Zdravím všechny, prosím Vás, cukrářský tuk - co konkrétně. Moje maminka říká, že na všem záleží. Děkuji!
Jiz po nekolik let nejoblibenejsi vanocni cukrovi nasich deti. Pracne, sladsi, ale na pohled velmi hezke cukrovi s marcipanovou chuti. Autorce opozdene dekuji za zverejneni skvele dobroty.
Jiz po nekolik let nejoblibenejsi vanocni cukrovi nasich deti. Pracne, sladsi, ale na pohled velmi hezke cukrovi s marcipanovou chuti. Autorce opozdene dekuji za zverejneni skvele dobroty.
Na to, že ti je 11, si celkom pekne drzá. Ideš recept za receptom ako buldozér.
Mňáááááááááááááám!!!! Ale bez rumu Ladio, je mi teprve 11! :-) ;-)
Já to také peču ,ale místo marcipánu dávám dovnitř oříšek,jinak to dělám stejným způsobem i ten krémje velmi dobrý.
Je to nádherné. Určitě to chce šikovné ruce. Diky za krásnou inspiraci. hned zítra to vyskouším a dám vědet jak to dopadlo.
Vyzkoušeno a hodnotím jako nejlepší, co jsem letos udělala na vánoce!
Marcipán jsem také koupila... Včera jsem tedy dělala skořápky, tedy těch ale bylo! Jsou to vlastně medvědí tlapky, jen slabunce kakaové. Tady na fotce muselo být použito více kakaa.Krém budu dělat jiný, možná použiji od Dr. Oetkera v krabičce - ten máme vyzkoušený a je výborný - vanilkový. Tak snad se mi vše povede, jako je tady na fotce :-) Už se na to těším. Tlapky totiž miluju, takže dohromady to bude jistě moc fajn. Marcipán totiž také patří mezi dobrůtky, které mám ráda.
To je nádherný!Kokos obarvený se dá také už koupit, mám jej doma :-)
Důležité je udělat si to tak jak Vám to bude vyhovovat. Vždy se komletují vychlazené suroviny, protože na teplých skořápkách by krém tekl. Zkuste je první potřít , obalit a pak opatrně plnit, když to nepůjde naplňte a pak obalujte. Kokos se barví bretonem( potravinářské barvivo dostupné v drogeriích snad v 15 různých odstínech) rozpuštěným v trošce vody. POZOR i pár smítek barví víc po zamíchání než se zdá při nasypání. Malé doporučení lepší je si skořápky obalit předem nechat vychladit, zatím připravit kuličky z marcipánu a důlkadně vychladlé plnit, protože se neudělají tolik obtisky.
Chtěla jsem se zeptat, jak se obarvuje kokos na zeleno? A taky jsem se chtěla zeptat, jak mám ty "skořápky" obalit. Hned po upečení dokud jsou teplé, tak je mám obalit v barevném sypání nebo v kokosu? Nebo mám ty "skořápky", až budou slepené, potřít zbylým krémem a pak obalit? Nerada bych udělala chybu, chystám se kaštánky v týdnu péct. Vypadají nádherně. Předem díky za odpověď.
ano formička na ořechy
Chtěla jsem se zeptat, na pečení skořápek používáte jaké formičky, ty na ořechy, nebo jiné ?
Šmankote to se mí lííbíííí..:-)) jdu do toho a dávám za jedna..:-)) vypadá to vážně moc hezky..:-)
Pak potom bych poradila požádat někoho známého aby mléko poslal v balíkunebo si ho objednat v on-line shopu. Dnes jsem si 2 krabice kupovala v globusu vyrábí firma Promil a jmenuje se Laktino odkaz je http://www.peceni.info/su-ene-mleko-laktino.Zkuste je třeba zašlou i do Itálie :-)
ahoj holky,diky za rady,ale v podstate muj problem je v tom,ze ja bydlim v Italii,susene mleko jsem nikde nevidela,tak me teda napadl ten Sunar,ten tady muzu nahradit snadno,ale jestli se teda da pouzit na vyrobu marcipanu? ja se v italske zemi snazim o ceske cukrovi ... zdravim vsechny :-)
Ivka, až terz som si všimla, že Vám pani Radka už odpovedala v podstate to isté čo ja, ospravedlňujem sa.
Ivka, zo Sunaru sa to nerobí,dava sa sušené mlieko polotuč. alebo plnotuč., dostať normálne v potravinách, balené je v krabiciach, váha asi 400g.Ale možno by mohol byť aj ten Sunar, neviem to ma nenapadlo, ale ten je oveľa drahší.
Tak to je krása ! Radko, dávám jedničku, už jenom za vzhled, i když jsem neochutnala, ale určitě je to výborné.
Toto niekto ohodnotil päťkou ?!? Bože, tá závisť...
iva.....vasa otazka je taka nadherne rozkosna....a vobec to nemyslim ironicky..naozaj. sunar je susene mlieko urcene pre malicke deti, je nejako specialne robene a pokial viem, tak ho dostat v lekarni...ale to som si ozaj nie ista, lebo ja som sunar kupovala naposledy pred viac ako 25 rokmi. susene mlieko dostat v kazdych potravinach, to som tiez nekupovala dobrych 25 rokov, tak neviem ako sa teraz vola. ale ked si budete pytat susene mlieko, tak kazdy vie o co ide. Plnohodnotne nahradza po zmiesani s vodou normalne mlieko, no na pitie neviem, ale do varenia je to v poho. pri vyrobe marcipanky sa pouziva ako sypka zmes....nieze to budete rozrabat s vodou. No dufam ze som ako prva pomoc akotak poradila. zajtra sa Vam urcite tu ozvu erudovanejsie cukrarky.
Nemyslím sunar s tím jsem pracovat ještě nezkoušela používám normální sušené mléko je k dostání ve většině hypermarketů a u nás ho mají i v plusu.
Toto cukroví peče každoročně sestra,je dobré a vypadá krásně,dala jsem už včera za 1,abych vylepšila to nesmyslné ohodnocení pětkou.Krásné Vánoce.
Omlouvam se za mou neznalost,tim susenym mlekem mate na mysli Sunar? :-)
Lusindo pokud budete chtít pošlete mi na můj odkaz mailem svou mailovou adresu a pošlu Vám nějakou inspiraci. Jinak přeju, aby se Vám dcerka brzy uzdravila.
Já děkuji za tip Radko.Mám již delší dobu nemocnou dcerku a už nevím jakou zábavu vymyslet tak dnes budeme vyrábět marcipánové figurky,potr.barvivo máme tak nám držte palce-dcera chce dělat dinosaury..:o)))Dávám jedničku!
Tip: Z upečných skořápek- formička na ořechy se dají vyrobit krásné želvičky. Skořápku vyplníme krémem, položíme na linecké kolečko v přiměřené velikosti a hlavičku, nožičky a ocásek vytvarujeme ze zbylého těsta na úlky, krunýř můžeme pomalovat čokoládou, oči udělat z cukrářských perliček adt.
prosím o fotečku neumím si to představit dekuji
Jano naopak toto je fajn server a je dobré, že má každý jiný názor a chuť. Kdyby neměl nebylo by tolik zajímavých a skvělých receptíků. A opravdu co člověk, to jiný názor a každému ten jeho budiž přán. Nebojte se a přidejte se už se těším na Váš další recept. :-)
Radko, díky za recept, vypadá zajímavě. Ten váš krém znám, používala ho moje maminka i babička vždy pokud chtěli krém, který něco vydrží. Je to věc názoru jaký kdo zvolíme, já ho klidně budu používat dál. Mám hodně zajímavých receptů, ale když tak pročítám některé komentáře, ztrácím chuť podělit se tady o ně . Raději je budu dál předávet jen kamarádkám. Nerada bych si pokazila předvánoční čas a vám přeju hodně pohodové pečení.
Nic si z toho nedělejte, někomu asi frnkla myš :-)))Neví, kde by to vlastní naštvání "z papiňáku" vypustil, tak to uskutečnil zde. Je to smutné, že i na těchto stránkách jsou takové osůbky.Myslím, že ty normální, správně zvídavé "pekařky" stejně neodradí, mně taky ne. A už se na to pečení docela těším.
Čímpak jsem si zasloužila to hodnocení za 5, že by už někdo zkoušel a byl tak nespokojen? :-) Vzhledem k tomu, že byl recept dnes přidán je dotyčný-á rychlík. I přes nedobré hodnocení můžu doporučit dělala jsem loni a vypadá opravdu zajímavě i chuťově je dobré.
Zajímavý recept, když mi vyjde určitě zkusím.Krém dělám jako vy - vejce s cukrem do vodní lázně. Mám s tím lepší zkušenosti.
Foto bude zítra.
Radko,nemáte fotečku? Vypadá to moc zajímavě !
Zkrátka ..sto hlav, sto názorů....:-)
Prosím kuchařku on-line, aby k receptu vložila dodatek:Pokud zbylý marcipán nezužitkujete jinam vyrobte dětem zvířátka. :-) Já dělám šnečky, ježky, ale většinou mi je děti při práci snědí, takže jsem ráda, když zbude na kaštany :-))
Paní Helo je to věcí každého, aby zvolil co mu vyhovuje. Z vajíček strach namám, protože používám domácí. Slepičky mají rodiče. Vím, že je nekrmí ničím špatným. Když to budu brát tak, jak píšete a měla bych se bát i těch domácích, pak bych musela za každou chodit a hlídat jestli si tu a tam nesmlsne třeba na nějakém červíkovi, když běhají po trávě, protože je nesnáším. Myslím, že je na každém, aby si vybral. Souhlasím však s Vámi, že kvalita velkého množství dnešních potravin už není co bývala, ale na druhou stranu dříve se hodně věcí nedalo sehnat vůbec, nebo jen pod rukou a v tuzexu. Vyhovuje mi to takhle líp, než představa, že zase budu stávat frontu na mandarinky, pomeranče... :-)
Radko, z vašich receptů je patrné, že toho pečete mraky. Ale já se jen zastávám těch méně zkušených a prosím vás, abyste jen příště poznamenala např. marcipán si udělejte z menšího množství nebo ze zbylého marcipánu si vytvarujete zvířatka apod. Když je to v receptu, tak to tam je někdo schopný narvat všechno a pak má trauma, když se to tam nevejde.
Paní Helo vůbec nepochybuji, že jste skvělá cukrářka. Marcipán se dá vždy zužitkovat k potěše dětí i když už je napečeno a krém si stejně každá dá jaký jí vyhuvuje. Tento recept jsem vložila pro inspiraci něčeho trochu jiného. Ještě nikdy se mi nestalo, že by mi něco trochu nezbylo, protože nepočítám přesně. Cukroví peču na stoh krabic a pro mne má i své kouzlo, když mi zbývá a můžu kombinovat a zkoušet. :-)
Zdeno, ale já tam jasně říkám, že i pudinkový je špatný. Přiznám se, že jsem to nikdy neřešila. Když člověk peče 30 let, jak podlehne rutině. Pak jsem začala pracovat v potravinářství a náhle jsem si uvědomila, že ty doby, kdy za nás někdo hlídal kvalitu a nezávadnost jsou jaksi ty tam. (Samozřejmě ne tak docela). Ale dneska je na vás, co si koupíte a od koho, každý se snaží prodat. Trh je dnes zaplavený polskými výrobky. Jsou kvalitní ? Já nevím, ale nemá šanci sehnat třeba česká vejce. Proto jsem se začala bát a prošla pár kuchařek, které doporučují "trvanlivé vánoční" krémy. Ale je na každém, co si upeče nebo sní. Já pokud dělám čokoládový krém, pak míchám jen máslo s rozpuštěnou čokoládou (nemluvím o řezech nebo dortech) a na ty ostatní pak svařím 150 g pískového cukru s 100 ml vody, vyhladit a smíchat s našlehanou 1/2 másla a 1/2 Hery + příchutě (káva, rum atd).
Paní Helo, tak v tomto s Vámi nesouhlasím.Krém s vejci vyšlehanými nad párou a dokonce i krém do kterého se zašlehává horké mléko, je trvanlivější než pudinkový.Mám to vyzkoušené.
Heli, jaký krém děláte Vy?...Páč já dělám již přes 20 let krémy do cukroví jen pudingové a vydržely vždy v pohodě déle než máslové.
Je to pořád dokola. Vy zkušenější si úměrně přepočítejte ingredience a vy nezkušené se do toho ani nepouštějte. Ledaže byste už předem věděli, co si počnete s tím, co vám zbyde (např. skoro půl kila marcipánu). Navíc pochybuji, že tento krém je trvanlivější než z pudinku - oba jsou nevyhovující. Šleháním vajec nad párou se vejce nezahřejí na teplotu, aby se nemohla kazit. I když budete krémem slepovat nebo plnit co nejpozději, vždy byste se měli vyvarovat krému z mléka nebo syrových vajec. Většinou se totiž nesní všechno hned o Vánocích a ten čas beží i po Novém roce.