• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Kaštanové crème brûlée
Napište svůj komentář k receptu

Kaštanové crème brûlée

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: 70 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Kaštanové crème brûlée
Kaštanové crème brûlée
Kaštanové crème brûlée
Kaštanové crème brûlée
Kaštanové crème brûlée
3fotografie
Nahrát fotku
 

Kdo jednou ochutná francouzský dezert crème brûlée, pochopí, proč je tak oblíbený. Vyzkoušejte podzimní verzi vylepšenou pyré z jedlých kaštanů.

Suroviny

8 porce
    • 4
      hrnek smetana ke šlehání
    • 2
      vanilka lusky
    • 2
      skořice tyčinky
    • 2
      ks lékořice (po 4 cm)
    • 0,50
      hrnek cukr krupice
    • 12
      ks žloutek
    • 1
      hrnek kaštanové pyré necelý
    • 8
      lžička třtinový cukr

Postup přípravy receptu

1
Troubu zahřejte na 150°C. Do hrnce nalijte smetanu, přidejte podélně rozříznuté vanilkové lusky, skořici, lékořici a cukr. Přiveďte k varu a odstavte z plotny. Pod poklicí nechte 15 minut odstát.
2
Ze směsi vyndejte koření, ručně do ní zašlehejte žloutky a postupně přidávejte kaštanové pyré. Směs rozdělte do 8 zápekacích misek a ty dejte do pekáče s horkou vodou, jejíž hladina má být stejně vysoko jako hladina krému.

RADA: Zbyly vám žloutky? 6 receptů, kde je využijete

3
Dejte do vyhřáté trouby a pečte asi 45 minut do ztuhnutí. Pak nechte dezert vychladnout na pokojovou teplotu a dejte ho do ledničky.
4
Před podáváním povrch zasypte cukrem a pomocí flambovací pistole ho nechte zkaramelizovat.

RADA: Jak udělat crème brûlée i bez flambovací pistole

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Crème Brûlée

Crème Brûlée

Crème brûlée s bobkovým listem

Crème brûlée s bobkovým listem

Mini cheesecake jako Créme Brûlée

Mini cheesecake jako Créme Brûlée

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Nejlepší dezerty Soufflé
Pečení Vaření Šlehání Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krupice Kaštanové pyré Lékořice Skořice Smetana ke šlehání Třtinový cukr Vanilka Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Pavlišovský řízek

Pavlišovský řízek

Sekaná pečeně s paprikou

Sekaná pečeně s paprikou

Řezy Rafaelo III.

Řezy Rafaelo III.

Cizrna na italský způsob III.

Cizrna na italský způsob III.

Blesková roláda s pudinkem

Blesková roláda s pudinkem

Vajíčková pomazánka z lučiny

Vajíčková pomazánka z lučiny

Uruguayský hovězí rib-eye steak

Uruguayský hovězí rib-eye steak

Česneková růžičková kapusta se slaninou a bylinkami

Česneková růžičková kapusta se…

Utopenci podle Gajzy

Utopenci podle Gajzy

Doporučujeme

40 minut
Kaplická cmunda

Kaplická cmunda

20 minut
Rychlá mexická fazolová polévka

Rychlá mexická fazolová polévka

45 minut
Kuřecí mini řízečky s bylinkovou strouhankou

Kuřecí mini řízečky s bylinkovou…

90 minut
Francouzské brambory

Francouzské brambory

80 minut
Strouhaný kakaový koláč

Strouhaný kakaový koláč

45 minut
Těstoviny s omáčkou z pečené zeleniny

Těstoviny s omáčkou z pečené zeleniny

60 minut
Tvarohová bábovka

Tvarohová bábovka

35 minut
Palačinka z trouby s karamelizovaným ovocem

Palačinka z trouby s karamelizovaným…

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

Poslední sledované recepty

43
Vepřové výpečky s bramboráčky a špenátem s bešamelem
Vepřové výpečky s…
38
Kynutá skořicová bábovka
Kynutá skořicová bábovka
30
Jednoduchý švestkový koláč
Jednoduchý švestkový…
18
Bramborové placky (nejen) se zelím
Bramborové placky (nejen…
18
Cukety plněné mletým masem
Cukety plněné mletým…

Zajímavé články

Rajčata v konzervě: Na co se hodí celá, krájená, drcená či pasírovaná?
Rajčata v konzervě: Na co se hodí celá, krájená,…
Strouhaná buchta podle Jiřiny Bohdalové: Úžasná rychlovka, díky které se blýsknete
Strouhaná buchta podle Jiřiny Bohdalové: Úžasná…
Domácí smažák: Naučte se 7 triků, díky kterým bude naprosto dokonalý
Domácí smažák: Naučte se 7 triků, díky kterým…
Přepuštěné máslo: Recept na ghí je jednoduchý a zvládnete ho i vy
Přepuštěné máslo: Recept na ghí je jednoduchý a…
Domácí nudle: Z jednoho těsta můžete vyrobit zavářku do polévek i základ hlavních jídel
Domácí nudle: Z jednoho těsta můžete vyrobit…
AHA.cz Hrušínský ml. alias Pešek z Ulice: Rakovina plic a ledviny!

Hrušínský ml. alias Pešek z Ulice: Rakovina plic a ledviny!

Mimibazar Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Dáma.cz Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy Olympijská kolekce je venku! V tomhle budou čeští sportovci zářit v Miláně

Olympijská kolekce je venku! V tomhle budou čeští sportovci zářit v Miláně

Ženy.cz 5 skvělých raperek, které mě brutálně baví. Máte je v playlistu taky?

5 skvělých raperek, které mě brutálně baví. Máte je v playlistu taky?

Blesk.cz Jen růžová to může být: Olga Menzelová se na chvíli zbavila svých šedin!

Jen růžová to může být: Olga Menzelová se na chvíli zbavila svých šedin!

SportRevue.cz FOTO: Sonia Isaza - tahle osvalená ženská s umělými ňadry je novou přítelkyní Arturo Vidala

FOTO: Sonia Isaza - tahle osvalená ženská s umělými ňadry je novou přítelkyní Arturo Vidala

Maminka.cz Máma, jejíž syn nedávno spáchal sebevraždu, vzkazuje: Nekřičte a netrestejte. Vyjadřujte dětem lásku, podporu, ale i obavy

Máma, jejíž syn nedávno spáchal sebevraždu, vzkazuje: Nekřičte a netrestejte. Vyjadřujte dětem lásku, podporu, ale i obavy

Blesk Horoskopy Štíři a jejich nelehký karmický úkol. A jak to mají se sexem?

Štíři a jejich nelehký karmický úkol. A jak to mají se sexem?

Další doporučené recepty:

Kašparova pikantní tlačenka
Kašparova pikantní tlačenka
Kaštanová bramboračka s rozmarýnem
Kaštanová bramboračka s rozmarýnem
Kaštanová polévka
Kaštanová polévka
Kaštanové housky
Kaštanové housky
Kaštanové kuličky
Kaštanové kuličky
Kaštanový chlebíček
Kaštanový chlebíček
  • Recepty.cz
  • Kaštanové crème brûlée
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact