Ušleháme žloutky s cukrem a Herou, přidáme citronovou šťávu, vychladlou kávu a lógr. Smícháme mouku s práškem do pečiva, přidáme strouhanou citronovou kůru, ořechy, kakao a skořici. Ušleháme z bílků sniíh a spolu s moukovou směsí zamícháme do krémového základu. Pečeme ve středně vyhřáté troubě - asi na 160 °C, tak asi 40 minut.
Zkoušela jsem i Neskutečně dobrou bábovku, ale ta mi připadla dost sladká. Tato je výborná a chutná mi víc. Dala jsem více lógru a nakonec posypala vanilkovým cukrem. Ke kávě je opravdu velice dobrá a mohu jen doporučit.
Slávka
|18. 3. 2007 18:27
Ještě jsme ji nezkoušeli, ale myslíme si že bude výborná.
Marie Horáková
|15. 1. 2007 18:29
Lógr je spařená mletá káva, co zůstane na dně hrníčku při přípravě turka.
Andra
|15. 1. 2007 17:39
Čo je to "lógr"?
zbyňka z VS OLŠÁKOVÁ
|15. 1. 2007 15:40
bábovka vynikající a opravdu mě příjde jako vánoční.jen jsem si zvedla dávku cukru na 250g a dala jsem moučkový.bábovce dávám za 1.zbyňka
Pavla z OV
|27. 9. 2006 13:00
Bábovku jsem vyzkoušela, je výborná. Já i manžel máme rádi kávu, jen trochu té kávy bych tam přidala. Píšu za 1.
Jana z FM
|30. 1. 2006 16:31
Bábovku jsem vyzkoušela - je opravdu vynikající. Kávu jsem v ní ale moc necítila - přebilo ji aroma citronové kůry, kakao a skořice. Nazvala bych ji proto spíše vánoční bábovkou nebo třeba zimní bábovkou. I přesto, že chuť byla jiná, než jsem očekávala, dávám za 1 :o) Je to něco podobného, co dělávám na vánoce - viz Neskutečně dobrá bábovka.