Snadná příloha, kterou využijete k nejrůznějším pokrmům. Vyniká jedinečnou chutí a po nakrájení mozaikovým vzhledem. Nejčastěji se podává s omáčkou, ale výborný je i k dušenému masu.
Starší housky nakrájíme na kostičky a lehce opražíme v troubě. Smícháme je se žloutky, nasekanou petrželkou, moukou a mlékem, osolíme, přidáme špetku muškátového květu a bílého pepře a necháme asi 10 minut odležet. Poté zlehka vmícháme sníh z bílků a těsto na karlovarský knedlík je hotové.
Vytvarujeme ho do úhledné šišky. Aby se knedlík nerozpadal a měl hezký tvar, zabalíme ho do olejem vymazaného alobalu nebo potravinové fólie, ve které ho budeme asi 20 - 25 minut vařit.
Je svatého Martina a já původně myslela, že ke kachně udělám bramborový knedlík. Pak jsem našla tento recept a rozhodla se jej vyzkoušet. Výsledek: naprostá famózní knedlík, chuťově i konzistencí vynikající, rychlý na přípravu. Ode dneška ho určitě budu dělat častěji, nejenom ke kachně. :-)
Mera
|13. 9. 2016 13:22
Super, povedlo se a bylo to mňam :-* :-)
Verča
|13. 1. 2016 22:33
Výborný! Doporučuji
fajnšmekr
|6. 1. 2016 09:03
Já mám zase nejraději řízek s rejží a zelím
Petra
|30. 8. 2015 10:24
Vynikající... rodině moooc chutnají...
kalupina
|14. 6. 2015 09:26
Taky jsem si ho oblíbila a tolik let nevařila, až teď. ;-)
Jana
|5. 5. 2015 13:54
Taky dávám ke koprovce jedině brambory, k rajské zase těstoviny. A ke klasické svíčkové nám chutná karlovarký knedlík. I ke křenové. Jen k segedínu si ho nedokážu představit, ale k němu zase hodí třeba chleba
Šárka
|22. 3. 2015 13:02
Z chleba - to není karlovarský knedlík, ale zbastlenina typu "co dům dal". Inspirace z Mimibazaru ? =-O
A to je budeš místo houskových dávat třeba k rajské nebo koprovce?A KE SVÍČKOVÉ ALE SVÍČKOVÉ KLASICKÉ NE TĚM KAŠÍM ZE ZELENINY CO JSOU DNESKA MODERNÍ SE TO TAKÉ NEHODÍ.
Pavel10
|11. 4. 2014 13:30
A proč do Karlovarského knedlíku pepř.
Eva
|16. 2. 2014 11:20
Vaříme v páře nebo ve vodě ?
Veronika
|14. 12. 2013 15:03
Výborné! :-)
Rena
|31. 3. 2013 22:59
Práve delam a nevím jestli tu folii propíchat :-! ?
Baru
|21. 1. 2013 14:07
Už se vaří v hrnci. Vypadá krásně:-)
Katka A.
|24. 11. 2012 14:58
Z této dávky vznikne 1 knedlík. Asi tak 4 normální porce? :-)
Gábina
|3. 11. 2012 16:57
kolik je z této dávky porcí? :-)
Lenka
|30. 9. 2012 12:32
Dnes jsem vařila a musím říct, že jsou výborný! :-)