• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Kaštanové housky
Napište svůj komentář k receptu

Kaštanové housky

autor: pippiva
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Kaštanové housky
Kaštanové housky
Kaštanové housky
Kaštanové housky
Kaštanové housky
3fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 350
      g polohrubá mouka
    • 150
      g mouka kastanova
    • 50
      g kaštany jiz oloupanych, varenych ci pecenych, jedlych kastanu
    • 50
      g cukr
    • 240
      ml mléko cca
    • 50
      g máslo
    • 20
      g droždí
    • 1
      lžička sůl

Postup přípravy receptu

1
Ve 100 ml vlažného mléka rozpustíme kvasnice a část cukru. Smícháme mouky, sůl, zbylý cukr, přidáme máslo, rozpuštěné kvasnice a začneme zpracovávat. Po částech přiléváme vlažné mléko, těsto by mělo být hladké a elastické. Nakonec zapracujeme kaštany, které jsme nakrájeli na kousky. Hotové těsto přikryjeme a dáme kynout na teplé místo (1.30 - 2 hodiny).
2
Po vykynutí těsto rozdělíme na 12 kuliček, rozložíme na plech pokrytý pečícím papírem a opět necháme kynout dokud housky nezdvojnásobí svůj objem. Pečeme v předehřáté troubě na 170-180°C po dobu 15-20 minut (podle trouby). Nejlepší jsou vlažné, podávané s máslem. Jsou výborné s pršutem.
3
----
4
Inspiraci jsem našla v italském časopise. V původním receptu byla vejce a hladká mouka, doba kynutí byla uvedena příliš krátká, po odzkoušení jsem dělala znovu bez vajec s větším množstvím mléka a másla, zaměnila jsem mouku, nechala jsem déle kynout. Výsledek chutnal celé rodince.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kaštanové kuličky

Kaštanové kuličky

Kaštanové crème brûlée

Kaštanové crème brûlée

Tmavé housky pro domácí pekárnu

Tmavé housky pro domácí pekárnu

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • janka | 9. 4. 2014 11:43

    Velice zajímavé a výborné jenom k nakousnutí. :-* :-* :-* :-* :-* 8-) 8-) 8-) 8-) 8-) <3 <3

  • Idi
    Idi | 2. 11. 2011 16:56

    Velmi zajímavý recept. Na fotkách jsou housky opravdu k nakousnutí, takže se poptám po kaštanové mouce a pak hned vyzkouším ;-)

  • recepty73
    recepty73 | 1. 11. 2011 18:37

    ...ty se z fotky jenom smějí :-P , hned bych se do nich pustil... , zatím ukládám na volnější období ;-)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny Slané pečení Jednohubky Chléb & placky
Pokrmy Chuťovky Ostatní Pečivo Slané Pečiva Září Říjen Listopad Snídaně Svačina Pečení Itálie Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Droždí Kaštany Máslo Mléko Mouka Polohrubá mouka Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Cuketa vynikající

Cuketa vynikající

Blesková smaženka

Blesková smaženka

Zeleninové placičky II.

Zeleninové placičky II.

Kuřecí maso na žampionech

Kuřecí maso na žampionech

Bílý roládový dort

Bílý roládový dort

Dip z tvarohu a máty

Dip z tvarohu a máty

Salát z červené řepy a brusinek

Salát z červené řepy a brusinek

Zapečené lilky

Zapečené lilky

Těstoviny ala Lasagne bez bešamelu a bez lasagnových plátů

Těstoviny ala Lasagne bez bešamelu a…

Doporučujeme

30 minut
Topinky s houbami a čedarem

Topinky s houbami a čedarem

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

107
Kachna s fíkovým zelím
Kachna s fíkovým zelím
71
Dušené zelí s uzeným masem a cizrnou
Dušené zelí s uzeným…
68
Trojí sladká ovesná kaše
Trojí sladká ovesná kaše
63
Topinky s houbami a čedarem
Topinky s houbami a…
57
Originální řecké tzatziki
Originální řecké tzatziki

Zajímavé články

Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5 snadných receptů od pondělí do pátku
Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5…
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak je zpracovat
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak…
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně zpracovat úrodu
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně…
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty: Dokáže udělat sladký bazén, ostrov i vázu s květinami
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty:…
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na něj!
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na…
AHA.cz Sajler kontra Slanina: Skutečný důvod krachu Kluků v akci

Sajler kontra Slanina: Skutečný důvod krachu Kluků v akci

Mimibazar Nechte kávu a čaj pracovat podruhé: Jak využít lógr a vyluhované sáčky

Nechte kávu a čaj pracovat podruhé: Jak využít lógr a vyluhované sáčky

Dáma.cz Terence Hill: Fešáka s modrýma očima proslavily westerny. Jak vypadá dnes?

Terence Hill: Fešáka s modrýma očima proslavily westerny. Jak vypadá dnes?

Blesk pro ženy Kámen podle měsíce vašeho narození: Oblečte se v barvách, které radí hvězdy!

Kámen podle měsíce vašeho narození: Oblečte se v barvách, které radí hvězdy!

Ženy.cz Jak obléknout svého muže, aby vám nedělal ostudu?

Jak obléknout svého muže, aby vám nedělal ostudu?

Blesk.cz Dohra pohřbu Jiřího Krampola (†87): Pro nesměl syn sedět v první řadě? Vysvětlení od Teniskožrouta!

Dohra pohřbu Jiřího Krampola (†87): Pro nesměl syn sedět v první řadě? Vysvětlení od Teniskožrouta!

SportRevue.cz Zrádci a krysy. 18 fotbalistů, jejichž přestupy z nich udělaly nenáviděné hráče

Zrádci a krysy. 18 fotbalistů, jejichž přestupy z nich udělaly nenáviděné hráče

Maminka.cz Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Blesk Horoskopy Velký horoskop práce a financí: Koho v práci povýší a kdo bude bojovat se syndromem vyhoření?

Velký horoskop práce a financí: Koho v práci povýší a kdo bude bojovat se syndromem vyhoření?

Další doporučené recepty:

Kaštanová bramboračka s rozmarýnem
Kaštanová bramboračka s rozmarýnem
Kaštanová polévka
Kaštanová polévka
Kaštanové crème brûlée
Kaštanové crème brûlée
Kaštanové kuličky
Kaštanové kuličky
Kaštanový chlebíček
Kaštanový chlebíček
Kaštanový krém
Kaštanový krém
  • Recepty.cz
  • Kaštanové housky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact