• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Kaštanové housky
Napište svůj komentář k receptu

Kaštanové housky

autor: pippiva
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Kaštanové housky
Kaštanové housky
Kaštanové housky
Kaštanové housky
Kaštanové housky
3fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 350
      g polohrubá mouka
    • 150
      g mouka kastanova
    • 50
      g kaštany jiz oloupanych, varenych ci pecenych, jedlych kastanu
    • 50
      g cukr
    • 240
      ml mléko cca
    • 50
      g máslo
    • 20
      g droždí
    • 1
      lžička sůl

Postup přípravy receptu

1
Ve 100 ml vlažného mléka rozpustíme kvasnice a část cukru. Smícháme mouky, sůl, zbylý cukr, přidáme máslo, rozpuštěné kvasnice a začneme zpracovávat. Po částech přiléváme vlažné mléko, těsto by mělo být hladké a elastické. Nakonec zapracujeme kaštany, které jsme nakrájeli na kousky. Hotové těsto přikryjeme a dáme kynout na teplé místo (1.30 - 2 hodiny).
2
Po vykynutí těsto rozdělíme na 12 kuliček, rozložíme na plech pokrytý pečícím papírem a opět necháme kynout dokud housky nezdvojnásobí svůj objem. Pečeme v předehřáté troubě na 170-180°C po dobu 15-20 minut (podle trouby). Nejlepší jsou vlažné, podávané s máslem. Jsou výborné s pršutem.
3
----
4
Inspiraci jsem našla v italském časopise. V původním receptu byla vejce a hladká mouka, doba kynutí byla uvedena příliš krátká, po odzkoušení jsem dělala znovu bez vajec s větším množstvím mléka a másla, zaměnila jsem mouku, nechala jsem déle kynout. Výsledek chutnal celé rodince.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kaštanové kuličky

Kaštanové kuličky

Kaštanové crème brûlée

Kaštanové crème brûlée

Tmavé housky pro domácí pekárnu

Tmavé housky pro domácí pekárnu

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • janka | 9. 4. 2014 11:43

    Velice zajímavé a výborné jenom k nakousnutí. :-* :-* :-* :-* :-* 8-) 8-) 8-) 8-) 8-) <3 <3

  • Idi
    Idi | 2. 11. 2011 16:56

    Velmi zajímavý recept. Na fotkách jsou housky opravdu k nakousnutí, takže se poptám po kaštanové mouce a pak hned vyzkouším ;-)

  • recepty73
    recepty73 | 1. 11. 2011 18:37

    ...ty se z fotky jenom smějí :-P , hned bych se do nich pustil... , zatím ukládám na volnější období ;-)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny Slané pečení Jednohubky Chléb & placky
Pokrmy Chuťovky Ostatní Pečivo Slané Pečiva Září Říjen Listopad Snídaně Svačina Pečení Itálie Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Droždí Kaštany Máslo Mléko Mouka Polohrubá mouka Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Pikantní fazolky

Pikantní fazolky

Angreštová marmeláda s medem

Angreštová marmeláda s medem

Klasické kremrole

Klasické kremrole

Troubový segedinský guláš

Troubový segedinský guláš

Špízy se sýrem a uzeninou

Špízy se sýrem a uzeninou

Řezy s černým rybízem

Řezy s černým rybízem

Dušené maso s dýní

Dušené maso s dýní

Svěží koláč s lesním ovocem

Svěží koláč s lesním ovocem

Citronový nebo pomerančový krém - pikantní

Citronový nebo pomerančový krém -…

Doporučujeme

25 minut
Topinky s pestem, rajčaty a mozzarellou

Topinky s pestem, rajčaty a…

60 minut
Znojemské okurky

Znojemské okurky

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

45 minut
Masové špízy s bramborami

Masové špízy s bramborami

50 minut
Rychlý borůvkový koláč

Rychlý borůvkový koláč

45 minut
Pikantní čatní z meruněk

Pikantní čatní z meruněk

50 minut
Bramborový koláč se zeleninou

Bramborový koláč se zeleninou

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

Poslední sledované recepty

37
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
22
Vepřové výpečky s bramboráčky a špenátem s bešamelem
Vepřové výpečky s…
18
Máslové řízky
Máslové řízky
16
Dýňová tortila
Dýňová tortila
15
Kynutá skořicová bábovka
Kynutá skořicová bábovka

Zajímavé články

Neuvěřitelné tečkované dorty: Amatérská cukrářka si techniku zdobení vymyslela úplně sama!
Neuvěřitelné tečkované dorty: Amatérská cukrářka…
Jak mažete máslo na chleba? Známý psycholog prozradil, co to vypovídá o vaší osobnosti
Jak mažete máslo na chleba? Známý psycholog…
Zavařte si meruňky: Máme recepty na domácí zavařeninu, kompot i čatní
Zavařte si meruňky: Máme recepty na domácí…
Letní koláče podle celebrit: Vyzkoušejte recept Jiřiny Bohdalové, Laďky Něrgešové nebo Haliny Pawlowské
Letní koláče podle celebrit: Vyzkoušejte recept…
Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční znojemský lák
Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční…
AHA.cz Havlová na mušce policie! Dagmar ve špatnou chvíli na špatném místě

Havlová na mušce policie! Dagmar ve špatnou chvíli na špatném místě

Mimibazar Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Dáma.cz Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Blesk pro ženy Horoskop na další týden: Kdo potká osudovou lásku a koho potrápí zdraví?

Horoskop na další týden: Kdo potká osudovou lásku a koho potrápí zdraví?

Ženy.cz Mezi dvěma muži: Jak vybrat toho pravého pro život

Mezi dvěma muži: Jak vybrat toho pravého pro život

Blesk.cz Veronika Arichteva (39) překvapila: Podruhé těhotná!

Veronika Arichteva (39) překvapila: Podruhé těhotná!

SportRevue.cz FOTO: Krásky z greenů. Klára Spilková a 32 dalších nejhezčích (ex)golfistek na světě

FOTO: Krásky z greenů. Klára Spilková a 32 dalších nejhezčích (ex)golfistek na světě

Maminka.cz Princezna Kate se pochlubila zbrusu novými snímky ze soukromí. Podívejte se, jak dovádí s dětmi

Princezna Kate se pochlubila zbrusu novými snímky ze soukromí. Podívejte se, jak dovádí s dětmi

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo potká osudovou lásku a koho potrápí zdraví?

Horoskop na další týden: Kdo potká osudovou lásku a koho potrápí zdraví?

Další doporučené recepty:

Kaštanová bramboračka s rozmarýnem
Kaštanová bramboračka s rozmarýnem
Kaštanová polévka
Kaštanová polévka
Kaštanové crème brûlée
Kaštanové crème brûlée
Kaštanové kuličky
Kaštanové kuličky
Kaštanový chlebíček
Kaštanový chlebíček
Kaštanový krém
Kaštanový krém
  • Recepty.cz
  • Kaštanové housky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact