• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Kávová bábovka
Napište svůj komentář k receptu

Kávová bábovka

autor: Jana z VM
0.0
moje hodnoceni
4.6
hodnotilo: 5
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: neuvedeno
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Kávová bábovka
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 250
      g polohrubá mouka
    • 200
      g cukr krupice
    • 1
      ks hera
    • 6
      ks vejce
    • 100
      g strouhané ořechy
    • 2
      lžíce kakao
    • 0,50
      lžička skořice
    • 1
      ks prášek do pečiva
    • citronová kůra
    • citronová šťáva
    • 1,50
      dl káva vychladlá
    • 2
      lžička logr

Postup přípravy receptu

1
Ušleháme žloutky s cukrem a Herou, přidáme citronovou šťávu, vychladlou kávu a lógr. Smícháme mouku s práškem do pečiva, přidáme strouhanou citronovou kůru, ořechy, kakao a skořici. Ušleháme z bílků sniíh a spolu s moukovou směsí zamícháme do krémového základu. Pečeme ve středně vyhřáté troubě - asi na 160 °C, tak asi 40 minut.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Bábovka kávová

Bábovka kávová

Kávová cihla

Kávová cihla

Rychlá kávová zrna

Rychlá kávová zrna

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • sarka-carka | 12. 4. 2013 21:50

    super

  • MIRKA | 28. 4. 2007 20:09

    Zkoušela jsem i Neskutečně dobrou bábovku, ale ta mi připadla dost sladká. Tato je výborná a chutná mi víc. Dala jsem více lógru a nakonec posypala vanilkovým cukrem. Ke kávě je opravdu velice dobrá a mohu jen doporučit.

  • Slávka | 18. 3. 2007 18:27

    Ještě jsme ji nezkoušeli, ale myslíme si že bude výborná.

  • Marie Horáková | 15. 1. 2007 18:29

    Lógr je spařená mletá káva, co zůstane na dně hrníčku při přípravě turka.

  • Andra | 15. 1. 2007 17:39

    Čo je to "lógr"?

  • zbyňka z VS OLŠÁKOVÁ | 15. 1. 2007 15:40

    bábovka vynikající a opravdu mě příjde jako vánoční.jen jsem si zvedla dávku cukru na 250g a dala jsem moučkový.bábovce dávám za 1.zbyňka

  • Pavla z OV | 27. 9. 2006 13:00

    Bábovku jsem vyzkoušela, je výborná. Já i manžel máme rádi kávu, jen trochu té kávy bych tam přidala. Píšu za 1.

  • Jana z FM | 30. 1. 2006 16:31

    Bábovku jsem vyzkoušela - je opravdu vynikající. Kávu jsem v ní ale moc necítila - přebilo ji aroma citronové kůry, kakao a skořice. Nazvala bych ji proto spíše vánoční bábovkou nebo třeba zimní bábovkou. I přesto, že chuť byla jiná, než jsem očekávala, dávám za 1 :o) Je to něco podobného, co dělávám na vánoce - viz Neskutečně dobrá bábovka.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Bábovky Nejlepší dezerty
Moučníky Bábovky Dopolední svačina Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová kůra Citronová šťáva Cukr krupice Hera Kakao Káva Logr Polohrubá mouka Prášek do pečiva Skořice Strouhané ořechy Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Papriky plněné sýrem

Papriky plněné sýrem

Smetanovo kokosový jablečný moučník

Smetanovo kokosový jablečný moučník

Výborné buchty

Výborné buchty

Super jablkové knedlíky

Super jablkové knedlíky

Škvarky z domácí pekárny

Škvarky z domácí pekárny

Pečené tofu s citrónovou marinádou

Pečené tofu s citrónovou marinádou

Vánoční jihočeský kuba

Vánoční jihočeský kuba

Povidlové rohlíčky II

Povidlové rohlíčky II

Hrníčkový šlehačkový dort

Hrníčkový šlehačkový dort

Doporučujeme

30 minut
Citronové těstoviny s hráškem a lososem

Citronové těstoviny s hráškem a…

Hrnková bublanina s třešněmi

Hrnková bublanina s třešněmi

40 minut
Kofty s tzatziki

Kofty s tzatziki

80 minut
Cheesecake s třešněmi a drobenkou

Cheesecake s třešněmi a drobenkou

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

100 minut
Jahodové nanuky

Jahodové nanuky

20 minut
Poke bowl s lososem

Poke bowl s lososem

20 minut
Koláč s ricottou a bílou čokoládou

Koláč s ricottou a bílou čokoládou

Poslední sledované recepty

43
Dýňová tortila
Dýňová tortila
30
Smothie-Kiwi a banán
Smothie-Kiwi a banán
25
Lemon Pie Vanilla Cheesecake
Lemon Pie Vanilla…
24
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
20
Třešňová marmeláda
Třešňová marmeláda

Zajímavé články

Domácí mazlíčci jako dorty: Tchajwanská cukrářka vyrábí roztomilé sladké dvojníky pejsků a kočiček
Domácí mazlíčci jako dorty: Tchajwanská cukrářka…
Domácí jahodová zmrzlina: Vyrobte si ji jen ze dvou surovin!
Domácí jahodová zmrzlina: Vyrobte si ji jen ze…
7 nejlepších rizot: Od klasického přes luxusní až po sladké. Které si vyberete?
7 nejlepších rizot: Od klasického přes luxusní až…
Perfektní ledová káva: Návod, jak ji připravit, a nejčastější chyby, které ji mohou pokazit
Perfektní ledová káva: Návod, jak ji připravit, a…
V hlavní roli sladká drobenka: Upečte si ovocný koláč, bublaninu, crumble, šneky nebo palačinky
V hlavní roli sladká drobenka: Upečte si ovocný…
AHA.cz Zpráva o Bohdalové vhání slzy do očí: Stašová promluvila

Zpráva o Bohdalové vhání slzy do očí: Stašová promluvila

Mimibazar Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Dáma.cz Terence Hill: Fešáka s modrýma očima proslavily westerny. Jak vypadá dnes?

Terence Hill: Fešáka s modrýma očima proslavily westerny. Jak vypadá dnes?

Blesk pro ženy Opravdu je jí 76? Tohle je 7 důvodů, proč Meryl Streep vypadá tak úžasně!

Opravdu je jí 76? Tohle je 7 důvodů, proč Meryl Streep vypadá tak úžasně!

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Hrdý Radek Holub (56): Shodil 15 kilo! Co za proměnou stojí?

Hrdý Radek Holub (56): Shodil 15 kilo! Co za proměnou stojí?

SportRevue.cz Nahota, běh, plavání, moře piva a zábava - takhle opět přivítají dánští studenti jaro

Nahota, běh, plavání, moře piva a zábava - takhle opět přivítají dánští studenti jaro

Maminka.cz Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo by se měl vzdát večerního přejídání a kdo by měl vážit slova?

Horoskop na další týden: Kdo by se měl vzdát večerního přejídání a kdo by měl vážit slova?

  • Recepty.cz
  • Kávová bábovka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact