Ze všech surovin vypracujeme vláčné těsto, vyválíme plát a formičkou vykrajujeme různé tvary. Pečeme v předehřáté troubě. Ještě horké obalujeme ve směsi moučkového a vanilkového cukru a po vychladnutí spojujeme zavařeninou. Nejlépe se hodí meruňková.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
František Brusák
|25. 11. 2007 08:50
Pani Di kde je Vaše fantasie,píšete stále jen negativně a nevím proč?Tak pro Všechny ostatní.Nemusíte toto vůbec obalovati v cukru.Můžete to nechat neobalené nebo dle fantasie použít carob (náhraška čokolády) nebo jogurtovou polevu atd.
Di
|15. 11. 2007 14:20
O mě přeci nejde, pane Brusáku. Vy uvádíte, že jde o cukroví BT, tedy bez cukru! Přitom obalení spotřebuje cukru leckdy mnohem více, než kdyby obsahovalo cukr samo pečivo. Já s Vámi souhlasím, že nesladké cukroví prostě udělat nejde.
František Brusák
|14. 11. 2007 23:52
Paní Di tak to obalujte v sorbitu nebo jiném umělém sladidle.Víte ono snad ani cukroví nejde bez cukru to je jako bramborák bez brambor.Ale je dobré hledat kompromis,neuškodit a pochutnat.
Di
|13. 11. 2007 09:20
Mně to připadá dost zavádějící. Pokud mám cukroví obalit v cukru, nejedná se rozhodně o pečivo, neobsahující cukr. Stejně tak, obsahuje-li med nebo rozinky (viz další recept), je v něm spousta cukru, i když ne řepného, a tudíž pro náš organismus stravitelnějšího.
olga
|13. 11. 2007 08:20
Velmi chválím, že jste sem poslal takovou spoustu bezcukrových dobrot a moc se mi líbí to značení BC a BT v názvu- usnadňuje to výběr.