• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Kaštanová vajíčka
Napište svůj komentář k receptu

Kaštanová vajíčka

autor: J.Tereza
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 3
doba přípravy: 120 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Kaštanová vajíčka
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 500
      g hladká mouka
    • 300
      g tuk
    • 200
      g moučkový cukr
    • 100
      g mleté ořechy
    • 1
      lžička skořice
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • citronová kůra z jednoho citronu
    • citronová šťáva z jednoho citronu
    • rybízový džem
    • 1
      ks čokoláda Ledové kaštany

Postup přípravy receptu

1
Všechny suroviny kromě džemu zpracujeme a necháme 2 hodiny v chladničce. Potom vyválíme na sílu 3 mm a formičkou vykrajujeme vajíčka. Upečeme.
2
Vychladlá vajíčka spojujeme po dvou džemem. Čokoládu ve vodní lázni rozpustíme a vajíčka potřeme. Ozdobíme ještě před ztuhnutím drobnými barevnými kuličkami.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kaštanová bramboračka s rozmarýnem

Kaštanová bramboračka s rozmarýnem

Kaštanová polévka

Kaštanová polévka

Nepečená vajíčka

Nepečená vajíčka

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Anna | 19. 3. 2008 15:23

    Já peču tahle těsta dopředu vřdy- lépe se uleží, jako perníčky. Náplně a polevy zdobím těsně před, aby se krémy neskazily.

  • Jiřina O. | 8. 3. 2008 23:30

    Může se těsto upéct týden dopředu? Tak jak linecké na Vánoce? Nejdřív upéct a potom i za několik dnů (po večerech když je čas) lepit džemem a zdobit.

  • Eva Červenková | 8. 3. 2008 09:55

    čokoláda je na polevu...

  • Bara P | 1. 4. 2007 18:24

    rada bych to vyzkousela jen potrebuji vedet jak dlouho budu pect a pri jake teplote :) dekuji

  • Anonym | 30. 3. 2007 16:00

    Ty Ledové kaštany jsou do těsta nebo na polevu?Iveta

  • Blanka | 23. 3. 2007 08:28

    Výborné.Zarazilo mě,že tam není vajíčko, ale že tam je šťáva z citronu.Zkusila jsem to a bylo to výborné. Dík za ten recept. Určitě ho zařadím mezi své oblíbené.

  • Lenka S | 5. 3. 2007 20:44

    Je to moc dobré cukroví, ale jedny ledové kaštany mi nestačily ani na polovinu. Musela jsem dozdobit obyčejnou čokoládovou polevou.

  • Táňa K. | 7. 8. 2006 18:42

    Výborné cukroví. Dělala jsem jako dortíčky plněné ořechovým krémem a polité čokoládou. Už se těším, až se do nich zase pustím, třeba o Vánocích.:-)

  • Martina S. | 15. 4. 2006 15:37

    Výborná, ale nazvala bych je čokoládová, protože jsem je polévala obyčejnou čokoládovou polevou a zdobila barevným máčkem. Mohu doporučit, pěkně to vypadá a dobře chutná.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zákusky Nejlepší dezerty Vánoční cukroví
Moučníky Zákusky Cukroví Pečení Výjimečný den Posvícení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová kůra Citronová šťáva Čokoláda Hladká mouka Mleté ořechy Moučkový cukr Rybízový džem Skořice Tuk Vanilkový cukr
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Pomazánka na topinky a toasty

Pomazánka na topinky a toasty

Brokolicová krémová polévka

Brokolicová krémová polévka

Jednoduché řezy II.

Jednoduché řezy II.

Cuketové řezy

Cuketové řezy

Náš domácí štrúdl

Náš domácí štrúdl

Chleba s křupavou kůrkou

Chleba s křupavou kůrkou

Lehká tvarohová pomazánka

Lehká tvarohová pomazánka

Zapečené brambory s brokolicí, uzeninou a nivou

Zapečené brambory s brokolicí,…

Pudingovo-ovocný koláč

Pudingovo-ovocný koláč

Doporučujeme

90 minut
Segedínský guláš - F.O.O.D.

Segedínský guláš - F.O.O.D.

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

60 minut
Jahodovorebarborový sypaný koláč

Jahodovorebarborový sypaný koláč

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

145 minut
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

30 minut
Risotto s chřestem

Risotto s chřestem

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

Poslední sledované recepty

40
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
29
Pečený králík- jednoduše a chutně
Pečený králík- jednoduše…
26
Rajčatový salát III.
Rajčatový salát III.
26
Jednoduchý těstovinový salát / příloha
Jednoduchý těstovinový…
25
Sirup ze smrkových výhonků
Sirup ze smrkových…

Zajímavé články

Kukuřičná kaše neboli polenta: Bezlepková dobrota, ze které uděláte skvělou snídani, hranolky i sladký koláč
Kukuřičná kaše neboli polenta: Bezlepková dobrota…
Co s úrodou libečku? Vyrobte si z něj domácí maggi nebo vegetu
Co s úrodou libečku? Vyrobte si z něj domácí…
Snídaně do postele: Pět nejlepších receptů, jak začít nový den
Snídaně do postele: Pět nejlepších receptů, jak…
Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co hodí a proč se ho nebát ani v teplé kuchyni
Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co…
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot, sirup nebo čatní
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot,…
AHA.cz Soukalová prosí o pomoc! Nemoc vede k předčasné smrti

Soukalová prosí o pomoc! Nemoc vede k předčasné smrti

Mimibazar Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Dáma.cz Povislé paže: Co je způsobuje a jak s tím bojovat?

Povislé paže: Co je způsobuje a jak s tím bojovat?

Blesk pro ženy Elegán Jiří Korn slaví 76. narozeniny: Proč nesnášel Yvettu a kdo jsou jeho osudové ženy

Elegán Jiří Korn slaví 76. narozeniny: Proč nesnášel Yvettu a kdo jsou jeho osudové ženy

Ženy.cz Káva jako rituál: Češi objevují kouzlo domácí přípravy

Káva jako rituál: Češi objevují kouzlo domácí přípravy

Blesk.cz Leon Tsoukerník vysvětluje… Výjimečné pouto s Karlem Gottem (†80) a Michalem Davidem (64)!

Leon Tsoukerník vysvětluje… Výjimečné pouto s Karlem Gottem (†80) a Michalem Davidem (64)!

SportRevue.cz FOTO: Divoké kočky z ringů a klecí. Podívejte se na 22 nejkrásnějších zápasnic všech dob

FOTO: Divoké kočky z ringů a klecí. Podívejte se na 22 nejkrásnějších zápasnic všech dob

Maminka.cz Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Blesk Horoskopy Ochranný kabbalah náramek: Jak ho správně uvázat a proč má 7 uzlů?

Ochranný kabbalah náramek: Jak ho správně uvázat a proč má 7 uzlů?

  • Recepty.cz
  • Kaštanová vajíčka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact