1. Kaštanové pyré smícháme s pomletými dětskými piškoty a máslem. Přidáme rum, práškový a vanilkový cukr. Hmotu odložíme do chladu asi na dvě hodiny. (já jsem zpracovala hned)
2
2. Rukama tvarujeme kuličky s průměrem asi 2,5 cm a ukládáme na papír na pečení. Připravenou polevou obléváme každou kuličku tak, že malou lžičkou (mokka) nalijeme polevu zvrchu, aby nepravidelně stékala. Spodní část zůstane bez polevy.
3
3, Do každé kuličky ostrým koncem vtlačíme oloupanou mandli. (Já jsem i opražila). Podle chuti můžeme mandle nahradit kandovaným ovocem. Servírujeme v malých papírových košíčkách.
kúpila som dosť hnusné gaštanové pyré a premýšľala som, ako ho spotrebovať, čo naefektívnejšie. tento recept je bomba! cukru som tam dala menej, iba 1 polievkovú lyžicu /nie vrchovatú/ , za to som tam pridala rum ;-) super, momentálne sa chladí, ale premýšľam, že z toho vytvorím vačšie hrudky do misiek..
ďakujem 8-)
bibiana
|15. 3. 2011 21:55
Toto poznám a keď sa to robí z kupovaného pyré, ktoré je sladené, tak 150g cukru je príliš veľa, polovica stačí.