• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Kávová cihla
Napište svůj komentář k receptu

Kávová cihla

autor: J.Tereza
0.0
moje hodnoceni
4.3
hodnotilo: 12
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Kávová cihla
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 4
      ks vejce
    • 180
      g cukr krystal
    • 3
      lžíce káva
    • 180
      g hrubá mouka
    • 1
      balíček prášek do pečiva
  • Krém
    • 300
      ml mléko
    • 1
      ks žloutek
    • 3
      lžíce hrubá mouka
    • 1
      lžička káva
    • 200
      g máslo
    • 200
      g moučkový cukr
    • 50
      g ořechy

Postup přípravy receptu

1
Žloutky vyšleháme s cukrem, postupně přidáváme horkou kávu. Dobře vyšleháme. Postupně přimícháme sníh z bílků a mouku s práškem. Těsto vlejeme na vymazaný plech a upečeme. Z mléka, mouky a žloutku uvaříme kaši a necháme vychladnout.
2
Potom do ní vmícháme kávu. Máslo vyšleháme s cukrem a postupně přimícháme kaši. Těsto rozkrojíme podélně na polovinu. Jednu polovinu natřeme silnou vrstvou krému, přiložíme druhou polovinu a celou cihlu potřeme zbytkem krému.
3
Povrch posypeme ořechy. Dáme do chladu odležet a potom krájíme na řezy.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Bábovka kávová

Bábovka kávová

Rychlá kávová zrna

Rychlá kávová zrna

Kávová roláda s kávovým krémem

Kávová roláda s kávovým krémem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Šimon | 3. 12. 2011 09:52

    Zkuste piškot více vyšlehat aby byl více nadýchaný.

  • recepty 73 | 8. 11. 2009 20:17

    Tohle jsem určitě nedělal naposledy.Nepřežila ani 24 hodin.Posílám jedničku!Jiří

  • Ivana Birtová | 31. 10. 2009 07:04

    Tak jsem cihlu upekla, vzala jsem ji kolegům do práce a všichni byli naprosto nadšení - chutnala úplně všem. Měla jsem obavu, že je to na mne trochu složitý recept, ale nakonec vůbec nebyl - sice trošku pracnější, ale nijak složitý a hlavně ve výsledku vynikající kávový moučník, díky moc! P.S. Také jsem dala kávy do krému víc, byl výborný.

  • Tereza Rykrová | 16. 8. 2008 15:56

    Aha,tak to jsem špatně pochopila.Dělala jsem jej znovu na oslavu a zase jsem jej nerozřezala,piškot jsem potřela půlkou krému a na to jsem dala piškoty namočené v kávě.Na piškoty zbytek krému a posypala jsem vše ořechama.Po uložení to bylo taky dobré

  • Tereza J. | 3. 8. 2008 20:06

    Terezka, vy ste to zle pochopili, alebo ja som asi zle napísala :))) Piškótu nerežete priečne, ale pozdĺžne, to znamená, že ju rozreže po dlĺžke na polovicu. Potom jednu natriete krémom, priložíte druhú. Teda výsledný zákusok je široký ako polovica vášho plechu . Ospravedlňujem sa za zlé vysvetlenie.

  • Tereza Rykrová | 3. 8. 2008 19:59

    Dnes jsem pekla,piškot nebyl tak vysoký,abych jej mohla podélně rozkrát,ale vůbec to nevadilo.Všechen krém jsem dala nahóru a zákusek byl dobrý.

  • Zuzana Šindlerová | 20. 10. 2006 12:04

    Tak jsem upekla dcerce ke svátku, nechala 1 den uležet a je vynikající. Akorát při pečení se krásně piškot nafoukl, pak spadl, ale asi moje vina, pekla jsem zprudka jak roládu, místo pomalu. Ale když se cihla naplnila krémem, byla dost vysoká. Díky, Terezko, za recept, určitě jsem nepekla naposledy. Kávy jsem přidala trošku víc, četla jsem, že se má zahřát v mikrovlnce, pak je voňavější (mletá káva). Dávám velkou 1*.

  • beba | 15. 10. 2006 16:24

    Dnes sme mali návštevu, tak som ho včera upiekla a musím povedať, že je výborný. Všetci si pochvaľovali a musel som im napísať recept. Inak Terezka všetko najlepšie k meninám a teším sa na veľa ďalších dobrých receptov od Vás a rady, ktorými nám uľahčujete varenie a pečenie.

  • jJosefina KNKNKN | 29. 3. 2006 14:40

    Já dělám piškotové těsto na roládu z hladké mouky -lépe se balí.Jinak používám polohrubou,nebo míchám půl na půl hrubou s hladkou.Jak říkala babička : polohrubou moukou nic nezkazíš,cibule není nikdy dost a nejhorší v kuchynije hladovej chlap.

  • Tereza Jarčušková | 24. 3. 2006 12:14

    Ja viem Di, tá poznámka je tam ako vtip. Ja mám rada piškótu s kávovou príchuťou, používam ju často. : )))

  • Di | 24. 3. 2006 09:30

    No to je mi jasné a rozhodně mě to inspirovalo. Třeba ohledně dortů, které prolévám kábou až po upečení. Moje poznámka směřovala k tomu, že není až tak zvláštní dělat podobná těsta s hruobou moukou.

  • Tereza Jarčušková | 24. 3. 2006 06:49

    Ten koláč sa volá Kávová tehla, preto je tam tá káva : )))

  • Di | 23. 3. 2006 19:23

    Piškotové těsto dělám v posledních letech zásadně z hrubé mouky, připadá mi nejlepší. V podstatě v podobném poměru surovin, jako je uvedeno. Jen místo kávy přijde horká voda a žádný prášek do pečiva.

  • Tereza Jarčušková | 23. 3. 2006 15:28

    Pôvodný recept je s hrubou múkou. Ale už som robila aj s polohrubou, kľudne ju môžete použiť.

  • Jaroslava Oumarová | 23. 3. 2006 14:30

    Já bych tomu věřila, že je tam hrubá. Existuje spousta moučníků, kde je hrubá mouka ku prospěchu věci:-)

  • Zuzana Šindlerová | 23. 3. 2006 14:18

    Moc se mi recept líbí, jenom, Terezko, opravdu je do těsta hrubá mouka, ne polohrubá? Vždycky jsem slyšela, co se peče, tak je z polohrubé, co se vaří, tak je z hrubé. Děkuju

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Pečení Vaření Šlehání Výjimečný den Posvícení Návštěva Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krystal Hrubá mouka Káva Máslo Mléko Moučkový cukr Ořechy Prášek do pečiva Vejce Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zelníky

Zelníky

Kuřecí játra "ber nebo běž!"

Kuřecí játra "ber nebo běž!"

Grilovaný hermelín

Grilovaný hermelín

Kuřecí játra na olivách a víně

Kuřecí játra na olivách a víně

Dobrá vajíčková pomazánka nejen pro děti

Dobrá vajíčková pomazánka nejen pro…

Zeleninová pánev

Zeleninová pánev

Italské masové kuličky se špagetami

Italské masové kuličky se špagetami

Smažák z hrnku podle Ládi Hrušky

Smažák z hrnku podle Ládi Hrušky

"Sloppy Joes" - zapečený sendvič

"Sloppy Joes" - zapečený sendvič

Doporučujeme

70 minut
Holandský řízek a šťouchané brambory

Holandský řízek a šťouchané brambory

60 minut
Znojemské okurky

Znojemské okurky

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

45 minut
Masové špízy s bramborami

Masové špízy s bramborami

50 minut
Rychlý borůvkový koláč

Rychlý borůvkový koláč

45 minut
Pikantní čatní z meruněk

Pikantní čatní z meruněk

50 minut
Bramborový koláč se zeleninou

Bramborový koláč se zeleninou

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

Poslední sledované recepty

56
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
44
Maďarský guláš po našem
Maďarský guláš po našem
39
Grilovaná zelenina s omáčkou chimichurri a fetou
Grilovaná zelenina s…
29
Fazolková rýže - (nejen) příloha
Fazolková rýže - (nejen)…
29
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce

Zajímavé články

Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční znojemský lák
Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční…
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit, zavařit, a recepty na rybízové koláče a další moučníky
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit,…
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6 chutných receptů
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6…
Mravenci v kuchyni? Než sáhnete po chemii, vytáhněte zbraně ze spíže
Mravenci v kuchyni? Než sáhnete po chemii,…
15 originálních receptů na chalupu: Po těchto jídlech se bude rodina olizovat až za ušima
15 originálních receptů na chalupu: Po těchto…
AHA.cz Katy Perry a Orlando Bloom po rozchodu: Rodinná dovolená!

Katy Perry a Orlando Bloom po rozchodu: Rodinná dovolená!

Mimibazar Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Dáma.cz Neuvěříte, že se takto oblékly! 19 nejšílenějších svatebních šatů, které jsou naprostý úlet

Neuvěříte, že se takto oblékly! 19 nejšílenějších svatebních šatů, které jsou naprostý úlet

Blesk pro ženy Jitka Čvančarová ve Varech: Jaké róby vynesla v minulých letech? Tyhle šokovaly i sklízely obdiv!

Jitka Čvančarová ve Varech: Jaké róby vynesla v minulých letech? Tyhle šokovaly i sklízely obdiv!

Ženy.cz Je vám víc než 40 a nezvedáte činky? Tak zvedněte zadek, než bude pozdě!

Je vám víc než 40 a nezvedáte činky? Tak zvedněte zadek, než bude pozdě!

Blesk.cz ONLINE: Karlovy Vary ve varu! Večírky a nekonečná zábava

ONLINE: Karlovy Vary ve varu! Večírky a nekonečná zábava

SportRevue.cz 16 nejdražších přestupů českých fotbalistů v historii. Králem je (stále) Pavel Nedvěd

16 nejdražších přestupů českých fotbalistů v historii. Králem je (stále) Pavel Nedvěd

Maminka.cz GALERIE: Když se dítě narodí v plodovém vaku, je to zázrak! Kterým slavným maminkám se to poštěstilo? A jak to vypadá?

GALERIE: Když se dítě narodí v plodovém vaku, je to zázrak! Kterým slavným maminkám se to poštěstilo? A jak to vypadá?

Blesk Horoskopy 6 znamení zvěrokruhu, která vždy poznají, že lžete! A ještě vás v tom nechají

6 znamení zvěrokruhu, která vždy poznají, že lžete! A ještě vás v tom nechají

Další doporučené recepty:

Kaviárová pasta
Kaviárová pasta
Kaviárová vajíčka
Kaviárová vajíčka
Kaviárová vejce
Kaviárová vejce
Kávová poleva
Kávová poleva
Kávová roláda s kávovým krémem
Kávová roláda s kávovým krémem
Kávové cupcakes s karamelovým krémem
Kávové cupcakes s karamelovým krémem
  • Recepty.cz
  • Kávová cihla
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact