• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Karlovarský rohlík
Napište svůj komentář k receptu

Karlovarský rohlík

autor: František Brusák
0.0
moje hodnoceni
3.2
hodnotilo: 6
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Karlovarský rohlík
Nahrát fotku
 

Suroviny

35 porce
    • 1
      kg hladká mouka
    • 50
      g droždí
    • 15
      g sůl
    • 30
      g cukr
    • 250
      g margarín
    • 30
      g sušené mléko
    • 4,20
      dl voda
    • 30
      g olej na potírání

Postup přípravy receptu

1
Tento sortiment pekařských výrobků vždy na kvásek nebo všech surovin zamícháním najednou.
2
Nejobvyklejší způsob: 1/3 tekutiny pro zadělání těsta, přidáme droždí, trochu cukru a část mouky. Necháme 30 minut kynout, tepl. omládku 30 °C. Po nakynutí přidáme zbytek vody a surovin. Tuhost těsta vyrábíme podle sortimentu. Teplota těsta 29-30 °C. Doba zrání 1-2 hod.
3
Z vyzrálého těsta tvarujeme rohlíky, které dáváme na plech. Pečivo na plechu válečkem mírně přitlačíme a potíráme olejem. Po nakynutí podélně nařízneme. Pečeme v dostatečném množství páry.
4
Pečivo s vysokým obsahem tuku, typický křehký rohlík s dlouhou životností.
5
Tvarování rohlíků: těsto rozdělíme na stejné kousky a stočíme do malích bochánků. 5 min necháme odpočinout. Pomocí válečku vyválíme elipsovité placky. Levou rukou uchopíme spodní okraj placky a pravou dlaní stáčíme vrchní okraj placky do tvaru rohlíku. Při vinutí rohlíku potahujeme (levou rukou) placku směrem dolů, čímž se placka prodlužuje a rohlík má lepší vinutí. Necháváme rovné nebo stáčíme do tvaru podkovy.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Karlovarský knedlík

Karlovarský knedlík

Karlovarský knedlík I.

Karlovarský knedlík I.

Slaninový rohlík

Slaninový rohlík

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Rudolf | 16. 8. 2014 13:19

    Rohlíky dobrý, ale originál se zadělávaly s vřídelní vodou, takže chuť je jiná :)

  • linda | 13. 11. 2013 19:06

    křeCHký???? Tak to je bomba :-D :-P

  • uursik | 17. 1. 2007 17:32

    tak jsem s vaším svolenímdala recept i na pečení na dámě, a opravdu se tam strhla pekařská karlovarská mánie, a rohlíčky se holkám fakt vedou. jedny krásnější než druhé, dík za recept.

  • uursik | 14. 1. 2007 17:47

    tak jsem je zkusila, chuťově výborné, akorát jsem je měla nechat chvilku dýl, byly světlé, potírala jsem sádlem. Největší fór je s vytvořením té páry, den předem jsem si udělala ledové kostky, ty jsem dala do pekáčku a pak do rozehřáté trouby - jenže hned jsem dala plechy - měla jsem počkat ještě tak pět minut. A pak si spokojeně peču - a pak mi došlo, že mám zaplý horký vzduch, který mi tu páru statečně odvětrával. :))) příště musím na klasiku.

  • Miroslava Severová | 9. 1. 2007 14:08

    Paní Hedviko, tento recept je asi pro pečení v pekárnách, no a doma to udělám jako normální kynuté těsto, nechám vykynout kvásek, pak přidám ostatní suroviny a propracuji, popráším moukou, zakryju utěrkou a dám někam k teplu kynout.Já dávám nahoru na misku se zakrytým těstem ještě polštář a postavím k radiátou, v létě stačí jen ten polštář. Normální těsto mám vykynuté za půl hodiny. Toto bych asi 2x přemísila a nechala kynout asi hodinu.Myslím, že by mu to mohlo stačit.

  • Šárka | 9. 1. 2007 10:41

    Prosím o upřesnění, jak docílím dostatečné množství páry?Peču rohlíky v trobě?Dostatečné množství páry je asi kolik, jaké množství?

  • Miroslava Severová | 9. 1. 2007 07:39

    Á, pane Františku náš tolik komentovaný karlovarský rohlík. Už jste mě přesvědčil, už tisknu recept. Ke konci ledna máme naplánovanou rodinnou slezinu, chci udělat různé pohoštění na slano (obložené mísy, aspiky apod.) tak zkusím k tomu ty rohlíčky upéci. Pak Vám dám vědět jestli se povedli a jestli ta chuť z dětství zůstala.

  • Hedvika | 9. 1. 2007 00:05

    Báječné.Již se těším, jak budu těstu a omládku měřit teplotu,tuhost vyrobím podle sortimentu ,doufám,že bude zrát aspoň 2 hoďky.A nakonec vyrobím dostatečné množství páry na pečení.Uf.Snad ty rohlíky budou mít dlouhou životnost!:-))))) Hezký recept pane Františku,odkud jste to opsal,pokud se mohu zeptat?

  • uursik | 8. 1. 2007 19:39

    také děkuji moc za recept a popis práce.

  • František Brusák | 8. 1. 2007 18:51

    Tento recept jsem nedělal dal jsem ho sem na přání návštěvnice,

  • englicka marketa | 8. 1. 2007 18:14

    těsto na karlovarský rohlík jsem hledala dlouho, tímto děkuji autorovi za recept...

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Slané pečení
Pokrmy Pečivo Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Droždí Hladká mouka Margarín Olej Sůl Sušené mléko Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Pikantní čalamáda

Pikantní čalamáda

Rybí filé v těstíčku

Rybí filé v těstíčku

Luxus řez

Luxus řez

Škvarky z domácí pekárny

Škvarky z domácí pekárny

Zapečená hlíva s nivou

Zapečená hlíva s nivou

Vařená čokoládová poleva

Vařená čokoládová poleva

Filety po italsku

Filety po italsku

Jablečná přesnídávka (pyré)

Jablečná přesnídávka (pyré)

Rozmarýnový cheesecake

Rozmarýnový cheesecake

Doporučujeme

45 minut
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami

Vepřové s mrkví, hráškem a…

45 minut
Mini pizzy calzone II.

Mini pizzy calzone II.

45 minut
Jahodová bublanina

Jahodová bublanina

20 minut
Bezový sirup za studena

Bezový sirup za studena

30 minut
Restovaná zelenina se sýrem halloumi

Restovaná zelenina se sýrem halloumi

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

40 minut
Havajské kuře huli huli

Havajské kuře huli huli

50 minut
Pizza s chřestem a parmskou šunkou

Pizza s chřestem a parmskou šunkou

30 minut
Bramborový salát s koprem a slaninou

Bramborový salát s koprem a slaninou

Poslední sledované recepty

90
Voňavý sirup z bezinkových květů
Voňavý sirup z…
89
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
63
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
43
Jahodová marmeláda (džem)
Jahodová marmeláda (džem)
37
Kuřecí prsa na kari se smetanou
Kuřecí prsa na kari se…

Zajímavé články

Dorty od bývalé architektky obdivuje celý svět. S tvorbou jí pomáhá i umělá inteligence. Podívejte se do galerie!
Dorty od bývalé architektky obdivuje celý svět. S…
Jak využít úrodu jahod? Vyrobte si domácí jahodový sirup
Jak využít úrodu jahod? Vyrobte si domácí…
Cupcakes 6x jinak: Mrkvové, jahodové, red velvet nebo s ořechovým krémem
Cupcakes 6x jinak: Mrkvové, jahodové, red velvet…
Kvíz: Vtipné názvy hospod a barů. Uhodnete všechny?
Kvíz: Vtipné názvy hospod a barů. Uhodnete…
Jak na nakládaný hermelín? Naučíme vás ho krok za krokem!
Jak na nakládaný hermelín? Naučíme vás ho krok za…
AHA.cz Brzobohatý opět v paruce a sukni! Překvapivé reakce nejbližších

Brzobohatý opět v paruce a sukni! Překvapivé reakce nejbližších

Mimibazar Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Dáma.cz Boubelky, za křivky se nestyďte: Tyto jednodílné plavky vám budou slušet!

Boubelky, za křivky se nestyďte: Tyto jednodílné plavky vám budou slušet!

Blesk pro ženy Horoskop na další týden: Komu nevyjde vztah a kdo by neměl podceňovat spánek?

Horoskop na další týden: Komu nevyjde vztah a kdo by neměl podceňovat spánek?

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Radost ze Survivoru vystřídala bolest: Kotková přišla o milovaného člena rodiny

Radost ze Survivoru vystřídala bolest: Kotková přišla o milovaného člena rodiny

SportRevue.cz FOTO, VIDEO: Paige Spiranac - nejrajcovnější golfistka světa žhaví Instagram

FOTO, VIDEO: Paige Spiranac - nejrajcovnější golfistka světa žhaví Instagram

Maminka.cz Máma, jejíž syn nedávno spáchal sebevraždu, vzkazuje: Nekřičte a netrestejte. Vyjadřujte dětem lásku, podporu, ale i obavy

Máma, jejíž syn nedávno spáchal sebevraždu, vzkazuje: Nekřičte a netrestejte. Vyjadřujte dětem lásku, podporu, ale i obavy

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Komu nevyjde vztah a kdo by neměl podceňovat spánek?

Horoskop na další týden: Komu nevyjde vztah a kdo by neměl podceňovat spánek?

  • Recepty.cz
  • Karlovarský rohlík
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact