• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Karlovarské knedlíky babičky Irenky
Napište svůj komentář k receptu

Karlovarské knedlíky babičky Irenky

autor: petrasek
0.0
moje hodnoceni
4.1
hodnotilo: 11
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Karlovarské knedlíky babičky Irenky
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 5
      ks vejce
    • 50
      g máslo
    • 0,25
      l mléko
    • hrubá mouka
    • sůl
    • 12
      ks rohlík čerstvé nebo z předešlého dne

Postup přípravy receptu

1
Rohlíky nakrájíme na kostičky, zalijeme mlékem, rukama zpracujeme a necháme asi 20 minut odležet, aby rohlíky byly pořádně nasáté. Poté osolíme (raději méně, rohlíky jsou už slané) přidáme 5 vajec, rozpuštěné vychladlé máslo a zahustíme hrubou moukou. Vypracujeme 2 knedlíky, zabalíme do utěrky a na vařečce vložíme do vroucí vody.
2
Vaříme 45 minut. Do knedlíků můžeme přidat i trochu petrželky. Tyto knedlíky jsou velice syté a výborné k roštěnkám, k ptáčkům, ale i k pečenému masu...
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Nejlepší bramborová kaše od babičky

Nejlepší bramborová kaše od babičky

Roštěná mé babičky

Roštěná mé babičky

Plněný perník od babičky

Plněný perník od babičky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Di | 1. 11. 2006 10:42

    Jirko, knedlíky na páře se Vám nerozvaří jako ve vodě, ani se nezdrcnou. Takže velikost je úplně jedno. Já je dělám tak akorát do ruky (tenisový míček?). Vařte cca 20 minut - pak jeden zkuste rozkrojit.

  • Jirka Holeček | 1. 11. 2006 10:31

    Moniko, ty kuličky jsi vařila na páře, na kovovém pařníku? Jak dlouho? Jak byly veliký?

  • Monika | 4. 7. 2006 08:01

    Tyhle knedlíky jsem dělávala také jako kuličky. Ale jednou se mi nechtělo, udělala jsem velké. Největší úspěch pak měly ty zbylé knedlíky, které si děti k večeři opekly na pánvi, sypaly sýrem, na to kolečko šunky a kečup. Takže teď dělávám s vědomím, že musí být i na večeři.

  • Aninka | 1. 7. 2006 09:33

    Já do Karlovarských knedlíku, jsem se naučila přidávat jak petržel ,tak i porek. A vařím je v utěrkách. Aspon tak sem si myslela,že se liší od jiných běžných knedlíku.

  • Jaroslava Oumarová | 9. 2. 2006 17:32

    Moje tchyně je vařila tak, že na hrnec s vodou uvázala utěrku a nandala knedlíky, přikryla pokličkou a vařila. Tímto způsobem dělala hlavně kynuté ovocňáky a od té doby mi nechutnají ty klasicky vařené ve vodě. Já knedlíky vařím na pařníčku potřeném máslem, aby se nepřilepily.

  • Di | 9. 2. 2006 16:57

    Já dělám podobné knedlíky, možná jen dávám méně vajec a trochu více tekutiny (mléko s vodou). Připadají mi docela lehké, ale já nemám v obllibě takové ty nadýchané kynuté blbouny. Vařím je v páře (bez utěrky), ale dělám jen malé kuličky velikosti tenisového míčku. Na talíři je rozpůlím, vypadají hezky a je to docela snadné.

  • Anonym | 9. 2. 2006 13:23

    Když se vaří nad parou, pak se nedávají do uterce?

  • Petra Šmejkalová | 9. 2. 2006 10:58

    Jsem ráda,že Vám chutnají a určitě je zkusím vařit i nad parou.

  • Jana Louny | 9. 2. 2006 09:59

    Tyto knedliky jsou moc dobre treba k pecenemu kureti.Delam je uz dlouho,akorat s tim rozdilem,ze je varim nad parou.Jsou velice chutne.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny Knedlíky Karlovarské
Přílohy Knedlíky Oběd Večeře Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Hrubá mouka Máslo Mléko Rohlík Sůl Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Marmeláda z bezinek a jablek

Marmeláda z bezinek a jablek

Oběd z papiňáku

Oběd z papiňáku

Rychlá drůbeží játra, jako smažená

Rychlá drůbeží játra, jako smažená

Kávová poleva

Kávová poleva

Játrové knedlíčky mojí babičky

Játrové knedlíčky mojí babičky

Mrkvové lívanečky

Mrkvové lívanečky

Dýňová polévka s česnekem a krutony

Dýňová polévka s česnekem a krutony

Gulášová krkovička

Gulášová krkovička

Telecí líčka na víně

Telecí líčka na víně

Doporučujeme

20 minut
Salát s quinoou a sýrem halloumi

Salát s quinoou a sýrem halloumi

30 minut
Třešňová marmeláda

Třešňová marmeláda

80 minut
Čevapčiči

Čevapčiči

20 minut
Jahodové tiramisu podle časopisu F.O.O.D.

Jahodové tiramisu podle časopisu F.O…

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

150 minut
Koprová omáčka s hovězím masem

Koprová omáčka s hovězím masem

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

40 minut
Třešňový koláč s tvarohem

Třešňový koláč s tvarohem

40 minut
Havajské kuře huli huli

Havajské kuře huli huli

Poslední sledované recepty

73
Řecký salát s cizrnou
Řecký salát s cizrnou
47
Trojí sladká ovesná kaše
Trojí sladká ovesná kaše
35
Voňavý sirup z bezinkových květů
Voňavý sirup z…
30
Jahodová marmeláda (džem)
Jahodová marmeláda (džem)
29
Maďarský guláš po našem
Maďarský guláš po našem

Zajímavé články

4 tipy, jak rychle vypeckovat třešně
4 tipy, jak rychle vypeckovat třešně
Máte neustálé chutě na sladké? Co s nimi, poradí nutriční terapeutka Lada Nosková
Máte neustálé chutě na sladké? Co s nimi, poradí…
Zavařování třešní, které zvládne i začátečník: Vsaďte na jednoduchý třešňový kompot!
Zavařování třešní, které zvládne i začátečník:…
Marinády na gril 7x jinak: Využijete je na žebra, kuře, ryby i steak
Marinády na gril 7x jinak: Využijete je na žebra,…
10 třešňových dezertů, na kterých si určitě pochutnáte!
10 třešňových dezertů, na kterých si určitě…
AHA.cz Adamcová poslala režiséra k moři: Šokující zprávy z Egypta!

Adamcová poslala režiséra k moři: Šokující zprávy z Egypta!

Mimibazar Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Dáma.cz Hysterky podle zvěrokruhu: Žít vedle těchto znamení fakt nechcete

Hysterky podle zvěrokruhu: Žít vedle těchto znamení fakt nechcete

Blesk pro ženy Módní peklo: Režisérka Eva Toulová nepřestává šokovat svými bizarními modely

Módní peklo: Režisérka Eva Toulová nepřestává šokovat svými bizarními modely

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Úřadující misska Linda Górecká: První slova o rozchodu!

Úřadující misska Linda Górecká: První slova o rozchodu!

SportRevue.cz FOTO: 41 fotbalových děv, Které jsme mohli vidět v roce 2014 na mistrovství světa v Brazílii

FOTO: 41 fotbalových děv, Které jsme mohli vidět v roce 2014 na mistrovství světa v Brazílii

Maminka.cz Tady hlídám já! 40 momentek, na kterých převzali mateřské povinnosti kočičí parťáci

Tady hlídám já! 40 momentek, na kterých převzali mateřské povinnosti kočičí parťáci

Blesk Horoskopy Prokletý pátek třináctého: Proč z něj máme strach a přináší opravdu smůlu?

Prokletý pátek třináctého: Proč z něj máme strach a přináší opravdu smůlu?

  • Recepty.cz
  • Karlovarské knedlíky babičky Irenky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact