• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Karlovarský knedlík I.
Napište svůj komentář k receptu

Karlovarský knedlík I.

autor: Redakce
0.0
moje hodnoceni
2.9
hodnotilo: 14
doba přípravy: 40 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Karlovarský knedlík I.
Karlovarský knedlík I.
Karlovarský knedlík I.
Karlovarský knedlík I.
Karlovarský knedlík I.
Karlovarský knedlík I.
Karlovarský knedlík I.
5fotografií
Nahrát fotku
 

Ke svíčkové, kuřeti na paprice, k houbové omáčce, všude tam najde tenhle klenot české kuchyně své uplatnění. Karlovarský knedlík je trochu pracnější na přípravu, ale jeho chuť jen tak něco nenahradí. Mezi knedlíky zkrátka vyniká. Zkuste jej podle našeho receptu!

Suroviny

4 porce
    • 250
      g houska z předešlého dne
    • 250
      ml mléko
    • 40
      g hrubá mouka
    • 2
      ks vejce
    • 20
      g máslo rozpuštěné
    • 2
      lžíce petrželová nať nasekaná
    • 1
      špetka muškátový oříšek nastrouhaný
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka pepř mletý

Postup přípravy receptu

1
Vejce rozdělte na bílky a žloutky. Žloutky rozšlehejte s mlékem a solí. Rohlíky nebo housky nakrájejte na kostičky, nasypte do větší mísy, osolte, opepřete a posypejte nadrobno nasekanou petrželkou. Pak k nim nastrouhejte trochu muškátového oříšku. Promíchejte a zalijte žloutkovou směsí a máslem. Promíchejte a nechte stát. Mezitím ušlehejte sníh z bílků. K houskám přisypte mouku a zapracujte ji do těsta.

RADA: Vejce za pár minut k použití

2
Nakonec opatrně vmíchejte sníh z bílků. Těsto vytvarujte do knedlíku, položte je na potravinářskou folii a pevně zabalte tak, aby folie na obou koncích přečnívala a mohli jste ji zavázat jako velký bonbon. Poté knedlík ještě zabalte do alobalu.

RADA: Aby se knedlíky nelepily na dno hrnce

3
Zabalený knedlík vložte do vroucí vody a vařte asi 25 minut. V půlce vaření jej ale obraťte, aby se dobře provařil z obou stran. Poté knedlík z vody vyjměte, odstraňte folii a knedlík nakrájejte.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Špekové knedlíky s máslem

Špekové knedlíky s máslem

Hrnkové knedlíky

Hrnkové knedlíky

Tyrolské knedlíky

Tyrolské knedlíky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny FOOD
Oběd Vaření Česko Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Houska z předešlého dne Hrubá mouka Máslo Mléko Muškátový oříšek Pepř mletý Petrželová nať Sůl Vejce

Jak udělat jíšku

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Filé po cikánsku

Filé po cikánsku

Vepřové ragú z mletého masa

Vepřové ragú z mletého masa

Pizza těsto - rychlé a tenké

Pizza těsto - rychlé a tenké

pomazánka - z krůtího masa

pomazánka - z krůtího masa

Nejlepší horká čokoláda II. - méně sladká verze při nedostatku čokolády!

Nejlepší horká čokoláda II. - méně…

Maso na gril nebo do trouby v barbecue omáčce

Maso na gril nebo do trouby v…

Zelná polévka IV.

Zelná polévka IV.

Jemné pudinkové řezy s ovocem

Jemné pudinkové řezy s ovocem

Kuřecí nudličky v tempuře

Kuřecí nudličky v tempuře

Doporučujeme

35 minut
Restované žampiony s bramborami a kadeřávkem

Restované žampiony s bramborami a…

45 minut
Tudelská zeleninová polévka

Tudelská zeleninová polévka

145 minut
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

30 minut
Risotto s chřestem

Risotto s chřestem

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

60 minut
Jahodovorebarborový sypaný koláč

Jahodovorebarborový sypaný koláč

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

Jak udělat jíšku

Poslední sledované recepty

49
Havajská řepa
Havajská řepa
35
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
34
Výborná chlebíčková pomazánka
Výborná chlebíčková…
27
Skvělý domácí kváskový chleba
Skvělý domácí kváskový…
25
Jahodové nanuky
Jahodové nanuky

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Těstoviny hrají prim! 5 večeří, které stihnete do 30 minut
Od pondělí do pátku: Těstoviny hrají prim! 5…
Superpotravina týdne: Rebarbora. 4 dobré důvody, proč si ji právě teď vychutnat, plus sladké recepty
Superpotravina týdne: Rebarbora. 4 dobré důvody,…
Ředkvičky na sedm způsobů: Zkuste recept na pomazánku či ředkvičky s vajíčkem
Ředkvičky na sedm způsobů: Zkuste recept na…
Nejkrásnější svatební dorty v boho stylu: Objevte kouzlo nedokonalosti
Nejkrásnější svatební dorty v boho stylu: Objevte…
Kvíz: Jaké je vaše kuchařské IQ? Otestujte se!
Kvíz: Jaké je vaše kuchařské IQ? Otestujte se!
AHA.cz Tajemství Jiřího Bartošky (†78): Spory s Gottem (†80) kvůli pomluvám!

Tajemství Jiřího Bartošky (†78): Spory s Gottem (†80) kvůli pomluvám!

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz Cher, Mickey Rourke nebo Meg Ryan: Hvězdy 80. let, které plastika změnila k nepoznání

Cher, Mickey Rourke nebo Meg Ryan: Hvězdy 80. let, které plastika změnila k nepoznání

Blesk pro ženy Chyby v oblékání, kvůli kterým vám to tolik nesluší. Neděláte nějakou z nich také?

Chyby v oblékání, kvůli kterým vám to tolik nesluší. Neděláte nějakou z nich také?

Ženy.cz Pomerančová kůže na zadku a stehnech: Nejlepší tipy a triky, jak se jí trvale zbavit

Pomerančová kůže na zadku a stehnech: Nejlepší tipy a triky, jak se jí trvale zbavit

Blesk.cz Deppova bývalka Amber Heardová: Porodila dvojčata!

Deppova bývalka Amber Heardová: Porodila dvojčata!

SportRevue.cz FOTO: Gabriela Koukalová a 49 dalších největších krásek zimních sportů tohoto tisíciletí

FOTO: Gabriela Koukalová a 49 dalších největších krásek zimních sportů tohoto tisíciletí

Maminka.cz Herečka Pavla Vitázková v upřímné zpovědi o vážné nemoci své dcery: Barunka byla na pokraji smrti, osvěta je nutnost!

Herečka Pavla Vitázková v upřímné zpovědi o vážné nemoci své dcery: Barunka byla na pokraji smrti, osvěta je nutnost!

Blesk Horoskopy 7 mystických českých jmen pro ženy: Jaké kouzlo v sobě skrývají?

7 mystických českých jmen pro ženy: Jaké kouzlo v sobě skrývají?

Další doporučené recepty:

Karibský králík na kakaové hořčici
Karibský králík na kakaové hořčici
Karkulčiny brambory
Karkulčiny brambory
Karlovarský knedlík
Karlovarský knedlík
Karotková polévka s limetkou a koriandrem
Karotková polévka s limetkou a…
Karotková pomazánka
Karotková pomazánka
Karotkové (mrkvové) bábovičky-muffiny
Karotkové (mrkvové) bábovičky-muffiny
  • Recepty.cz
  • Karlovarský knedlík I.
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact