Šleháme žloutky s cukrem, olejem a vodou. Přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva a citronovou kůrou. Do směsi nastrouháme ledové kaštany a lehce vmícháme ušlehaný sníh z bílků, do kterého jsme přidali citronovou šťávu. Pečeme při 180 °C 50 minut.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Pepa Bábovka
|25. 3. 2013 12:44
Tuto jsem dělal podle tohodle návodu,až na citrón toho jsem použil pouze 50%.
Byla super
Pepa Bábovka
|25. 3. 2013 12:43
Tuto jsem dělal podle tohodle návodu,až na citrón toho jsem použil pouze 50%.
Byla super
Anonym
|22. 11. 2005 10:36
Já jsem dávala jen z půlky citronu, taky mi připadalo že by to pak bylo moc citronové.
Marta K
|21. 11. 2005 12:57
Dala jsem do bábovky opravdu poctivě šťávu a kůru z celého citrónu. Nebylo pak cítit nic než citrón. Takže příště dám míň. Stejně se po ní ale jen zaprášilo.
magdina
|15. 11. 2005 08:53
A ještě malou poznámku, dala jsem míň cukru-asi o 5 dkg a příště ještě trochu uberu.
magdina
|15. 11. 2005 08:42
Včera jsem ji upekla a i když je to "jen" bábovka je výborná. Vůbec není suchá, je vláčná a nastrouhané ledové kaštany tomu dávají dobrou chuť.