Jirko, knedlíky na páře se Vám nerozvaří jako ve vodě, ani se nezdrcnou. Takže velikost je úplně jedno. Já je dělám tak akorát do ruky (tenisový míček?). Vařte cca 20 minut - pak jeden zkuste rozkrojit.
Moniko, ty kuličky jsi vařila na páře, na kovovém pařníku? Jak dlouho? Jak byly veliký?
Tyhle knedlíky jsem dělávala také jako kuličky. Ale jednou se mi nechtělo, udělala jsem velké. Největší úspěch pak měly ty zbylé knedlíky, které si děti k večeři opekly na pánvi, sypaly sýrem, na to kolečko šunky a kečup. Takže teď dělávám s vědomím, že musí být i na večeři.
Já do Karlovarských knedlíku, jsem se naučila přidávat jak petržel ,tak i porek. A vařím je v utěrkách. Aspon tak sem si myslela,že se liší od jiných běžných knedlíku.
Moje tchyně je vařila tak, že na hrnec s vodou uvázala utěrku a nandala knedlíky, přikryla pokličkou a vařila. Tímto způsobem dělala hlavně kynuté ovocňáky a od té doby mi nechutnají ty klasicky vařené ve vodě. Já knedlíky vařím na pařníčku potřeném máslem, aby se nepřilepily.
Já dělám podobné knedlíky, možná jen dávám méně vajec a trochu více tekutiny (mléko s vodou). Připadají mi docela lehké, ale já nemám v obllibě takové ty nadýchané kynuté blbouny. Vařím je v páře (bez utěrky), ale dělám jen malé kuličky velikosti tenisového míčku. Na talíři je rozpůlím, vypadají hezky a je to docela snadné.
Když se vaří nad parou, pak se nedávají do uterce?
Jsem ráda,že Vám chutnají a určitě je zkusím vařit i nad parou.
Tyto knedliky jsou moc dobre treba k pecenemu kureti.Delam je uz dlouho,akorat s tim rozdilem,ze je varim nad parou.Jsou velice chutne.