Nad párou vyšleháme žloutky, krystalový cukr a rum. Tuto směs necháme vychladnout a přimixujeme pomazánkové máslo a rozmrazené kaštanové pyré. Do dortové formy dáme na spodek vrstvu piškotů, pokapeme směsí káva + rum, na to navrstvíme polovinu náplně, znova vrstva piškotů, polijeme kávou s rumem a pokryjeme náplní.
2
Nakonec pořádně posypeme kakaem. Toto tiramisu s kaštanovým pyré sice zní nezvykle, ale je vynikající.
U nas v Italii se prodava "kastanova marmelada" (ve sklenici jako normalni marmelady). Jinak na podzim se prodavaji cerstve jedle kastany, kamaradka si pyre dela sama a da ho zmrazit. Ja se k tomu jeste nedostala. Netusim, jak je na tom Ceska republika s prodejem kastanu, ale pokud se prodavaji, tak si to pyre uvarit i do zasoby.
bohužiaľ tu v ČR sa dá veľmi ťažko zohnať gaštanové pyré. objednala som si cez internet, ale vobec to nemá takú chuť, ako tá klasická mrazená kocka :-( ak náhodou viete, kde to na sto-pro v Čr kúpim, budem len a len rada :-)
Mirka G.
|19. 9. 2006 17:48
Je to zmes pretlačených jedlých gaštanov s cukrom a rumom, dostať to zmrazené v takej kocke ako maslo. Popozerajte v supermarketoch, učite to majú v Bile alebo aj inde. A je to výborné aj nastrúhané do pohárov, na to šľahačka a postrúhané čokoláda..mňam