• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Velikonoce
  • Recepty.cz
  • Kávová cihla
Napište svůj komentář k receptu

Kávová cihla

autor: J.Tereza
0.0
moje hodnoceni
4.3
hodnotilo: 12
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Kávová cihla
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 4
      ks vejce
    • 180
      g cukr krystal
    • 3
      lžíce káva
    • 180
      g hrubá mouka
    • 1
      balíček prášek do pečiva
  • Krém
    • 300
      ml mléko
    • 1
      ks žloutek
    • 3
      lžíce hrubá mouka
    • 1
      lžička káva
    • 200
      g máslo
    • 200
      g moučkový cukr
    • 50
      g ořechy

Postup přípravy receptu

1
Žloutky vyšleháme s cukrem, postupně přidáváme horkou kávu. Dobře vyšleháme. Postupně přimícháme sníh z bílků a mouku s práškem. Těsto vlejeme na vymazaný plech a upečeme. Z mléka, mouky a žloutku uvaříme kaši a necháme vychladnout.
2
Potom do ní vmícháme kávu. Máslo vyšleháme s cukrem a postupně přimícháme kaši. Těsto rozkrojíme podélně na polovinu. Jednu polovinu natřeme silnou vrstvou krému, přiložíme druhou polovinu a celou cihlu potřeme zbytkem krému.
3
Povrch posypeme ořechy. Dáme do chladu odležet a potom krájíme na řezy.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Bábovka kávová

Bábovka kávová

Rychlá kávová zrna

Rychlá kávová zrna

Kávová roláda s kávovým krémem

Kávová roláda s kávovým krémem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Šimon | 3. 12. 2011 09:52

    Zkuste piškot více vyšlehat aby byl více nadýchaný.

  • recepty 73 | 8. 11. 2009 20:17

    Tohle jsem určitě nedělal naposledy.Nepřežila ani 24 hodin.Posílám jedničku!Jiří

  • Ivana Birtová | 31. 10. 2009 07:04

    Tak jsem cihlu upekla, vzala jsem ji kolegům do práce a všichni byli naprosto nadšení - chutnala úplně všem. Měla jsem obavu, že je to na mne trochu složitý recept, ale nakonec vůbec nebyl - sice trošku pracnější, ale nijak složitý a hlavně ve výsledku vynikající kávový moučník, díky moc! P.S. Také jsem dala kávy do krému víc, byl výborný.

  • Tereza Rykrová | 16. 8. 2008 15:56

    Aha,tak to jsem špatně pochopila.Dělala jsem jej znovu na oslavu a zase jsem jej nerozřezala,piškot jsem potřela půlkou krému a na to jsem dala piškoty namočené v kávě.Na piškoty zbytek krému a posypala jsem vše ořechama.Po uložení to bylo taky dobré

  • Tereza J. | 3. 8. 2008 20:06

    Terezka, vy ste to zle pochopili, alebo ja som asi zle napísala :))) Piškótu nerežete priečne, ale pozdĺžne, to znamená, že ju rozreže po dlĺžke na polovicu. Potom jednu natriete krémom, priložíte druhú. Teda výsledný zákusok je široký ako polovica vášho plechu . Ospravedlňujem sa za zlé vysvetlenie.

  • Tereza Rykrová | 3. 8. 2008 19:59

    Dnes jsem pekla,piškot nebyl tak vysoký,abych jej mohla podélně rozkrát,ale vůbec to nevadilo.Všechen krém jsem dala nahóru a zákusek byl dobrý.

  • Zuzana Šindlerová | 20. 10. 2006 12:04

    Tak jsem upekla dcerce ke svátku, nechala 1 den uležet a je vynikající. Akorát při pečení se krásně piškot nafoukl, pak spadl, ale asi moje vina, pekla jsem zprudka jak roládu, místo pomalu. Ale když se cihla naplnila krémem, byla dost vysoká. Díky, Terezko, za recept, určitě jsem nepekla naposledy. Kávy jsem přidala trošku víc, četla jsem, že se má zahřát v mikrovlnce, pak je voňavější (mletá káva). Dávám velkou 1*.

  • beba | 15. 10. 2006 16:24

    Dnes sme mali návštevu, tak som ho včera upiekla a musím povedať, že je výborný. Všetci si pochvaľovali a musel som im napísať recept. Inak Terezka všetko najlepšie k meninám a teším sa na veľa ďalších dobrých receptov od Vás a rady, ktorými nám uľahčujete varenie a pečenie.

  • jJosefina KNKNKN | 29. 3. 2006 14:40

    Já dělám piškotové těsto na roládu z hladké mouky -lépe se balí.Jinak používám polohrubou,nebo míchám půl na půl hrubou s hladkou.Jak říkala babička : polohrubou moukou nic nezkazíš,cibule není nikdy dost a nejhorší v kuchynije hladovej chlap.

  • Tereza Jarčušková | 24. 3. 2006 12:14

    Ja viem Di, tá poznámka je tam ako vtip. Ja mám rada piškótu s kávovou príchuťou, používam ju často. : )))

  • Di | 24. 3. 2006 09:30

    No to je mi jasné a rozhodně mě to inspirovalo. Třeba ohledně dortů, které prolévám kábou až po upečení. Moje poznámka směřovala k tomu, že není až tak zvláštní dělat podobná těsta s hruobou moukou.

  • Tereza Jarčušková | 24. 3. 2006 06:49

    Ten koláč sa volá Kávová tehla, preto je tam tá káva : )))

  • Di | 23. 3. 2006 19:23

    Piškotové těsto dělám v posledních letech zásadně z hrubé mouky, připadá mi nejlepší. V podstatě v podobném poměru surovin, jako je uvedeno. Jen místo kávy přijde horká voda a žádný prášek do pečiva.

  • Tereza Jarčušková | 23. 3. 2006 15:28

    Pôvodný recept je s hrubou múkou. Ale už som robila aj s polohrubou, kľudne ju môžete použiť.

  • Jaroslava Oumarová | 23. 3. 2006 14:30

    Já bych tomu věřila, že je tam hrubá. Existuje spousta moučníků, kde je hrubá mouka ku prospěchu věci:-)

  • Zuzana Šindlerová | 23. 3. 2006 14:18

    Moc se mi recept líbí, jenom, Terezko, opravdu je do těsta hrubá mouka, ne polohrubá? Vždycky jsem slyšela, co se peče, tak je z polohrubé, co se vaří, tak je z hrubé. Děkuju

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Pečení Vaření Šlehání Výjimečný den Posvícení Návštěva Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krystal Hrubá mouka Káva Máslo Mléko Moučkový cukr Ořechy Prášek do pečiva Vejce Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Galantina z kuřete

Galantina z kuřete

Bramborová polévka zimní

Bramborová polévka zimní

Quiche

Quiche

Tvarohový makovec

Tvarohový makovec

Dalamánky z chlebové mouky

Dalamánky z chlebové mouky

Mrkvovo-medový koláč s pomerančem

Mrkvovo-medový koláč s pomerančem

"Patizoňáčky" - bramboráky z patizonu

"Patizoňáčky" - bramboráky z patizonu

Lehké Cookies

Lehké Cookies

Podmáslový chléb

Podmáslový chléb

Doporučujeme

30 minut
Šťavnaté masové koule s parmazánem a rajčaty

Šťavnaté masové koule s parmazánem a…

20 minut
Chřestový salát s vejcem

Chřestový salát s vejcem

20 minut
Bylinkové kuře v marinádě chermoula

Bylinkové kuře v marinádě chermoula

60 minut
Makový dort s malinami

Makový dort s malinami

60 minut
Slaný chřestový koláč

Slaný chřestový koláč

30 minut
Strakaté blondie

Strakaté blondie

40 minut
Whisky krkovice s opečenými bramborami

Whisky krkovice s opečenými bramborami

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

Poslední sledované recepty

149
Maďarský guláš po našem
Maďarský guláš po našem
95
Trojí sladká ovesná kaše
Trojí sladká ovesná kaše
73
Skvělý domácí kváskový chleba
Skvělý domácí kváskový…
50
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
46
Vepřový guláš s mrkví
Vepřový guláš s mrkví

Zajímavé články

Dorty ke Dni matek: Nechte se inspirovat těmi nejkrásnějšími
Dorty ke Dni matek: Nechte se inspirovat těmi…
Kvíz: Legrační názvy jídel. Jestlipak víte, co se za nimi skrývá?
Kvíz: Legrační názvy jídel. Jestlipak víte, co se…
Recept na nakládané ředkvičky. Užijte si křupavou superpotravinu po celý rok
Recept na nakládané ředkvičky. Užijte si křupavou…
Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou barvou i chutí
Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou…
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i zeleniny!
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i…
AHA.cz Životní změna u Leoše Mareše: Končí!

Životní změna u Leoše Mareše: Končí!

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz Otestujte se: Podívejte se na obrázek a dozvíte se, jací jste. Mají psychologové pravdu?

Otestujte se: Podívejte se na obrázek a dozvíte se, jací jste. Mají psychologové pravdu?

Blesk pro ženy Květnový úplněk ve Štíru zacílí na oblast vztahů, sexu a emocí. Nezadaní se mají na co těšit!

Květnový úplněk ve Štíru zacílí na oblast vztahů, sexu a emocí. Nezadaní se mají na co těšit!

Ženy.cz Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Blesk.cz Ivana Jirešová: Zvláštní gesto po nalezení pohřešované dcery!

Ivana Jirešová: Zvláštní gesto po nalezení pohřešované dcery!

SportRevue.cz Když hrůzou ztichne stadion. 11 nejděsivějších momentů v historii NHL

Když hrůzou ztichne stadion. 11 nejděsivějších momentů v historii NHL

Maminka.cz Princ Harry prozradil pikantnosti z porodů Archieho a Lilibet: Ukradl Meghan rajský plyn a byl u vyvolávaného porodu do vany

Princ Harry prozradil pikantnosti z porodů Archieho a Lilibet: Ukradl Meghan rajský plyn a byl u vyvolávaného porodu do vany

Blesk Horoskopy Květnový úplněk ve Štíru zacílí na oblast vztahů, sexu a emocí. Nezadaní se mají na co těšit!

Květnový úplněk ve Štíru zacílí na oblast vztahů, sexu a emocí. Nezadaní se mají na co těšit!

Další doporučené recepty:

Kaviárová pasta
Kaviárová pasta
Kaviárová vajíčka
Kaviárová vajíčka
Kaviárová vejce
Kaviárová vejce
Kávová poleva
Kávová poleva
Kávová roláda s kávovým krémem
Kávová roláda s kávovým krémem
Kávové cupcakes s karamelovým krémem
Kávové cupcakes s karamelovým krémem
  • Recepty.cz
  • Kávová cihla
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact