• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Kaštanové housky
Napište svůj komentář k receptu

Kaštanové housky

autor: pippiva
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Kaštanové housky
Kaštanové housky
Kaštanové housky
Kaštanové housky
Kaštanové housky
3fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 350
      g polohrubá mouka
    • 150
      g mouka kastanova
    • 50
      g kaštany jiz oloupanych, varenych ci pecenych, jedlych kastanu
    • 50
      g cukr
    • 240
      ml mléko cca
    • 50
      g máslo
    • 20
      g droždí
    • 1
      lžička sůl

Postup přípravy receptu

1
Ve 100 ml vlažného mléka rozpustíme kvasnice a část cukru. Smícháme mouky, sůl, zbylý cukr, přidáme máslo, rozpuštěné kvasnice a začneme zpracovávat. Po částech přiléváme vlažné mléko, těsto by mělo být hladké a elastické. Nakonec zapracujeme kaštany, které jsme nakrájeli na kousky. Hotové těsto přikryjeme a dáme kynout na teplé místo (1.30 - 2 hodiny).
2
Po vykynutí těsto rozdělíme na 12 kuliček, rozložíme na plech pokrytý pečícím papírem a opět necháme kynout dokud housky nezdvojnásobí svůj objem. Pečeme v předehřáté troubě na 170-180°C po dobu 15-20 minut (podle trouby). Nejlepší jsou vlažné, podávané s máslem. Jsou výborné s pršutem.
3
----
4
Inspiraci jsem našla v italském časopise. V původním receptu byla vejce a hladká mouka, doba kynutí byla uvedena příliš krátká, po odzkoušení jsem dělala znovu bez vajec s větším množstvím mléka a másla, zaměnila jsem mouku, nechala jsem déle kynout. Výsledek chutnal celé rodince.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kaštanové kuličky

Kaštanové kuličky

Kaštanové crème brûlée

Kaštanové crème brûlée

Tmavé housky pro domácí pekárnu

Tmavé housky pro domácí pekárnu

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • janka | 9. 4. 2014 11:43

    Velice zajímavé a výborné jenom k nakousnutí. :-* :-* :-* :-* :-* 8-) 8-) 8-) 8-) 8-) <3 <3

  • Idi
    Idi | 2. 11. 2011 16:56

    Velmi zajímavý recept. Na fotkách jsou housky opravdu k nakousnutí, takže se poptám po kaštanové mouce a pak hned vyzkouším ;-)

  • recepty73
    recepty73 | 1. 11. 2011 18:37

    ...ty se z fotky jenom smějí :-P , hned bych se do nich pustil... , zatím ukládám na volnější období ;-)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny Slané pečení Jednohubky Chléb & placky
Pokrmy Chuťovky Ostatní Pečivo Slané Pečiva Září Říjen Listopad Snídaně Svačina Pečení Itálie Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Droždí Kaštany Máslo Mléko Mouka Polohrubá mouka Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Pomazánka ze sardinek

Pomazánka ze sardinek

Bavorské vdolečky

Bavorské vdolečky

Jablečné koláčky

Jablečné koláčky

Mrkvová mňamka

Mrkvová mňamka

Čočkový prívarok

Čočkový prívarok

Linecká velikonoční vejce II.

Linecká velikonoční vejce II.

Smažená zelenina po italsku

Smažená zelenina po italsku

Jemné tvarohové lívance - kynuté

Jemné tvarohové lívance - kynuté

Kefírový koláč s ořechy

Kefírový koláč s ořechy

Doporučujeme

30 minut
Stroganoff

Stroganoff

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

60 minut
Jahodovorebarborový sypaný koláč

Jahodovorebarborový sypaný koláč

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

145 minut
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

30 minut
Risotto s chřestem

Risotto s chřestem

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

Poslední sledované recepty

92
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
47
Bábovka s tvarohovou náplní
Bábovka s tvarohovou…
41
Rajčatový salát III.
Rajčatový salát III.
41
Sirup ze smrkových výhonků
Sirup ze smrkových…
34
Výborná chlebíčková pomazánka
Výborná chlebíčková…

Zajímavé články

Nejkrásnější květinové dorty: Pokochejte se rozkvetlou sladkou nádherou
Nejkrásnější květinové dorty: Pokochejte se…
KVÍZ: Znáte různé kuchařské fígle? Otestujte se!
KVÍZ: Znáte různé kuchařské fígle? Otestujte se!
French toast neboli pavézky: Vznešenou snídani připravíte i ze zbytků!
French toast neboli pavézky: Vznešenou snídani…
Kukuřičná kaše neboli polenta: Bezlepková dobrota, ze které uděláte skvělou snídani, hranolky i sladký koláč
Kukuřičná kaše neboli polenta: Bezlepková dobrota…
Co s úrodou libečku? Vyrobte si z něj domácí maggi nebo vegetu
Co s úrodou libečku? Vyrobte si z něj domácí…
AHA.cz Zklámaní Šípa ze Všechnopárty: Pro potupný neúspěch má ale vysvětlení

Zklámaní Šípa ze Všechnopárty: Pro potupný neúspěch má ale vysvětlení

Mimibazar Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Dáma.cz Tragické osudy českých dětských hvězd: Drogy, alkohol, deprese i rakovina

Tragické osudy českých dětských hvězd: Drogy, alkohol, deprese i rakovina

Blesk pro ženy Horoskop na další týden: Kdo by měl ihned začít šetřit a koho oslepí žárlivost?

Horoskop na další týden: Kdo by měl ihned začít šetřit a koho oslepí žárlivost?

Ženy.cz Jak čerpat energii ze cvičení? Vsaďte na to, co vás baví, a nepodceňujte relaxaci

Jak čerpat energii ze cvičení? Vsaďte na to, co vás baví, a nepodceňujte relaxaci

Blesk.cz Když lumpa trápí pumpa: Godla jako lupič pod prášky!

Když lumpa trápí pumpa: Godla jako lupič pod prášky!

SportRevue.cz Smolaři. 5 legend českého hokeje, které přišly o zlatý turnaj v Naganu

Smolaři. 5 legend českého hokeje, které přišly o zlatý turnaj v Naganu

Maminka.cz GALERIE: Když se dítě narodí v plodovém vaku, je to zázrak! Kterým slavným maminkám se to poštěstilo? A jak to vypadá?

GALERIE: Když se dítě narodí v plodovém vaku, je to zázrak! Kterým slavným maminkám se to poštěstilo? A jak to vypadá?

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo by měl ihned začít šetřit a koho oslepí žárlivost?

Horoskop na další týden: Kdo by měl ihned začít šetřit a koho oslepí žárlivost?

Další doporučené recepty:

Kaštanová bramboračka s rozmarýnem
Kaštanová bramboračka s rozmarýnem
Kaštanová polévka
Kaštanová polévka
Kaštanové crème brûlée
Kaštanové crème brûlée
Kaštanové kuličky
Kaštanové kuličky
Kaštanový chlebíček
Kaštanový chlebíček
Kaštanový krém
Kaštanový krém
  • Recepty.cz
  • Kaštanové housky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact