• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Kávová zrna
Napište svůj komentář k receptu

Kávová zrna

autor: Hana Lorencová
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Kávová zrna
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 300
      g hladká mouka
    • 250
      g máslo
    • 120
      g ořechy mleté
    • 120
      g cukr mletý
  • Kávová hmota
    • 250
      g cukr mletý
    • 100
      g máslo
    • 1
      ks žloutek
    • 60
      g ořechy mleté
    • 2
      lžíce kakao
    • 2
      lžíce hnědý rum
    • 50
      ml káva silná
  • Poleva
    • čokoládová poleva

Postup přípravy receptu

1
Vypracujeme těsto a necháme ho odležet 1 hodinu v ledničce. Vyválíme plát a vykrajujeme malé oválky, upečeme.
2
Ze surovin na kávovou hmotu vypracujeme hmotu, ze které tvarujeme velká "kávová zrna", do každého zrna protlačíme tupou stranou nože rýhu a polovinu namočíme v čokoládě, lepíme na oválky rybízovou marmeládou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Rychlá kávová zrna

Rychlá kávová zrna

Kávová cihla

Kávová cihla

Bábovka kávová

Bábovka kávová

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Petulínka | 2. 12. 2013 07:57

    Konečně recept kde je napsáno jaké ingredience patří do těsta a které do náplně! hurááá! dnes je zkusím jsem na to moc moc moc zvědavá ! :) kolik z toho máte cca kusů? :-)

  • Vlasta Novák | 21. 12. 2011 14:25

    Opraveno, díky

  • spejsek | 21. 12. 2011 14:21

    Mám ten recept opsaný z těchto stránek už nějaký ten rok a jsou opravdu výborné. Ale zřejmě došlo k překlepu, protože mouky má být 300g ne 30g. Bylo by možné to opravit. Děkuji

  • NIKA | 25. 11. 2007 18:17

    Gábi na chuti to vůbec nevadí, nemá to na to vůbec vliv.

  • Gábina H | 14. 11. 2007 10:51

    Niko, nevadí na chuti ten syrový Solamyl?

  • NIKA | 13. 11. 2007 17:26

    Měla bych recept na kávová zrna trochu jinak:8PL solamylu, 8PLmoučk.cukru,8PLrozpuštěného másla.Přidáme 3PL mleté kávy,3dkg kakaa, 1bílek,trochu rumu. Zpracujeme hmotu,z kuliček uděláme káv.zrnko,nožem tupou stranou udělat uprostřed rysku.Nechat uležet do druhého dne.NEPEČE SE!Celé pak máčíme v čokoládě./pzn.pokud bude hmota řídká,zkus přidat trochu solamylu/.

  • Iveta Šulcová | 18. 12. 2006 14:28

    Taky jsem to musela vyřešit piškoty...:-)

  • Blanka V. | 18. 12. 2006 08:45

    Jsem na tom stejně jako Iveta, hmota na zrna je řídká a to jsem tam ani nedala žloutek. Nakonec jsem musela rozdrtit půl balíčku piškotů a ještě přidat asi 5 deka ořechů a teprve potom to šlo tvarovat. Po této úpravě je to dobré cukroví. Určitě jste Hanko zapomněla něco do ingrediencí napsat, protože 6 deka ořechů vám nezahustí ani náhodou uvedené množství másla, kávy a rumu.

  • Hana Lorencová | 10. 12. 2006 17:34

    Někde jste musela udělat chybu, zrna se dají tvarovat okamžitě, zkuste dát ztuhnout do ledničky.

  • Iveta Šulcová | 10. 12. 2006 15:10

    Oválky už mám upečené,ale nechce mi tuhnout ta kávová hmota...Mám přidat ještě máslo?Držela jsem se přesně receptu,hmota je "řídká",ale hned tvarovat to opravdu nejde....

  • Hana Lorencová | 12. 11. 2006 14:33

    Samozřejmě, překlep, správně má být 300 g hladké mouky.

  • mekynka | 11. 11. 2006 09:02

    Chtela bych se zeptat, jestli tam nepatří spíš 300g mouky, 30g na 250g másla mi připadá málo. Nerozteče se to? Děkuji. Mekynka

  • Anonym | 10. 11. 2006 19:26

    Díky za recept - sladké moc nejím ale kávová zrnaa bezé roláda jsou mé nejoblíbenější

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty Vánoční cukroví
Moučníky Cukroví Pečení Chlazení Vánoce Výjimečný den Oslava Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Čokoládová poleva Cukr Hladká mouka Hnědý rum Kakao Káva Máslo Ořechy Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Mrkev po indicku

Mrkev po indicku

Klasická hrachová kaše

Klasická hrachová kaše

Hovězí pečeně na červeném vínu

Hovězí pečeně na červeném vínu

Křenová pomazánka II.

Křenová pomazánka II.

Tažený štrůdl (závin)

Tažený štrůdl (závin)

Čokoládový korpus

Čokoládový korpus

Tiramisu s jahodami a čokoládou

Tiramisu s jahodami a čokoládou

Těstovinový salát s kukuřicí a tuňákem

Těstovinový salát s kukuřicí a tuňákem

Segedínský guláš - F.O.O.D.

Segedínský guláš - F.O.O.D.

Doporučujeme

15 minut
Papriková frittata

Papriková frittata

30 minut
Rebarborový džem s vanilkou

Rebarborový džem s vanilkou

20 minut
Chřest s křupavou posýpkou a ztraceným vejcem

Chřest s křupavou posýpkou a…

35 minut
Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

10 minut
Domácí vanilkový a kakaový pribináček

Domácí vanilkový a kakaový pribináček

70 minut
Koláč z rebarbory

Koláč z rebarbory

Poslední sledované recepty

62
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
62
Voňavý sirup z bezinkových květů
Voňavý sirup z…
55
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
44
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka
35
Tudelská zeleninová polévka
Tudelská zeleninová…

Zajímavé články

Trápí vás nespavost? Těchto 6 potravin vám pomůže vyspat se dorůžova
Trápí vás nespavost? Těchto 6 potravin vám pomůže…
Pavlova s amarettem nebo rumové tiramisu? Vyberte si svůj oblíbený opilý dezert
Pavlova s amarettem nebo rumové tiramisu? Vyberte…
Staročeský pokrm z Plzeňska aneb Víte, co jsou to pískorky?
Staročeský pokrm z Plzeňska aneb Víte, co jsou to…
5 potravin, které vám pomohou zbavit se tuku na břiše
5 potravin, které vám pomohou zbavit se tuku na…
Zapomenutá kuchařka z Vilniusu: Vyzkoušejte jednoduché vegetariánské recepty, které překvapí svou chutí
Zapomenutá kuchařka z Vilniusu: Vyzkoušejte…
AHA.cz Brzobohatá tvrdě narazila! Režim jako v base a drsné zákazy

Brzobohatá tvrdě narazila! Režim jako v base a drsné zákazy

Mimibazar První pomoc při spálení od slunce, poranění, nevolnosti i jet lagu: Homeopatická cestovní lékárnička

První pomoc při spálení od slunce, poranění, nevolnosti i jet lagu: Homeopatická cestovní lékárnička

Dáma.cz JARMILA (54): Syn nás připravil o střechu nad hlavou, manžel se zhroutil

JARMILA (54): Syn nás připravil o střechu nad hlavou, manžel se zhroutil

Blesk pro ženy Hvězda světového formátu Anna Geislerová ovládla červený koberec v Cannes!

Hvězda světového formátu Anna Geislerová ovládla červený koberec v Cannes!

Ženy.cz Jak rychle usnout do 10, 60 a 120 vteřin. 3 vědecky ověřené metody

Jak rychle usnout do 10, 60 a 120 vteřin. 3 vědecky ověřené metody

Blesk.cz České krásky v Cannes: Co vynesly na červený koberec?

České krásky v Cannes: Co vynesly na červený koberec?

SportRevue.cz Budou tu navždy? 10 rekordů z historie NHL, které už (zřejmě) nikdy nikdo nepřekoná

Budou tu navždy? 10 rekordů z historie NHL, které už (zřejmě) nikdy nikdo nepřekoná

Maminka.cz Legendy mezi knížkami pro děti. Tyhle poklady možná ještě máte doma

Legendy mezi knížkami pro děti. Tyhle poklady možná ještě máte doma

Blesk Horoskopy Rozloučit se s manželstvím nebo nenarozeným dítětem? O rituálech a jejich síle s Lilií Khousnoutdinovou

Rozloučit se s manželstvím nebo nenarozeným dítětem? O rituálech a jejich síle s Lilií Khousnoutdinovou

  • Recepty.cz
  • Kávová zrna
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact