• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Karlovarský knedlík I.
Napište svůj komentář k receptu

Karlovarský knedlík I.

autor: Redakce
0.0
moje hodnoceni
2.9
hodnotilo: 14
doba přípravy: 40 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Karlovarský knedlík I.
Karlovarský knedlík I.
Karlovarský knedlík I.
Karlovarský knedlík I.
Karlovarský knedlík I.
Karlovarský knedlík I.
Karlovarský knedlík I.
5fotografií
Nahrát fotku
 

Ke svíčkové, kuřeti na paprice, k houbové omáčce, všude tam najde tenhle klenot české kuchyně své uplatnění. Karlovarský knedlík je trochu pracnější na přípravu, ale jeho chuť jen tak něco nenahradí. Mezi knedlíky zkrátka vyniká. Zkuste jej podle našeho receptu!

Suroviny

4 porce
    • 250
      g houska z předešlého dne
    • 250
      ml mléko
    • 40
      g hrubá mouka
    • 2
      ks vejce
    • 20
      g máslo rozpuštěné
    • 2
      lžíce petrželová nať nasekaná
    • 1
      špetka muškátový oříšek nastrouhaný
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka pepř mletý

Postup přípravy receptu

1
Vejce rozdělte na bílky a žloutky. Žloutky rozšlehejte s mlékem a solí. Rohlíky nebo housky nakrájejte na kostičky, nasypte do větší mísy, osolte, opepřete a posypejte nadrobno nasekanou petrželkou. Pak k nim nastrouhejte trochu muškátového oříšku. Promíchejte a zalijte žloutkovou směsí a máslem. Promíchejte a nechte stát. Mezitím ušlehejte sníh z bílků. K houskám přisypte mouku a zapracujte ji do těsta.

RADA: Vejce za pár minut k použití

2
Nakonec opatrně vmíchejte sníh z bílků. Těsto vytvarujte do knedlíku, položte je na potravinářskou folii a pevně zabalte tak, aby folie na obou koncích přečnívala a mohli jste ji zavázat jako velký bonbon. Poté knedlík ještě zabalte do alobalu.

RADA: Aby se knedlíky nelepily na dno hrnce

3
Zabalený knedlík vložte do vroucí vody a vařte asi 25 minut. V půlce vaření jej ale obraťte, aby se dobře provařil z obou stran. Poté knedlík z vody vyjměte, odstraňte folii a knedlík nakrájejte.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Špekové knedlíky s máslem

Špekové knedlíky s máslem

Hrnkové knedlíky

Hrnkové knedlíky

Tyrolské knedlíky

Tyrolské knedlíky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny FOOD
Oběd Vaření Česko Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Houska z předešlého dne Hrubá mouka Máslo Mléko Muškátový oříšek Pepř mletý Petrželová nať Sůl Vejce

Jak udělat jíšku

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Sekaná pečeně plněná vejci

Sekaná pečeně plněná vejci

Smaženice z hub

Smaženice z hub

Bramborák z chleba

Bramborák z chleba

Guláš v papiňáku

Guláš v papiňáku

Květákové těstoviny se šunkou a nivou

Květákové těstoviny se šunkou a nivou

Stracciatella

Stracciatella

Lasagne s cuketou a slaninou

Lasagne s cuketou a slaninou

Houbové kroupy se zelím

Houbové kroupy se zelím

Pečená vepřová plec s bramborem

Pečená vepřová plec s bramborem

Doporučujeme

50 minut
Dýňová laksa s rýžovými nudlemi a kuřetem

Dýňová laksa s rýžovými nudlemi a…

50 minut
Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

30 minut
Smažená rýže se zeleninou a krůtím masem

Smažená rýže se zeleninou a krůtím…

40 minut
Hrnková dýňová roláda

Hrnková dýňová roláda

40 minut
Polévka z pečené mrkve a červené čočky

Polévka z pečené mrkve a červené čočky

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Jak udělat jíšku

Poslední sledované recepty

32
Drožďová (kvasnicová) pomazánka
Drožďová (kvasnicová)…
29
Bramborovo-zeleninový guláš
Bramborovo-zeleninový…
17
Jednoduchý grenadýrmarš
Jednoduchý grenadýrmarš
16
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
14
Kuřecí prsa s pomeranči
Kuřecí prsa s pomeranči

Zajímavé články

Jak rychle rozmrazit maso? Zkuste trik, se kterým to zvládnete raz dva
Jak rychle rozmrazit maso? Zkuste trik, se kterým…
Zázračný jablečný ocet: Na co je dobrý a jak si ho můžete vyrobit doma?
Zázračný jablečný ocet: Na co je dobrý a jak si…
5 nejlepších receptů na dýňovou polévku: Se smetanou, kokosovým mlékem, kari i opečenou slaninou
5 nejlepších receptů na dýňovou polévku: Se…
Nejlepší snídaně pro školáka: Zapomeňte na cereálie a koláče, máme 5 lepších tipů!
Nejlepší snídaně pro školáka: Zapomeňte na…
Všechny chutě F.O.O.D. pikniku
Všechny chutě F.O.O.D. pikniku
AHA.cz Statečný návrat Něrgešové: Co se dělo v zákulisí Showtimu?

Statečný návrat Něrgešové: Co se dělo v zákulisí Showtimu?

Mimibazar Zpevněte tělo elektřinou a pak se zmrazte: Co je EMS trénink a proč ho vyzkoušet?

Zpevněte tělo elektřinou a pak se zmrazte: Co je EMS trénink a proč ho vyzkoušet?

Dáma.cz JARMILA (54): Syn nás připravil o střechu nad hlavou, manžel se zhroutil

JARMILA (54): Syn nás připravil o střechu nad hlavou, manžel se zhroutil

Blesk pro ženy A zase ta Aňa! Česká herečka tentokrát ovládla červený koberec v Torontu

A zase ta Aňa! Česká herečka tentokrát ovládla červený koberec v Torontu

Ženy.cz Proč vám „já-pohled“ ničí vztahy a jak to změnit?

Proč vám „já-pohled“ ničí vztahy a jak to změnit?

Blesk.cz Princ Harry si v Anglii nebere servítky: Drsný vtip na Williama!

Princ Harry si v Anglii nebere servítky: Drsný vtip na Williama!

SportRevue.cz FOTO: Sexy rozhodčí, od které byste si to rádi nechali (na hřišti) foukat

FOTO: Sexy rozhodčí, od které byste si to rádi nechali (na hřišti) foukat

Maminka.cz Jak rodiče vychovávají neúspěšné děti? Co při výchově nedělat, aby byly děti spokojené a sebevědomé?

Jak rodiče vychovávají neúspěšné děti? Co při výchově nedělat, aby byly děti spokojené a sebevědomé?

Blesk Horoskopy Největší šprti zvěrokruhu: Kdo má nejlepší předpoklady pro studium a musí uspět za každou cenu?

Největší šprti zvěrokruhu: Kdo má nejlepší předpoklady pro studium a musí uspět za každou cenu?

Další doporučené recepty:

Karibský králík na kakaové hořčici
Karibský králík na kakaové hořčici
Karkulčiny brambory
Karkulčiny brambory
Karlovarský knedlík
Karlovarský knedlík
Karotková polévka s limetkou a koriandrem
Karotková polévka s limetkou a…
Karotková pomazánka
Karotková pomazánka
Karotkové (mrkvové) bábovičky-muffiny
Karotkové (mrkvové) bábovičky-muffiny
  • Recepty.cz
  • Karlovarský knedlík I.
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact