• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Karlovarský rohlík
Napište svůj komentář k receptu

Karlovarský rohlík

autor: František Brusák
0.0
moje hodnoceni
3.2
hodnotilo: 6
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Karlovarský rohlík
Nahrát fotku
 

Suroviny

35 porce
    • 1
      kg hladká mouka
    • 50
      g droždí
    • 15
      g sůl
    • 30
      g cukr
    • 250
      g margarín
    • 30
      g sušené mléko
    • 4,20
      dl voda
    • 30
      g olej na potírání

Postup přípravy receptu

1
Tento sortiment pekařských výrobků vždy na kvásek nebo všech surovin zamícháním najednou.
2
Nejobvyklejší způsob: 1/3 tekutiny pro zadělání těsta, přidáme droždí, trochu cukru a část mouky. Necháme 30 minut kynout, tepl. omládku 30 °C. Po nakynutí přidáme zbytek vody a surovin. Tuhost těsta vyrábíme podle sortimentu. Teplota těsta 29-30 °C. Doba zrání 1-2 hod.
3
Z vyzrálého těsta tvarujeme rohlíky, které dáváme na plech. Pečivo na plechu válečkem mírně přitlačíme a potíráme olejem. Po nakynutí podélně nařízneme. Pečeme v dostatečném množství páry.
4
Pečivo s vysokým obsahem tuku, typický křehký rohlík s dlouhou životností.
5
Tvarování rohlíků: těsto rozdělíme na stejné kousky a stočíme do malích bochánků. 5 min necháme odpočinout. Pomocí válečku vyválíme elipsovité placky. Levou rukou uchopíme spodní okraj placky a pravou dlaní stáčíme vrchní okraj placky do tvaru rohlíku. Při vinutí rohlíku potahujeme (levou rukou) placku směrem dolů, čímž se placka prodlužuje a rohlík má lepší vinutí. Necháváme rovné nebo stáčíme do tvaru podkovy.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Karlovarský knedlík

Karlovarský knedlík

Karlovarský knedlík I.

Karlovarský knedlík I.

Slaninový rohlík

Slaninový rohlík

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Rudolf | 16. 8. 2014 13:19

    Rohlíky dobrý, ale originál se zadělávaly s vřídelní vodou, takže chuť je jiná :)

  • linda | 13. 11. 2013 19:06

    křeCHký???? Tak to je bomba :-D :-P

  • uursik | 17. 1. 2007 17:32

    tak jsem s vaším svolenímdala recept i na pečení na dámě, a opravdu se tam strhla pekařská karlovarská mánie, a rohlíčky se holkám fakt vedou. jedny krásnější než druhé, dík za recept.

  • uursik | 14. 1. 2007 17:47

    tak jsem je zkusila, chuťově výborné, akorát jsem je měla nechat chvilku dýl, byly světlé, potírala jsem sádlem. Největší fór je s vytvořením té páry, den předem jsem si udělala ledové kostky, ty jsem dala do pekáčku a pak do rozehřáté trouby - jenže hned jsem dala plechy - měla jsem počkat ještě tak pět minut. A pak si spokojeně peču - a pak mi došlo, že mám zaplý horký vzduch, který mi tu páru statečně odvětrával. :))) příště musím na klasiku.

  • Miroslava Severová | 9. 1. 2007 14:08

    Paní Hedviko, tento recept je asi pro pečení v pekárnách, no a doma to udělám jako normální kynuté těsto, nechám vykynout kvásek, pak přidám ostatní suroviny a propracuji, popráším moukou, zakryju utěrkou a dám někam k teplu kynout.Já dávám nahoru na misku se zakrytým těstem ještě polštář a postavím k radiátou, v létě stačí jen ten polštář. Normální těsto mám vykynuté za půl hodiny. Toto bych asi 2x přemísila a nechala kynout asi hodinu.Myslím, že by mu to mohlo stačit.

  • Šárka | 9. 1. 2007 10:41

    Prosím o upřesnění, jak docílím dostatečné množství páry?Peču rohlíky v trobě?Dostatečné množství páry je asi kolik, jaké množství?

  • Miroslava Severová | 9. 1. 2007 07:39

    Á, pane Františku náš tolik komentovaný karlovarský rohlík. Už jste mě přesvědčil, už tisknu recept. Ke konci ledna máme naplánovanou rodinnou slezinu, chci udělat různé pohoštění na slano (obložené mísy, aspiky apod.) tak zkusím k tomu ty rohlíčky upéci. Pak Vám dám vědět jestli se povedli a jestli ta chuť z dětství zůstala.

  • Hedvika | 9. 1. 2007 00:05

    Báječné.Již se těším, jak budu těstu a omládku měřit teplotu,tuhost vyrobím podle sortimentu ,doufám,že bude zrát aspoň 2 hoďky.A nakonec vyrobím dostatečné množství páry na pečení.Uf.Snad ty rohlíky budou mít dlouhou životnost!:-))))) Hezký recept pane Františku,odkud jste to opsal,pokud se mohu zeptat?

  • uursik | 8. 1. 2007 19:39

    také děkuji moc za recept a popis práce.

  • František Brusák | 8. 1. 2007 18:51

    Tento recept jsem nedělal dal jsem ho sem na přání návštěvnice,

  • englicka marketa | 8. 1. 2007 18:14

    těsto na karlovarský rohlík jsem hledala dlouho, tímto děkuji autorovi za recept...

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Slané pečení
Pokrmy Pečivo Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Droždí Hladká mouka Margarín Olej Sůl Sušené mléko Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Vaječná omeleta a la Brillat Savarin

Vaječná omeleta a la Brillat Savarin

Domácí Rumcajs

Domácí Rumcajs

Kuřecí prsa v hořčičné omáčce

Kuřecí prsa v hořčičné omáčce

Tortilla de patatas

Tortilla de patatas

Ořechové rohlíčky Heda

Ořechové rohlíčky Heda

Thajské kari

Thajské kari

Bílý šťovíkový boršč

Bílý šťovíkový boršč

Tradiční jablečný koláč

Tradiční jablečný koláč

Mazanec s mandlemi

Mazanec s mandlemi

Doporučujeme

30 minut
Nudle s arašídovou omáčkou a krůtím masem

Nudle s arašídovou omáčkou a krůtím…

Meruňkové knedlíky - kynuté

Meruňkové knedlíky - kynuté

45 minut
Buřty na pivě

Buřty na pivě

60 minut
Rybízový koláč jako od babičky

Rybízový koláč jako od babičky

60 minut
Znojemské okurky

Znojemské okurky

40 minut
Cuketové placky bez lepku

Cuketové placky bez lepku

120 minut
Zapečené brambory s masem a smetanou

Zapečené brambory s masem a smetanou

15 minut
Chalupářské poháry

Chalupářské poháry

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Poslední sledované recepty

68
Čočkové ragú
Čočkové ragú
56
Svíčková omáčka
Svíčková omáčka
53
Jednoduché bramborovo-rohlíkové knedlíky
Jednoduché bramborovo…
46
Skvělý domácí kváskový chleba
Skvělý domácí kváskový…
45
Čočkové kuličky v rajčatové omáčce s těstovinami
Čočkové kuličky v…

Zajímavé články

Meruňkové knedlíky podle Josefa Maršálka: Tvarohové těsto nechává odpočinout a používá meruňky i s peckou
Meruňkové knedlíky podle Josefa Maršálka:…
Nejlepší nálev na okurky: Čtyři recepty, které musíte zkusit!
Nejlepší nálev na okurky: Čtyři recepty, které…
3 nejoblíbenější letní recepty z cukety: Chutnají i těm, kteří zeleninu moc nemusí
3 nejoblíbenější letní recepty z cukety: Chutnají…
Víte, jak připravit pravý šopský salát? Většina z nás to dělá špatně!
Víte, jak připravit pravý šopský salát? Většina z…
Ze zeměměřiče mistrem zmrzlinářem: Začínal mrkvovou, dnes prodává nejvíc pistáciové
Ze zeměměřiče mistrem zmrzlinářem: Začínal…
AHA.cz Veselka Kate v Lánech? První slova Zemana o zeťákovi a vnoučatech

Veselka Kate v Lánech? První slova Zemana o zeťákovi a vnoučatech

Mimibazar Strie: Proč vznikají a jak je řešit?

Strie: Proč vznikají a jak je řešit?

Dáma.cz Povislé paže: Co je způsobuje a jak s tím bojovat?

Povislé paže: Co je způsobuje a jak s tím bojovat?

Blesk pro ženy Letní trendy kalhoty podle stylistky: Jak je nosit, aby vám nepřidaly kila?

Letní trendy kalhoty podle stylistky: Jak je nosit, aby vám nepřidaly kila?

Ženy.cz Sama v Americe aneb Jak jsem přežila svůj první sólo trip

Sama v Americe aneb Jak jsem přežila svůj první sólo trip

Blesk.cz Modelka Kočendová (25) neskrývá radost: Bude maminkou!

Modelka Kočendová (25) neskrývá radost: Bude maminkou!

SportRevue.cz FOTO: Paulina Gretzky a 25 dalších půvabných dcer bývalých slavných sportovců

FOTO: Paulina Gretzky a 25 dalších půvabných dcer bývalých slavných sportovců

Maminka.cz Bolestné přiznání mámy, jejíž dceři byl na oslavě odepřen dort: Vůči tříletému dítěti to bylo zbytečně kruté, postěžovala si

Bolestné přiznání mámy, jejíž dceři byl na oslavě odepřen dort: Vůči tříletému dítěti to bylo zbytečně kruté, postěžovala si

Blesk Horoskopy 6 znamení zvěrokruhu, která nejvíce milují peníze. Co všechno jsou pro ně ochotni udělat?

6 znamení zvěrokruhu, která nejvíce milují peníze. Co všechno jsou pro ně ochotni udělat?

  • Recepty.cz
  • Karlovarský rohlík
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact