• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Kávová bábovka
Napište svůj komentář k receptu

Kávová bábovka

autor: Jana z VM
0.0
moje hodnoceni
4.6
hodnotilo: 5
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: neuvedeno
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Kávová bábovka
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 250
      g polohrubá mouka
    • 200
      g cukr krupice
    • 1
      ks hera
    • 6
      ks vejce
    • 100
      g strouhané ořechy
    • 2
      lžíce kakao
    • 0,50
      lžička skořice
    • 1
      ks prášek do pečiva
    • citronová kůra
    • citronová šťáva
    • 1,50
      dl káva vychladlá
    • 2
      lžička logr

Postup přípravy receptu

1
Ušleháme žloutky s cukrem a Herou, přidáme citronovou šťávu, vychladlou kávu a lógr. Smícháme mouku s práškem do pečiva, přidáme strouhanou citronovou kůru, ořechy, kakao a skořici. Ušleháme z bílků sniíh a spolu s moukovou směsí zamícháme do krémového základu. Pečeme ve středně vyhřáté troubě - asi na 160 °C, tak asi 40 minut.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Bábovka kávová

Bábovka kávová

Kávová cihla

Kávová cihla

Rychlá kávová zrna

Rychlá kávová zrna

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • sarka-carka | 12. 4. 2013 21:50

    super

  • MIRKA | 28. 4. 2007 20:09

    Zkoušela jsem i Neskutečně dobrou bábovku, ale ta mi připadla dost sladká. Tato je výborná a chutná mi víc. Dala jsem více lógru a nakonec posypala vanilkovým cukrem. Ke kávě je opravdu velice dobrá a mohu jen doporučit.

  • Slávka | 18. 3. 2007 18:27

    Ještě jsme ji nezkoušeli, ale myslíme si že bude výborná.

  • Marie Horáková | 15. 1. 2007 18:29

    Lógr je spařená mletá káva, co zůstane na dně hrníčku při přípravě turka.

  • Andra | 15. 1. 2007 17:39

    Čo je to "lógr"?

  • zbyňka z VS OLŠÁKOVÁ | 15. 1. 2007 15:40

    bábovka vynikající a opravdu mě příjde jako vánoční.jen jsem si zvedla dávku cukru na 250g a dala jsem moučkový.bábovce dávám za 1.zbyňka

  • Pavla z OV | 27. 9. 2006 13:00

    Bábovku jsem vyzkoušela, je výborná. Já i manžel máme rádi kávu, jen trochu té kávy bych tam přidala. Píšu za 1.

  • Jana z FM | 30. 1. 2006 16:31

    Bábovku jsem vyzkoušela - je opravdu vynikající. Kávu jsem v ní ale moc necítila - přebilo ji aroma citronové kůry, kakao a skořice. Nazvala bych ji proto spíše vánoční bábovkou nebo třeba zimní bábovkou. I přesto, že chuť byla jiná, než jsem očekávala, dávám za 1 :o) Je to něco podobného, co dělávám na vánoce - viz Neskutečně dobrá bábovka.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Bábovky Nejlepší dezerty
Moučníky Bábovky Dopolední svačina Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová kůra Citronová šťáva Cukr krupice Hera Kakao Káva Logr Polohrubá mouka Prášek do pečiva Skořice Strouhané ořechy Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Jemný ovocný dezert

Jemný ovocný dezert

Zelňačka s mletým masem

Zelňačka s mletým masem

Karamelové hrušky

Karamelové hrušky

Výborné špízy

Výborné špízy

Domácí houskový knedlík

Domácí houskový knedlík

Kuře pečené na bramboráku

Kuře pečené na bramboráku

Chalupářova vepřovka s bramborem a zeleninou

Chalupářova vepřovka s bramborem a…

Ledový salát s okurkou a mátou

Ledový salát s okurkou a mátou

Cizrnová polévka - vydatná

Cizrnová polévka - vydatná

Doporučujeme

170 minut
Salát z pečené dýně s trhaným masem a kozím sýrem

Salát z pečené dýně s trhaným masem a…

320 minut
Husí polévka s játrovými knedlíčky

Husí polévka s játrovými knedlíčky

160 minut
Svatomartinská husa

Svatomartinská husa

50 minut
Lokše

Lokše

115 minut
Mrkvové rohlíčky s povidly

Mrkvové rohlíčky s povidly

60 minut
Dýňové rizoto

Dýňové rizoto

40 minut
Tažený jablkový závin

Tažený jablkový závin

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Poslední sledované recepty

57
Husí polévka s játrovými knedlíčky
Husí polévka s játrovými…
35
Drožďová polévka s houbami a quinoou
Drožďová polévka s…
31
Mrkvové rohlíčky s povidly
Mrkvové rohlíčky s…
31
Husí kaldoun s játrovými knedlíčky
Husí kaldoun s játrovými…
23
Tažený jablkový závin
Tažený jablkový závin

Zajímavé články

Svatomartinská husa krok za krokem: Návod, jak ji upéct pomalu, rychle nebo jen pro dva
Svatomartinská husa krok za krokem: Návod, jak ji…
Martinské ořechové rohlíčky bez droždí: Na tyhle bude chtít každý recept!
Martinské ořechové rohlíčky bez droždí: Na tyhle…
Zelí jako příloha: Dáte si klasické dušené, moravské, sladké nebo pečené?
Zelí jako příloha: Dáte si klasické dušené,…
Domácí dýňový koláč je podzimní hit: Upečte si ho podle návodu krok za krokem
Domácí dýňový koláč je podzimní hit: Upečte si ho…
Domácí jogurt bez jogurtovače: Je to jednodušší, než jste si mysleli
Domácí jogurt bez jogurtovače: Je to jednodušší,…
AHA.cz Zklamaná Rolins promluvila: Doktor říkal rok, možná dva

Zklamaná Rolins promluvila: Doktor říkal rok, možná dva

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Voňavá aviváž pro miminka i atopiky. Silan Sensitive prošel náročným testem maminek

Vyzkoušeli jste: Voňavá aviváž pro miminka i atopiky. Silan Sensitive prošel náročným testem maminek

Dáma.cz Nevkusná retro móda: Ledvinka a další kousky, za které se dodnes stydíme

Nevkusná retro móda: Ledvinka a další kousky, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy Podzimní kabáty podle princezny Kate: Sází na jednoduchý trik, který lichotí každé postavě

Podzimní kabáty podle princezny Kate: Sází na jednoduchý trik, který lichotí každé postavě

Ženy.cz Odmítnutí alkoholu = společenská poprava. Proč pro „nepití“ musíte mít důvod?

Odmítnutí alkoholu = společenská poprava. Proč pro „nepití“ musíte mít důvod?

Blesk.cz Divoký večírek pořadu Showtime: Laďka Něrgešová nemohla chybět!

Divoký večírek pořadu Showtime: Laďka Něrgešová nemohla chybět!

SportRevue.cz 35 nejdražších přestupů fotbalové historie. Než skončí léto, pořadí se opět změní

35 nejdražších přestupů fotbalové historie. Než skončí léto, pořadí se opět změní

Maminka.cz Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Blesk Horoskopy Velký horoskop zdraví na listopad: Koho potrápí zažívání a komu hrozí úraz?

Velký horoskop zdraví na listopad: Koho potrápí zažívání a komu hrozí úraz?

  • Recepty.cz
  • Kávová bábovka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact