Ke svíčkové, kuřeti na paprice, k houbové omáčce, všude tam najde tenhle klenot české kuchyně své uplatnění. Karlovarský knedlík je trochu pracnější na přípravu, ale jeho chuť jen tak něco nenahradí. Mezi knedlíky zkrátka vyniká. Zkuste jej podle našeho receptu!
Vejce rozdělte na bílky a žloutky. Žloutky rozšlehejte s mlékem a solí. Rohlíky nebo housky nakrájejte na kostičky, nasypte do větší mísy, osolte, opepřete a posypejte nadrobno nasekanou petrželkou. Pak k nim nastrouhejte trochu muškátového oříšku. Promíchejte a zalijte žloutkovou směsí a máslem. Promíchejte a nechte stát. Mezitím ušlehejte sníh z bílků. K houskám přisypte mouku a zapracujte ji do těsta.
Nakonec opatrně vmíchejte sníh z bílků. Těsto vytvarujte do knedlíku, položte je na potravinářskou folii a pevně zabalte tak, aby folie na obou koncích přečnívala a mohli jste ji zavázat jako velký bonbon. Poté knedlík ještě zabalte do alobalu.
Zabalený knedlík vložte do vroucí vody a vařte asi 25 minut. V půlce vaření jej ale obraťte, aby se dobře provařil z obou stran. Poté knedlík z vody vyjměte, odstraňte folii a knedlík nakrájejte.