Vezme se kastrůlek, může být i mísa z varného skla (je lepší), na dno se dá kousek másla velikosti vlašského ořechu a pokryje se naklepanými, osolenými a opepřenými malými plátky vepřového. Na ně se naklade hojně cibule nakrájené na kolečka. Další vrstvu tvoří tenké řezy anglické slaniny.
2
Nyní si připravíme ochucený kečup - do misky dáme kečup, silně se opepří, přidá se pálivá paprika, až se to zdá málem nepoživatelné, ale maso s tou slaninou to klidně snese. Tímto ochuceným kečupem se vrstva slaniny potře. Na to se rozloží kolečka salámu. Pokračuje se zase od masa, až do libovolné výše a taky podle množství počtu strávníků. Končí se vždy masem.
3
Vloží se do středně vyhřáté trouby a za 45 min. je to hotové. Před doděláním zalijeme půl sklenkou vody nebo vína. Ražničí se musí v troubě péci přikryté, aby maso bylo šťavnaté a zůstal dostatek šťávy.
Dělal jsem z plecka,plátky se nekonaly,tak jsem nakrájel na kostičky a místo gothaje použil špekáčky ze sobotního opékání :-),super bašta,bez velkého nádobí :1*.JiříA doporučuji tu mísu z varného skla.
Daniela Kunová
|21. 8. 2008 08:33
Vcera jsem vyzkousela a opravdu VYBORNE !!!
pavla
|8. 4. 2006 01:02
vyborne
Petra Šmejkalová
|7. 3. 2006 17:45
Vypadá to lákavě,takže to určitě vyzkouším a pak dám vědět.