• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Velikonoce
  • Recepty.cz
  • Kávěnky
Napište svůj komentář k receptu

Kávěnky

autor: Vlastina
0.0
moje hodnoceni
4.5
hodnotilo: 35
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Kávěnky
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 250
      g hladká mouka
    • 130
      g máslo
    • 2
      ks žloutek
    • 1
      lžička prášek do pečiva
    • 1
      lžíce mletá káva
    • 100
      g mleté ořechy
    • 80
      g cukr
    • mléko
  • Nádivka
    • 130
      g máslo
    • 150
      g cukr
    • 0,13
      l káva
    • 1
      lžíce hrubá mouka
  • Poleva
    • 1
      lžička rostlinný olej
    • 200
      g cukr prosátý
    • 3
      lžíce káva horká

Postup přípravy receptu

1
Zpracujeme na vále v těsto, necháme odpočinout. Potom vyválíme plát, vykrajujeme kolečka a upečeme. Vychladlá kolečka spojíme krémem, polijeme kávovou polevou a zdobíme čokoládovým kávovým zrnem (speciální na zdobení pečiva) nebo lehce sypeme strouhanými oříšky.
2
Na náplň svaříme kávu s moukou na kaši. Necháme vychladit a mezitím utřeme máslo s cukrem. Když je moučná kaše vychladlá spojíme s utřeným máslem a dobře promícháme. Na polevu utřeme všechny přísady do husté lesklé polevy.
Podělte se s přáteli o recept
newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Hanka | 19. 12. 2012 19:55

    Vaše rada je opravdu nad zlato! Krémy tohoto typu srážím velmi často (vím, že kaši je nutno přidávat po velmi malých částech, s čímž obvykle ztratím brzy trpělivost), tentokrát jsem zkusila Váš fígl a opravdu to pomohlo. Jsem nadšená!

  • Venda | 3. 12. 2012 11:21

    Prosím jakou tlouštku vykrajujete.Naskočí to moc když je tam ten prášek do pečiva.Venda

  • nnln | 15. 12. 2011 19:56

    Dělala jsem už loni a letos jsem se k receptu vrátila. Všem moc chutnalo. Krém mi nijak netekl, je výborný. Na mě dost sladký, ale s chutí hodně kávových "sušenek" se skvěle doplňuje.

  • Fronicka | 5. 1. 2011 16:19

    Ano, vše bylo studené, máslo změklé..... :-\

  • caddi
    caddi | 27. 12. 2010 12:23

    asi ten blby den, ..... vse co jsi do toho davala jsi mela studene ? (maslo jen zmekle!)..... nic nesmi byt teple , jinak to udela prave to co nechceme , Ale i na to je jeden figl , poradila mi to jedna cukrarka , ..... kdyz se srazi krem a nejde vyslehat tak rozpustit trochu 100% tuku a jeste horky jej pomalicku pridavat a vyslehavat , ...... opravdu to pomaha , krem je pekne nadychany a drzi tvar nesrazi se

  • Fronicka | 22. 12. 2010 16:30

    Co se týká těsta, tak jsem ho taky nechala přes noc uležet, ale nepomohlo to. Co se týká krému, tak taky používám jedině klasické máslo....buď jsem totální nemehlo nebo jsem měla jen "blbý" den.

  • caddi
    caddi | 21. 12. 2010 19:18

    Pratele , nevim jak se vam poradilo , ze vam krem tekl , ale me vznikl naprosto skvely krem v predpisove konzistenci ..... a je mnamozni

  • caddi
    caddi | 20. 12. 2010 14:38

    jak to tak ctu asi udelam krem jak jsem zvykla , zaklad s pudinku a jen dochutim kavou :-\

  • JajaSi | 20. 12. 2010 09:55

    Já jsem pekla před pár dny, s těstem se mi pracovalo dobře, ale včera jsem plnila krémem a bohužel ani mně se moc nepovedl. Nejdřív se totálně srazil, v horké lázni se to sice zlepšilo, ale pak ne a ne ztuhnout, i když jsem ho měla dobu v lednici a už byl úplně studený, pořád byl dost řidký, takže nakonec jsem do něho přidala drcené piškoty, aby byl jakžtakž tuhý. Nejspíš to tedy chce víc té mouky a udělat hustší kašičku. Kromě toho mi přijde hodně hodně sladký. Do polevy jsem se už raději nepouštěla a jen postříkala na střídačku světlou a tmavou polevou od Dr.Oetkera.

  • caddi
    caddi | 20. 12. 2010 09:23

    Krasny den , co se tyka testa , prislo mi , ze bylo ve skvele konzistenci , mleko jsme pridali tak akorat aby testo slo pekne uhnist , ja jej nechala ulezet pres noc a delala az druhy den , valela jsem testo mezi dvema foliemi (valim tak kazde testo na cukrovi), delala jsem napred jednu davku na zkousku s te jsme vykrajovali ty trjuhelnicky co jsou na obrazku a pak jeste jednu davku dvojitou s te mame vykrajovane netopyry (pozdeji dodam fotku) Co se tyka kremu , jeste jej nemam , az dneska budeme delat , Myslim si ze lzice mouky kdyz se svari s kavou tak musi byt dostatecne husta , maslo pouzivam klasicke , nemam k jinym maslum duveru , vzdy jsem mela pak kremy divne a moc netuhly , no a poleva , skvela , spis me prisla hutna , mi ji jeste obarvili , akorat mame netopyry hodne tmave zelene :-D Tu prvni davku trojuhelnicku mame macenou v cokolade , trochu jsem zazmatkovala a obmenila polevy :-[

  • Fronicka | 19. 12. 2010 22:14

    Dobrý den, jak se tak dívám, tak jsem asi jediná, které se kávěnky totálně nepovedly :'( Začalo to už těstem, těsto se mi trhalo, nešlo pořádně ani rozválet, s nervama na krajíčku jsem prostě ta kolečka nějak povykrajovala....pak to pokračovalo nádivkou, ta se mi nejdříve srazila, naštěstí jsem ji nad teplem trochu roztavila a spojila se jenže pak mi zase neztuhla, celou noc jsem ji nechala v lednici, ale byla stejně řídká, takže když jsem potírala kolečka, tak mi to teklo ven. No a poleva mě dorazila! Nechápu jak jste ji mohli udělat podle návodu. Já jsem ji měla tak tuhou, že to ani nebyla poleva....nechybělo moc a kávěnky skončily v koši! Může mi někdo říct, co jsem dělala špatně? Postupovala jsem podle návodu, vím, že jsem asi jediná, které se to nepovedlo, ale zas nejsem na vaření a pečení zas takové nemehlo, aby se mi prostě nepodařila ani jedna část :-S A ještě nechápu, proč není v receptu udané množství mléka?! :-\ Abych si pořád jen nestěžovala, tak chuťově jsou výborné...akorát já je na vánoční stůl určitě nedám, stydím se za ně a ne málo :-[ Děkuji za případné názory a rady!

  • Marie Procházková | 19. 12. 2009 12:09

    Minulý týden jsem kávěnky upekla a dnes jsem dělala krém a polevu. Krém super, poleva je na můj vkus strašně sladká.Proto jsem na polevu ještě kápla tmavou polevu Dr. Oetker ( poleva de Luxe-35% kakaa - je fantastická, hodně tmavá a velmi málo sladká). Kávěnky vypadají úžasně, příště asi udělám změnu, vynechám kávovou polevu a dám třeba bílou s kakaovou. Jinak cukroví výborné, velmi chutné, výborně se dělá i bez pečícího papíru, nezlomil se mi ani jeden kousek. Dávám za 1 !!!

  • Jana Kyralová | 7. 8. 2009 22:39

    Pekla jsem toto cukroví na svatbu a mělo velký úspěch. Výborné!!!

  • jaja 13 | 24. 12. 2008 06:01

    Lahodné cukroví. Krém jsem udělala jiný, podle svého osvědčeného základu, do kterého potom jen přidávám různé příchutě. Určitě budu péct i příští rok.

  • Ivana Kalová | 15. 12. 2008 17:08

    tak nádivka se mi příliš nespojila, vypadalo to jako tisíce muších vajíček v něčem hnědém...fuj:-) ale chutná to skvěle i tak!

  • Lenka Cvejnová | 18. 12. 2007 15:07

    Kávěnky jsou moc dobré, voňavé, jen krém se mi nepovedl tak, jak jsem si představovala. Kromě toho ho bylo na určené množství cukroví hrozně moc.

  • Silvia | 16. 12. 2007 13:04

    Teď jsem dozdobila a musím hodne rychle uklidit, protože by nic nezbylo, moc dobré, křehké, voňavé

  • Andrea | 13. 12. 2007 14:37

    Myslím,že s arašídy to bude taky mňamka.

  • Monana Š. | 13. 12. 2007 10:30

    Myslíte, že můžu oříšky v receptu vynechat? Jsem totiž na ně alergická a ráda bych toto cukroví udělala a samozdřejmě i ochutnala. Z oříšků mohu jen: arašídy a pistácie.

  • Andrea | 6. 12. 2007 13:13

    Dnes jsem pekla.Výborné:o))

  • ester romankova | 4. 12. 2007 17:45

    dobry den selala jsem toto cukrovi poprve a musim rici moc dobre davam ze 1

  • Hanča | 3. 12. 2007 19:36

    moc dobré, krásně se dělá

  • Huhulová | 24. 11. 2007 18:47

    Výborná náplň, prostě lahoda

  • Daniela | 29. 10. 2007 19:32

    Kávová zrna prodává firma Fiala, mají zastoupení Praha a Brno, je to výrobek Braun MOKKA ZRNA - čokoládová (cca 730ks

  • Hela - | 15. 10. 2007 10:23

    Tak kávová zrna obalená čokoládou jsem ještě neviděla. Vím, že se teď prodávají kávová zrna buď hořká nebo mléčká, ale je to jen vytvarovaná čistá čokoláda - navíc dost drahá. Ale toto je starý recept a kdysi se prodávala cukrovinka vytvarovaná jako kávová zrna, plněná kávovým likérem (bez alkoholu) v cukrovém obalu potažená čokoládou - prostě takové minipralinky.

  • Anonym | 14. 10. 2007 19:49

    ještě k tomu zdobení - několik kousků potřu tmavou polevou, hned nato na ni dám kapku bílé čokolády a a párátkem vedu čárky od středu ven.není potřeba dělat další puntík tmavou polevou, párátkem se naruší i spodní poleva a "vytáhne" se na povrch. já tak zdobím kolečka .

  • Herma | 14. 10. 2007 12:31

    Děvčata Vy jste mi daly. Dcerka si prohlížela tyto stránky a tento recept ji zaujal. No tak co bych neudělala pro holčičku, to znáte. Upekla jsem kolečka, slepila, nazdobila a než jsem se otočila, tak manžel se synem a dcerkou dávku zkonzumovali a pro mě nezbylo skoro nic. Už vím určitě, že upeču na Vánoce a to nejméně z dvojité dávky. Recept byl vynikající moc za něj děkuji

  • S. K. | 14. 10. 2007 02:30

    čokoládová kávová zrna - no pokud by zde bylo myšleno opravdové kávové zrno obalené čokoládou, tak to, alespoň v Brně, mají v obchoďácích u pokladen mezi bonbóny a žvýkačkami. Mají jak v hořké, tak v mléčné čokoládě. Mně osobně, byť kávu miluju, tato cukrovinka ale nechutná, snědla jsem čokoládový obal a kávu plivala ven :-D Jinak se mi tento recept líbí a asi na Vánoce vyzkoušíme :-)

  • Jana z VM | 9. 10. 2007 07:30

    Dík Jitce za inspiraci, už si recept taky píšu do seznamu vánočních receptů, moc se mi líbí.

  • Jitka Petrásková | 8. 10. 2007 19:02

    Tak u nás proběhla generálka na vánoční pečení! Recept mne zaujal a rozhodla jsem se ho vyzkoušet, rovnou z dvojité dávky. Výsledek předčil veškerá očekávání, místo ořechů jsem použila mleté mandle. Krém nemá chybu, budu ho používat i do jiných moučníků, je lehoučký a sladký tak akorát, trochu cukru jsem ubrala. Dávám velkou 1*.

  • Nicole Vaníčková | 25. 5. 2007 18:24

    Děkuju mockrát:-)

  • Jarka O. | 21. 5. 2007 10:40

    Nicole, pokud mohu odpovědět za autorku, trojúhelníčky se potřou kávovou polevou, hned do mokré kápnete jakoukoliv bílou ( třeba citronovou nebo rumovou ) polevu, doprostřed tohoto puntíku ještě kápnete čokoládu nebo znovu kávovou polevu a párátkem od středu uděláte paprsky směrem ven. Důležité je, aby polevy byly ještě tekuté. Je to jednoduché a efektní zdobení.

  • Nicole | 20. 5. 2007 23:22

    Paní Vlasto, jak jste postupovala při tak krásném ozdobení jako na fotce? Prosím o podrobný popis:-) děkuji moc jsou krasné, hned jak napíšete popis vyzkouším a rovnou takto ozdobím:-)

  • Jana Kutačová | 6. 2. 2007 13:44

    My jsme kávvová zrna vytvářeli s dětmi z marcipánové hmoty,kterou jsme namáčeli do polevy.Stačilo udělat malou šištičku(tvar zrna),do které nožem vtlačíte rýhu a namočíte do polevy.Taky jsem takové ozdůbky již několik let nenašla,tak jsem se rozhodl,že si je vyrobíme:o)

  • Alena Tarabová | 6. 2. 2007 13:18

    Bohužel, čokoládová kávová zrna-zdobení jsem marně sháněla skoro rok, jako by vymizela. Škoda, cukroví, dorty i rolády s tímto zdobením vypadají krásně.

  • Daniela | 6. 2. 2007 12:54

    Děkuji paní Zuzano za radu, bohužel jsem je už v Globusu nenašla (u pudingů ...), počkám si na Vánoce.

  • XY | 26. 1. 2007 18:56

    Bylo vláčné, křehké, zase jedno cukroví, které zařadím do svého repertoáru

  • Zuzana Šindlerová | 26. 1. 2007 12:25

    Danielo, před Vánoci jsem je kupovala v Brně v Globusu, teď nevím, už jsem se po nich nedívala, ale před svátky je pokaždé seženu v obchoďácích. Mají je vždy u pudinků, mandlí, prostě u dobrůtek na pečení.

  • Hospodyňka | 25. 1. 2007 15:07

    Tyhle kávěnky jsem letos na vánoce zkoušela. Jsou fantastické. Místo čokol. kávového zrna jsem je zdobila mandlí, při vykrajování jsem též zvolila mandlový, podlouhlý tvar takže to pěkně spolu pasovalo...

  • Daniela Hřebíčková | 25. 1. 2007 14:56

    Kde je možno koupit ta čok. kávová zrna (prosím v Brně a okolík) pokud někdo ví?

  • Aja | 9. 12. 2006 19:34

    Peču na pečícím papíru na plechu a nikdy se mi nepřilepily, nevím Adélo, vyzkoušejte na papíře

  • Adéla Najmanová | 9. 12. 2006 14:15

    Při pečení se nám přilepily k plechu, i když jsme ho pořádně vymazali. Od plechu se nám podařilo v celku odloupnout asi polovina všech kávěnek. Chuťově jsou jinak docela dobré.

  • Anonym | 9. 12. 2006 12:11

    Výborné, křehoučké

  • Anonym | 16. 11. 2006 18:37

    Tohle cukroví už dělám několik let, moc dobré

  • Alina | 12. 12. 2005 20:37

    Moc dobré doporučuji a dík za další dobrý recept

  • Anonym | 11. 12. 2005 13:56

    MŇAM

  • Aja | 9. 10. 2005 18:11

    Tohle cukroví je opravdu moc dobré, loni jsem vyzkoušela

  • Aja | 9. 10. 2005 18:10

    Takovéhle druhy cukroví pečte při 180 - 200 °C asi 8 - 10 minut, tu délku si hlídejte také podle toho jak pečete již dlouho, jak často se trouba otevírá atd.

  • Dana Konrádová | 9. 10. 2005 17:07

    Jsem kuchařka - začátečnice. Vaše recepty vypadají opravdu lákavě, ale pro lidi jako já chybí jediné: stupně na pečení a délka v troubě, alespoň orientační. Mohu poprosit o tyto údaje?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty Vánoční cukroví
Moučníky Cukroví Pečení Vaření Vánoce Výjimečný den Posvícení Návštěva Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Hladká mouka Hrubá mouka Káva Máslo Mléko Mletá káva Mleté ořechy Prášek do pečiva Rostlinný olej Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Mrkvový salát - vitaminová bomba

Mrkvový salát - vitaminová bomba

Sumeček

Sumeček

Bramborové pagáče

Bramborové pagáče

Linecké cukroví II.

Linecké cukroví II.

Bramborovo - květáková polévka s kurkumou

Bramborovo - květáková polévka s…

Třešňové rizoto

Třešňové rizoto

Tvarohové knedlíky plněné ovocem

Tvarohové knedlíky plněné ovocem

Domácí vepřovka po česku ala "Rillettes" (rijet)

Domácí vepřovka po česku ala …

Fitness špagety s hovězím masem

Fitness špagety s hovězím masem

Doporučujeme

30 minut
Šťavnaté masové koule s parmazánem a rajčaty

Šťavnaté masové koule s parmazánem a…

20 minut
Chřestový salát s vejcem

Chřestový salát s vejcem

20 minut
Bylinkové kuře v marinádě chermoula

Bylinkové kuře v marinádě chermoula

30 minut
Žloutkové řezy jako vánek

Žloutkové řezy jako vánek

20 minut
Mac and cheese s chřestem a hráškem

Mac and cheese s chřestem a hráškem

30 minut
Strakaté blondie

Strakaté blondie

40 minut
Whisky krkovice s opečenými bramborami

Whisky krkovice s opečenými bramborami

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Slaný chřestový koláč

Slaný chřestový koláč

Poslední sledované recepty

72
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
45
Sedlácké karé (kotleta) - minutka
Sedlácké karé (kotleta) …
45
Virgin mojito
Virgin mojito
34
Žloutkové řezy jako vánek
Žloutkové řezy jako vánek
33
Dušené zelí s uzeným masem a cizrnou
Dušené zelí s uzeným…

Zajímavé články

Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou barvou i chutí
Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou…
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i zeleniny!
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i…
Chřest pomáhá při hubnutí: Zkuste polévku nebo rizoto
Chřest pomáhá při hubnutí: Zkuste polévku nebo…
Sirup ze smrkových výhonků ze tří ingrediencí a bez vaření
Sirup ze smrkových výhonků ze tří ingrediencí a…
Sardinky v konzervě: Superpotravina, kterou většina z nás jí špatně. Víme, jak na ně!
Sardinky v konzervě: Superpotravina, kterou…
AHA.cz Životní změna u Leoše Mareše: Končí!

Životní změna u Leoše Mareše: Končí!

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz Boubelky, za křivky se nestyďte: Tyto jednodílné plavky vám budou slušet!

Boubelky, za křivky se nestyďte: Tyto jednodílné plavky vám budou slušet!

Blesk pro ženy Denní horoskop na pátek 9. 5. 2025: Komu se konečně začne dařit a kdo by měl poslouchat svou intuici?

Denní horoskop na pátek 9. 5. 2025: Komu se konečně začne dařit a kdo by měl poslouchat svou intuici?

Ženy.cz Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Blesk.cz Jiří Bartoška (†78): Smrt na morfiu!

Jiří Bartoška (†78): Smrt na morfiu!

SportRevue.cz FOTO: Bayern Mnichov trochu jinak. Kdopak má v klubu nejhezčí partnerku?

FOTO: Bayern Mnichov trochu jinak. Kdopak má v klubu nejhezčí partnerku?

Maminka.cz Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Blesk Horoskopy Květnový úplněk ve Štíru zacílí na oblast vztahů, sexu a emocí. Nezadaní se mají na co těšit!

Květnový úplněk ve Štíru zacílí na oblast vztahů, sexu a emocí. Nezadaní se mají na co těšit!

Další doporučené recepty:

Katův šleh (drůbeží)
Katův šleh (drůbeží)
Káva Tiramisu
Káva Tiramisu
Kavak
Kavak
Kaviárová pasta
Kaviárová pasta
Kaviárová vajíčka
Kaviárová vajíčka
Kaviárová vejce
Kaviárová vejce
  • Recepty.cz
  • Kávěnky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact