Cukr s bílky vyšleháme v hustou pěnu, potom po jednom přidáváme žloutky a šleháme každý žloutek asi půl minuty. Nakonec zašleháme hladkou mouku smíchanou s kakaem a zrnkovou mletou kávou. Na plech se zvednutým okrajem položíme pečící papír, vymastíme rozpuštěným sádlem a rozetřeme stejnoměrně těsto. Pečeme při 180°C 7 až 10 minut. Po upečení stáhneme z plechu papír s korpusem a necháme vychladnout. Vychladlý plát potřeme krémem a stáčíme. Při stáčení papír odděláváme.
2
Povrch rolády pocákáme kávovou polevou, kterou jsme připravili vymícháním výše uvedených surovin. Boky pocukrujeme a povrch zdobíme kávovými zrny.
Delala jsem roladu nekolikrat a je VYBORNA!! Netrha se, je nadychana a krem je akorat! Jen je treba vedet, ze mleko s moukou se musi uvarit. Ja postupovala takto: Uvarit mleko s moukou a vanilkovym cukrem do huste kase. Nechat vystydnout. Pak veslehat maslo, cukr, atd...
Eva
|23. 2. 2013 16:26
Nápodobně, krém jsem dělala přesně podle hmotností a ml a měla jsem z něj absolutně tekutý nesmysl. Vyhodila jsem 200 g másla zbytečně
Eva
|23. 2. 2013 16:26
Nápodobně, krém jsem dělala přesně podle hmotností a ml a měla jsem z něj absolutně tekutý nesmysl. Vyhodila jsem 200 g másla zbytečně
Petra Zběhlíková
|16. 8. 2010 15:29
Bohužel, ale i když jsem tento recept dělala, tak mi silně chyběl další postup. Zadrhla jsem se u krému a teď s tím vyvádím kdejaké hlouposti. Proto musím dát za 5. Pro laika, jako jsme já, je to celkem šílené...