• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Karibský králík na kakaové hořčici
Napište svůj komentář k receptu

Karibský králík na kakaové hořčici

autor: Smith-P.
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: 100 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Karibský králík na kakaové hořčici
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 1
      lžíce kakao neslazené
    • 5
      lžíce dijonská hořčice
    • 2
      lžíce créme fraiche (nebo šlehačka a podmáslí)
    • 3
      lžíce olej arašídový
    • 1
      ks králík celý bez hlavy
    • 1
      ks tymián větvička
    • 1
      ks petrželka hladká, větvička
    • 1
      ks estragon větvička
    • 2
      ks česnek stroužky
    • 4
      ks pažitka stonky
    • 2
      ks bobkový list
    • 1
      l drůbeží vývar
    • voda
    • mořská sůl hrubá
    • pepř celý čerstvě mletý
    • 0,50
      ks zelená paprika
    • 0,50
      ks červená paprika
    • 2
      lžíce máslo
    • 2
      lžíce cukr krystal jemný

Postup přípravy receptu

1
Pokud jsme nesehnali Crème fraîche, smícháme den předem kelímek šlehačky se dvěma lžícemi podmáslí a necháme stát 24 hodin při pokojové teplotě.
2
Pro přípravu pokrmu nasekáme tymián, petrželku, estragon, česnek, šalotky a pažitku, králíka vykostíme a nakrájíme na menší kousky.
3
Hořčici smícháme s kakaem, přidáme Crème fraîche a dáme stranou. Ve velké pánvi s tlustým dnem rozpálíme olej. Až je horký usmažíme za stálého míchaní kousky králíka po dobu dvou až tří minut. Přidáme nasekané bylinky s česnekem a šalotkami jakož i bobkové listy, zalijeme kuřecím vývarem a dle potřeby přidáme tolik vody, aby kousky masa byly zcela ponořeny, přidáme směs Crème fraîche, kakaa a hořčice a dochutíme hrubou mořskou solí a čerstvě mletým pepřem. Vše promícháme a vaříme 45 minut.
4
V mezičase si nakrájíme papriky na proužky. Asi pět minut před koncem doby vaření rozpustíme v jiné pánvičce máslo a krátce je na něm opražíme s cukrem. Obsah první pánve rozdělíme na talíře a ozdobíme paprikami z druhé pánve. Můžeme podávat například s rýží.
5
Dobrou chuť
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Králík s hořčicí a majoránkou

Králík s hořčicí a majoránkou

Králík v zelenině s hořčicí

Králík v zelenině s hořčicí

Králík na houbách a hořčici

Králík na houbách a hořčici

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Králičí
Maso Králičí Oběd Večeře Smažení Vaření Narozeniny Výjimečný den Oslava Návštěva Guadeloupe Haiti Martinik Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Červená paprika Česnek Créme fraiche Cukr krystal Dijonská hořčice Drůbeží vývar Estragon Kakao Králík Máslo Mořská sůl Olej arašídový Pažitka Pepř celý Petrželka Tymián Voda Zelená paprika
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Jablkový koláč se zakysanou smetanou

Jablkový koláč se zakysanou smetanou

Perník s pudinkem - nedrobí se

Perník s pudinkem - nedrobí se

Sójové kostky na kari

Sójové kostky na kari

Bezlepkový smetanový dort s rybízem

Bezlepkový smetanový dort s rybízem

Kuřecí ragú se žampiony

Kuřecí ragú se žampiony

Gratinované brambory (nejen) s brokolicí

Gratinované brambory (nejen) s…

Játra (nejen) se žampiony

Játra (nejen) se žampiony

Bramboračka - houbovačka

Bramboračka - houbovačka

Švestkový crumble

Švestkový crumble

Doporučujeme

55 minut
Smažené nudle s krůtím masem

Smažené nudle s krůtím masem

60 minut
Dýňový kompot

Dýňový kompot

40 minut
Kaplická cmunda

Kaplická cmunda

55 minut
Butter chicken masala

Butter chicken masala

30 minut
Vláčný perník s jablky

Vláčný perník s jablky

170 minut
Maďarský guláš

Maďarský guláš

15 minut
Dýňové latte

Dýňové latte

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

53
Rybí polévka podle Zdeňka Pohlreicha
Rybí polévka podle…
30
Vepřová pečeně na pivu s jablečnou omáčkou
Vepřová pečeně na pivu s…
22
Domácí houstičky ze sušeného droždí
Domácí houstičky ze…
22
Tradiční vánoční punč
Tradiční vánoční punč
21
Maďarský guláš po našem
Maďarský guláš po našem

Zajímavé články

Labubu dorty jsou hit! Oblíbená postavička dobývá cukrárny po celém světě
Labubu dorty jsou hit! Oblíbená postavička dobývá…
Pečené kuře: Jak na to, aby bylo šťavnaté s křupavou kůží
Pečené kuře: Jak na to, aby bylo šťavnaté s…
Dýňový kompot: Vyrobte si retro specialitu našich babiček v moderní podobě
Dýňový kompot: Vyrobte si retro specialitu našich…
Bramborové smaženky s houbami podle Jiřiny Bohdalové si nesmíte nechat ujít
Bramborové smaženky s houbami podle Jiřiny…
Pamela Anderson umí nejen hrát, ale i vařit a péct. Zkuste její hruškové galetky
Pamela Anderson umí nejen hrát, ale i vařit a…
AHA.cz Nedělní Aha! 12. 10. 2025

Nedělní Aha! 12. 10. 2025

Mimibazar Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Dáma.cz Hysterky podle zvěrokruhu: Žít vedle těchto znamení fakt nechcete

Hysterky podle zvěrokruhu: Žít vedle těchto znamení fakt nechcete

Blesk pro ženy Zemřela herečka Diane Keaton: Proč se nikdy nevdala?

Zemřela herečka Diane Keaton: Proč se nikdy nevdala?

Ženy.cz Hygiena krčních mandlí: účinná prevence proti zápachu z úst a mandlovým kamenům

Hygiena krčních mandlí: účinná prevence proti zápachu z úst a mandlovým kamenům

Blesk.cz Čím dál drsnější Zrádci 2: Písařovicová napomohla »vraždě«

Čím dál drsnější Zrádci 2: Písařovicová napomohla »vraždě«

SportRevue.cz FOTO: Ozdoby ringů. Sexy holky, které dělají křoví při zápasech MMA

FOTO: Ozdoby ringů. Sexy holky, které dělají křoví při zápasech MMA

Maminka.cz Přiznání moderátorky Lucie Křížkové: 'Nevím, kde se stala chyba, ale moje děti spolu zatím nemají úplně ideální vztah...'

Přiznání moderátorky Lucie Křížkové: 'Nevím, kde se stala chyba, ale moje děti spolu zatím nemají úplně ideální vztah...'

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo si splní tajné přání a komu se vrátí do života bývalá láska?

Horoskop na další týden: Kdo si splní tajné přání a komu se vrátí do života bývalá láska?

Další doporučené recepty:

Kari tofu s arašídy
Kari tofu s arašídy
Karí z karamelizovaného pórku a kuřete s kokosem
Karí z karamelizovaného pórku a kuřete…
Karibská kuřecí stehna
Karibská kuřecí stehna
Karkulčiny brambory
Karkulčiny brambory
Karlovarský knedlík
Karlovarský knedlík
Karlovarský knedlík I.
Karlovarský knedlík I.
  • Recepty.cz
  • Karibský králík na kakaové hořčici
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact