1. Vejce rozklepneme a žloutky vyšleháme za postupného pridávání cukru a kousků změklého másla do pěny. Do pěny vmícháme kůru, vanil. cukr, kávu a špetku soli. Vmícháme mouku s práškem do pečiva a mléko. Z bílků vyšleháme tuhý sníh, který po částech přidáváme do těsta.
2
2. Těsto nalijeme do vymazané a vysypané formy a uhladíme. Pečeme v troubě předehřáté na 180 C asi 10 min., poté zmírníme na 170 C. Pečeme asi 30 - 35 min. Vychladlou bábovku vyklopíme a dáme na ni polevu, kterou připravíme:
3
3. Cukr pokropíme pomerančovou šťávou i vodou a za častého míchání jej rozpustíme. Směs vaříme tak dlouho, až se táhne jako nit. Změklé máslo vyšleháme s kávou. Cukrovou hmotu pomalu přiléváme ke změklému kávovému máslu. Hustou, ale tekutou polevou pak přeléváme bábovku a necháme zaschnout.