• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Karlovarský rohlík
Napište svůj komentář k receptu

Karlovarský rohlík

autor: František Brusák
0.0
moje hodnoceni
3.2
hodnotilo: 6
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Karlovarský rohlík
Nahrát fotku
 

Suroviny

35 porce
    • 1
      kg hladká mouka
    • 50
      g droždí
    • 15
      g sůl
    • 30
      g cukr
    • 250
      g margarín
    • 30
      g sušené mléko
    • 4,20
      dl voda
    • 30
      g olej na potírání

Postup přípravy receptu

1
Tento sortiment pekařských výrobků vždy na kvásek nebo všech surovin zamícháním najednou.
2
Nejobvyklejší způsob: 1/3 tekutiny pro zadělání těsta, přidáme droždí, trochu cukru a část mouky. Necháme 30 minut kynout, tepl. omládku 30 °C. Po nakynutí přidáme zbytek vody a surovin. Tuhost těsta vyrábíme podle sortimentu. Teplota těsta 29-30 °C. Doba zrání 1-2 hod.
3
Z vyzrálého těsta tvarujeme rohlíky, které dáváme na plech. Pečivo na plechu válečkem mírně přitlačíme a potíráme olejem. Po nakynutí podélně nařízneme. Pečeme v dostatečném množství páry.
4
Pečivo s vysokým obsahem tuku, typický křehký rohlík s dlouhou životností.
5
Tvarování rohlíků: těsto rozdělíme na stejné kousky a stočíme do malích bochánků. 5 min necháme odpočinout. Pomocí válečku vyválíme elipsovité placky. Levou rukou uchopíme spodní okraj placky a pravou dlaní stáčíme vrchní okraj placky do tvaru rohlíku. Při vinutí rohlíku potahujeme (levou rukou) placku směrem dolů, čímž se placka prodlužuje a rohlík má lepší vinutí. Necháváme rovné nebo stáčíme do tvaru podkovy.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Karlovarský knedlík

Karlovarský knedlík

Karlovarský knedlík I.

Karlovarský knedlík I.

Slaninový rohlík

Slaninový rohlík

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Rudolf | 16. 8. 2014 13:19

    Rohlíky dobrý, ale originál se zadělávaly s vřídelní vodou, takže chuť je jiná :)

  • linda | 13. 11. 2013 19:06

    křeCHký???? Tak to je bomba :-D :-P

  • uursik | 17. 1. 2007 17:32

    tak jsem s vaším svolenímdala recept i na pečení na dámě, a opravdu se tam strhla pekařská karlovarská mánie, a rohlíčky se holkám fakt vedou. jedny krásnější než druhé, dík za recept.

  • uursik | 14. 1. 2007 17:47

    tak jsem je zkusila, chuťově výborné, akorát jsem je měla nechat chvilku dýl, byly světlé, potírala jsem sádlem. Největší fór je s vytvořením té páry, den předem jsem si udělala ledové kostky, ty jsem dala do pekáčku a pak do rozehřáté trouby - jenže hned jsem dala plechy - měla jsem počkat ještě tak pět minut. A pak si spokojeně peču - a pak mi došlo, že mám zaplý horký vzduch, který mi tu páru statečně odvětrával. :))) příště musím na klasiku.

  • Miroslava Severová | 9. 1. 2007 14:08

    Paní Hedviko, tento recept je asi pro pečení v pekárnách, no a doma to udělám jako normální kynuté těsto, nechám vykynout kvásek, pak přidám ostatní suroviny a propracuji, popráším moukou, zakryju utěrkou a dám někam k teplu kynout.Já dávám nahoru na misku se zakrytým těstem ještě polštář a postavím k radiátou, v létě stačí jen ten polštář. Normální těsto mám vykynuté za půl hodiny. Toto bych asi 2x přemísila a nechala kynout asi hodinu.Myslím, že by mu to mohlo stačit.

  • Šárka | 9. 1. 2007 10:41

    Prosím o upřesnění, jak docílím dostatečné množství páry?Peču rohlíky v trobě?Dostatečné množství páry je asi kolik, jaké množství?

  • Miroslava Severová | 9. 1. 2007 07:39

    Á, pane Františku náš tolik komentovaný karlovarský rohlík. Už jste mě přesvědčil, už tisknu recept. Ke konci ledna máme naplánovanou rodinnou slezinu, chci udělat různé pohoštění na slano (obložené mísy, aspiky apod.) tak zkusím k tomu ty rohlíčky upéci. Pak Vám dám vědět jestli se povedli a jestli ta chuť z dětství zůstala.

  • Hedvika | 9. 1. 2007 00:05

    Báječné.Již se těším, jak budu těstu a omládku měřit teplotu,tuhost vyrobím podle sortimentu ,doufám,že bude zrát aspoň 2 hoďky.A nakonec vyrobím dostatečné množství páry na pečení.Uf.Snad ty rohlíky budou mít dlouhou životnost!:-))))) Hezký recept pane Františku,odkud jste to opsal,pokud se mohu zeptat?

  • uursik | 8. 1. 2007 19:39

    také děkuji moc za recept a popis práce.

  • František Brusák | 8. 1. 2007 18:51

    Tento recept jsem nedělal dal jsem ho sem na přání návštěvnice,

  • englicka marketa | 8. 1. 2007 18:14

    těsto na karlovarský rohlík jsem hledala dlouho, tímto děkuji autorovi za recept...

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Slané pečení
Pokrmy Pečivo Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Droždí Hladká mouka Margarín Olej Sůl Sušené mléko Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Švestkový koláč II.

Švestkový koláč II.

Koule ze Salka

Koule ze Salka

Šunka v listovém těstě

Šunka v listovém těstě

Měkké perníčky

Měkké perníčky

Borůvkový tvarohový dort

Borůvkový tvarohový dort

Kuřecí pomazánka

Kuřecí pomazánka

Pečená krůta s pečenými brambory a dušenou zeleninou

Pečená krůta s pečenými brambory a…

Králíček na smetaně a hořčici

Králíček na smetaně a hořčici

Pudinkové pokušení

Pudinkové pokušení

Doporučujeme

110 minut
Kuřecí miso polévka s nudlemi a zeleninou

Kuřecí miso polévka s nudlemi a…

45 minut
Pravé maďarské lečo

Pravé maďarské lečo

20 minut
Cuketová polévka s mátou a hráškem

Cuketová polévka s mátou a hráškem

300 minut
Švestková povidla

Švestková povidla

60 minut
Meruňkový koláč s kokosovou drobenkou

Meruňkový koláč s kokosovou drobenkou

50 minut
Roláda s mletým masem a zeleninou

Roláda s mletým masem a zeleninou

30 minut
Cuketovomrkvové placky

Cuketovomrkvové placky

55 minut
Čokoládová buchta z cukety

Čokoládová buchta z cukety

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Poslední sledované recepty

40
Cukeťáčky s uzeným masem (bramboráky z cukety)
Cukeťáčky s uzeným masem…
30
Vepřové maso s celerem
Vepřové maso s celerem
25
Rychlé zelené karí s mrkví a cizrnou
Rychlé zelené karí s…
24
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
21
Zapečené vajíčkové chlebíčky / tousty
Zapečené vajíčkové…

Zajímavé články

Poctivá česká kuchyně od pondělí do pátku: 5 receptů, které budete milovat
Poctivá česká kuchyně od pondělí do pátku: 5…
11 skvělých nápadů, jak zužitkovat cukety. Nasladko i naslano!
11 skvělých nápadů, jak zužitkovat cukety.…
Amatérská cukrářka začala dělat huňaté dorty jako únik od stresující práce. Dnes si je u ní objednávají i celebrity
Amatérská cukrářka začala dělat huňaté dorty jako…
Která část melounu je nejzdravější? Ta, která většinou končí v koši!
Která část melounu je nejzdravější? Ta, která…
Dokonalý moučník na léto? Udělejte si tento nepečený piškotový dort s ovocem!
Dokonalý moučník na léto? Udělejte si tento…
AHA.cz Dědictví Jiřího Krampola (†87): Závěť nedotáhl do konce

Dědictví Jiřího Krampola (†87): Závěť nedotáhl do konce

Mimibazar Poporodní inkontinence trápí až třetinu žen. Pomůže posilování pánevního dna i Venušiny kuličky

Poporodní inkontinence trápí až třetinu žen. Pomůže posilování pánevního dna i Venušiny kuličky

Dáma.cz Tragické osudy českých dětských hvězd: Drogy, alkohol, deprese i rakovina

Tragické osudy českých dětských hvězd: Drogy, alkohol, deprese i rakovina

Blesk pro ženy Tohle jsou důvody, proč vám blednou barvy na oblečení! Jak je uchovat co nejhezčí?

Tohle jsou důvody, proč vám blednou barvy na oblečení! Jak je uchovat co nejhezčí?

Ženy.cz Knírek jako nový trend! Nejvíc HOT jsou totiž muži s knírkem

Knírek jako nový trend! Nejvíc HOT jsou totiž muži s knírkem

Blesk.cz Kaisera (70) ocenili na festivalu: Cenu převzala utajovaná dcera a vnučka!

Kaisera (70) ocenili na festivalu: Cenu převzala utajovaná dcera a vnučka!

SportRevue.cz Hřebíkovy děti. Kam to dotáhli čeští fotbalisté ze stříbrné devatenáctky?

Hřebíkovy děti. Kam to dotáhli čeští fotbalisté ze stříbrné devatenáctky?

Maminka.cz Máma, jejíž syn nedávno spáchal sebevraždu, vzkazuje: Nekřičte a netrestejte. Vyjadřujte dětem lásku, podporu, ale i obavy

Máma, jejíž syn nedávno spáchal sebevraždu, vzkazuje: Nekřičte a netrestejte. Vyjadřujte dětem lásku, podporu, ale i obavy

Blesk Horoskopy Partner podle čísla vědomí: Kdo je samec a kdo ženu nosí na rukou?

Partner podle čísla vědomí: Kdo je samec a kdo ženu nosí na rukou?

  • Recepty.cz
  • Karlovarský rohlík
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact