• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Karibské banány
Napište svůj komentář k receptu

Karibské banány

autor: katka marsalkova
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Karibské banány
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 6
      ks banány zralé
    • 1
      ks pomeranč
    • 1
      ks limetka nebo citron
    • 0,50
      lžička skořice
    • 1
      lžíce máslo rozpuštěné
    • 75
      ml hnědý rum
    • 3
      lžíce hnědý cukr + na posypání
    • bílý jogurt nebo zakysaná smetana, popř. zmrzlina

Postup přípravy receptu

1
Banány nakrájíme na kolečka a rozložíme na dno zapékací mísy. Nemusíme nijak zvlášť rovnat, ale kolečka od sebe oddělíme, aby nebyla slepená. Misku nemusíme vymazávat.
2
V jiné misce si smícháme šťávu a nastrouhanou kůru z pomeranče, šťávu z limety, rum, skořici, máslo a hnědý cukr. Touto směsí banány přelijeme a pečeme 20-25 minut na 180 °C (horkovzdušná trouba, u elektrické pečeme na 200 °C).
3
Pak ještě povrch posypeme hnědým cukrem a pod grilem zapečeme do zlatohněda. Gril není nutný, zkoušela jsem i normálně zapéct a taky se povedlo.
4
Banány podáváme nejlépe teplé s hromádkou bílého jogurtu nebo zakysané smetany nebo jsou také výborné k vanilkové zmrzlině. Studené jsou také dobré.
5
Je to netradiční dezert, který vás svou chutí a vůní odnese daleko do Karibiku :o)
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Gallo pinto karibské, základní recept

Gallo pinto karibské, základní recept

Smažené banány

Smažené banány

Banány na bezé

Banány na bezé

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Katka Maršálková | 11. 5. 2007 12:15

    Linda: téééda, tak to mám radost, že chutná i francouzům :o)

  • Linda Klein | 8. 4. 2007 22:45

    Pani Katko, dnes jsem banany pripravila pro mou francouzskou tchyni a ta me pak cely vecer zahrnovala chvalou a nakonec si vyzadala recept. Tentokrat jsem podavala s vanilkovou zmrzlinou a bylo to fantasticke :-)) Jeste jednou velky dik za recept!

  • Katka Maršálková | 20. 3. 2007 09:17

    Linda: jsem ráda, že chutnalo, já se po tom můžu utlouct, akorát neni ideální jíst pořád banány, pak bolí bříško :o) ale většinou na nějakou oslavu na zmrzku taky udělám, nebo když mě honí mlsná, tak taky s tím jogurtem-Mňamíííí

  • Linda Klein | 19. 3. 2007 19:02

    Vcera jsem vyzkousela a moc nam chutnalo. Jako prilohu jsem zvolila bily jogurt, krasne zjemnil chut pomerancove stavy. Pokrm nadherne voni!

  • Nika | 9. 2. 2007 10:57

    nikdo jiný jste nezkoušel? Je to faktický výborné, naposledy jsem to zkoušela podávat na oslavě s tou zmrzlinou a nemělo to chybu, jsou vynikající, vždy když je udělám jsou hned ještě za tepla pryč :o)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Banány Bílý jogurt Hnědý cukr Hnědý rum Limetka Máslo Pomeranč Skořice
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Nivoví šneci

Nivoví šneci

Cuketové sušenky

Cuketové sušenky

Moravská kapsička

Moravská kapsička

Vařený krém na dorty, řezy, cukroví

Vařený krém na dorty, řezy, cukroví

Batáty ve slanině

Batáty ve slanině

Bylinkové řízky s česnekem - pečené s bramborami

Bylinkové řízky s česnekem - pečené s…

Pekingské zelí se zálivkou / salát

Pekingské zelí se zálivkou / salát

Bábovka z červené řepy

Bábovka z červené řepy

Dýňový krém s kari

Dýňový krém s kari

Doporučujeme

50 minut
Pečená vepřová žebra se salsou verde a kukuřicí

Pečená vepřová žebra se salsou verde…

30 minut
Třešňová marmeláda

Třešňová marmeláda

80 minut
Čevapčiči

Čevapčiči

20 minut
Jahodové tiramisu podle časopisu F.O.O.D.

Jahodové tiramisu podle časopisu F.O…

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

150 minut
Koprová omáčka s hovězím masem

Koprová omáčka s hovězím masem

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

40 minut
Třešňový koláč s tvarohem

Třešňový koláč s tvarohem

40 minut
Havajské kuře huli huli

Havajské kuře huli huli

Poslední sledované recepty

18
Třešňová marmeláda
Třešňová marmeláda
18
Vegetariánské karbanátky (rýžovo-zeleninové)
Vegetariánské karbanátky…
17
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
15
Výborná chlebíčková pomazánka
Výborná chlebíčková…
15
Třená niva podle ČSN
Třená niva podle ČSN

Zajímavé články

Burger jako od profíka: 8 rad, díky kterým bude chutnat naprosto dokonale
Burger jako od profíka: 8 rad, díky kterým bude…
Ovocné knedlíky: Uvařte si s námi sladkou klasiku na 5 způsobů!
Ovocné knedlíky: Uvařte si s námi sladkou klasiku…
Nejlepší jedlý dárek ke Dni otců? Upečte tatínkovi pivní dort!
Nejlepší jedlý dárek ke Dni otců? Upečte…
Máte neustálé chutě na sladké? Co s nimi, poradí nutriční terapeutka Lada Nosková
Máte neustálé chutě na sladké? Co s nimi, poradí…
Zavařování třešní, které zvládne i začátečník: Vsaďte na jednoduchý třešňový kompot!
Zavařování třešní, které zvládne i začátečník:…
AHA.cz Adamcová poslala režiséra k moři: Šokující zprávy z Egypta!

Adamcová poslala režiséra k moři: Šokující zprávy z Egypta!

Mimibazar Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Dáma.cz Největší smolaři ve vztazích: Znamení, která nikdy nepoznají pravou lásku

Největší smolaři ve vztazích: Znamení, která nikdy nepoznají pravou lásku

Blesk pro ženy Labubu na kabelkách dobývá svět: Módní hit, nebo přešlap? Stylistky mají jasno!

Labubu na kabelkách dobývá svět: Módní hit, nebo přešlap? Stylistky mají jasno!

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Británie slavila narozeniny Karla III.: Tajemství černé barvy! A Charlotte se sladila s mámou

Británie slavila narozeniny Karla III.: Tajemství černé barvy! A Charlotte se sladila s mámou

SportRevue.cz Hřebíkovy děti. Kam to dotáhli čeští fotbalisté ze stříbrné devatenáctky?

Hřebíkovy děti. Kam to dotáhli čeští fotbalisté ze stříbrné devatenáctky?

Maminka.cz Nejmladší supermodelka na světě vyrostla. Do krásy? Posuďte sami

Nejmladší supermodelka na světě vyrostla. Do krásy? Posuďte sami

Blesk Horoskopy Plavky podle horoskopu: Vodnáři sázejí na pohodlí, Býci na extravaganci, Střelci potřebují jednu barvu

Plavky podle horoskopu: Vodnáři sázejí na pohodlí, Býci na extravaganci, Střelci potřebují jednu barvu

  • Recepty.cz
  • Karibské banány
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact