Dortíky zvané cupcakes pocházejí z Ameriky, ale dneska jsou oblíbené po celém světě. Připravte si variantu s krásně nadýchaným kávovým korpusem zdobeným sladkým karamelovým krémem. Budou se vám doslova rozplývat na jazyku.
V první nádobě ušlehejte máslo spolu s cukrem a postupně přidejte vejce. V druhé nádobě smíchejte mouku s práškem do pečiva. Do připravené kávy přilijte smetanu.
3
Do první nádoby střídavě přidávejte tekuté a suché ingredience, končete těmi suchými. Vše vymíchejte do těsta.
4
Těsto nalijte do formiček na cupcaky. Plňte je zhruba do dvou třetin.
Pečte v troubě předem rozehřáté na 180 stupňů zhruba 20 minut.
6
Krém připravíte tak, že vymícháte mascarpone s karamelem. Poté ke směsi přidejte máslo vyšlehané s cukrem a vše promíchejte do hladkého krému. Upečené a vychladlé cupcaky ozdobte pomocí zdobicího cukrářského sáčku.