

200
Kuřecí polévka s droby a quinoou
Kuřecí polévka s droby a…
77
Pikantní vepřová pečínka
Pikantní vepřová pečínka
73
Dýňové placičky II.
Dýňové placičky II.
44
Marinované cukety s citronovým tvarohem
Marinované cukety s…
36
Dýňová tortila
Dýňová tortila

Zajímavé články

Zavařte si meruňky: Máme recepty na domácí zavařeninu, kompot i čatní
Zavařte si meruňky: Máme recepty na domácí…
Letní koláče podle celebrit: Vyzkoušejte recept Jiřiny Bohdalové, Laďky Něrgešové nebo Haliny Pawlowské
Letní koláče podle celebrit: Vyzkoušejte recept…
Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční znojemský lák
Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční…
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit, zavařit, a recepty na rybízové koláče a další moučníky
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit,…
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6 chutných receptů
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6…
AHA.cz Národní ostuda! Jde o Karla Gotta (†80)

Národní ostuda! Jde o Karla Gotta (†80)

Mimibazar Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Dáma.cz Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Blesk pro ženy Závěr festivalu ve Varech ovládla černá! Které z hvězd to slušelo nejvíc?

Závěr festivalu ve Varech ovládla černá! Které z hvězd to slušelo nejvíc?

Ženy.cz Mezi dvěma muži: Jak vybrat toho pravého pro život

Mezi dvěma muži: Jak vybrat toho pravého pro život

Blesk.cz ONLINE: Karlovy Vary se po týdnu loučí! Slova o sexu i dojemné vzpomínky na Bartošku (†78)

ONLINE: Karlovy Vary se po týdnu loučí! Slova o sexu i dojemné vzpomínky na Bartošku (†78)

SportRevue.cz FOTO: 24 žhavých zápasnic z MMA. Sexy kočky, které by vám zlámaly kosti, nos i sny

FOTO: 24 žhavých zápasnic z MMA. Sexy kočky, které by vám zlámaly kosti, nos i sny

Maminka.cz Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Blesk Horoskopy Prázdniny podle znamení horoskopu: Panna chce poznávat kulturu, Střelec miluje adrenalin a exotiku

Prázdniny podle znamení horoskopu: Panna chce poznávat kulturu, Střelec miluje adrenalin a exotiku

  • Recepty.cz
  • Kávové dortíčky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact