• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Kardinálské řezy
Napište svůj komentář k receptu

Kardinálské řezy

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 5
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Kardinálské řezy
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • 1.Těsto
    • 4
      ks bílek
    • 90
      g cukr krupice
  • 2.Těsto
    • 30
      g hladká mouka
    • 30
      g cukr krupice
    • 1
      ks vejce
    • 2
      ks žloutek
  • Krém
    • 250
      ml šlehačka
    • 20
      g moučkový cukr
    • 2
      lžíce káva Instantní
    • 1
      lžíce vaječný koňak
    • 2
      plátek želatina

Postup přípravy receptu

1
1. těsto: bílky vyšleháme dotuha a zašleháme cukr.
2
<BR>2. těsto: vejce a žloutky s cukrem ušleháme do husté pěny a lehce vmícháme mouku.
3
<BR>Krém: ušleháme šlehačku, přidáme cukr, koňak a kávu. Želatinu necháme nabobtnat ve studené vodě, pak v troše teplé vody rozpustíme a zamícháme do krému.
4
<BR>Plech vyložíme pečícím papírem a pomocí sáčku s hladkou trubičkou stříkáme na délku plechu střídavě 1. a 2. těstem pruhy vedle sebe tak, aby se dotýkaly. Na plech nastříkáme 2x5 pruhů.
5
Pečeme při teplotě asi 150-160 °C. Upečené a prochladlé pruhy opatrně stáhneme nebo odřízneme z papíru.
6
Spojíme krémem a necháme v chladnu několik hodin odležet - nejlépe přes noc. Je to důležité, aby korpus krémem zvláčněl.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Balkánské řezy II.

Balkánské řezy II.

Medové řezy s Lučinou a mrkví

Medové řezy s Lučinou a mrkví

Citronové cheesecake řezy s vanilkou

Citronové cheesecake řezy s vanilkou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Bára | 9. 6. 2012 13:59

    Tyto řezy jsou moc dobré :-) Pekla jsem je podle tohoto receptu a nejsem spokojená těsto je příliš tenké ! Těsto číslo 2 je tekuté tak že po upečení se nedalo stáhnout z pečícího papíru . :-(

  • gebhart katja | 17. 11. 2006 19:52

    Originalni rakousky recept je takovy jak ho pise pani Libka.Na www.labuznik.com tam davaji marmeladu,ocet etc.Pri peceni troubu mirne pootevrit(varecka)

  • zdenka Kačerovská | 24. 6. 2006 00:43

    Pekla jsem je podle receptu z labužníka,tady bych řekla,že je málo vajíček,dnes jsem je pekla znovu na oslavu a povedlo se.Do šlehačky jsem dala jen inst.kávu.

  • Zdenka | 22. 6. 2006 11:36

    Zdenka, piekli ste presne podľa tohto receptu-alebo podľa receptu na Labužníkovi - lebo tam je iné cesto, preto sa pýtam.

  • zdenka Kačerovská | 22. 6. 2006 09:18

    Tyto řezy jsem pekla,jsem moc dobré,ale pekla jsem ,podle receptu z www.labuznik.com,jak napsala paní Monika.Je tam recept pěkně rozepsaný a má i obrázkovou dokum.Není vůbec náročný,ale musí byt dobře rozepsaný.Doma měl velký úspěch.

  • Dara | 23. 2. 2006 15:24

    Nenapsala jste, jestli se pečou 2 placky po 5 pruhu - mužete to napsat podrobnejší?

  • Kuchařka on-line | 7. 5. 2005 10:19

    Libko, pošlete recept s doplněným textem na info@recepty.cz

  • Monika Havránková | 7. 5. 2005 10:16

    Peče se to. Složitě to jenom VYPADÁ. Podrobný popis a konkrétnější představu (i fotku) najdete na www.labuznik.com. Zkoušela jsem to právě podle jejich popisu, všem chutnalo a líbilo se.

  • Libka Šustalová | 7. 5. 2005 09:57

    Moc se omlouvám,ale vypadla část textu.Těsto se pochopitelně peče a recept opravím.

  • Libuše Romančíková | 6. 5. 2005 22:36

    Tedy promiňte paní Libko,ale měla by jste postup napsat poněkud srozumitelněji.Já jsem sice zkušená pekařka,ale jsou tu nezkušené začátečnice.Recept je velice zvláštní a neobvyklý,ale přesto bych ho ráda zkusila.Není mi však z vašeho popisu jasné jestli se musí upéct z tohoto množství 2 placky,které se pak spojí kémem.Nebo se upeče jedna a ta se rozdělí na 2 poloviny?Doufám,že se těsto peče při mírné teplotě a nesundává se z papíru hned po jeho nastříkání jak by mnozí mohli z vašeho potupu chápat.Děkuji za ostatní.

  • Lenka | 6. 5. 2005 16:51

    To se nepeče, vždyť je tam hladká mouka?

  • Melánia Durdovanská | 6. 5. 2005 16:08

    O týchto rezoch som už počula a dokonca ich videla aj na obrázku. Vyzerá to teda veľmi náročné. Som zvedavá, kto prvý tento múčnik vyskúša a podelí sa o gurmánsky zážitok.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Řezy Dopolední svačina Svačina Pozdní večeře Pečení Výjimečný den Posvícení Oslava Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílek Cukr krupice Hladká mouka Káva Moučkový cukr Šlehačka Vaječný koňak Vejce Želatina Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Buchty - těsto z domácí pekárny

Buchty - těsto z domácí pekárny

Brokolicová polévka s vločkami

Brokolicová polévka s vločkami

Chlebová placka snadno a rychle

Chlebová placka snadno a rychle

Salát s broskví a krabími tyčinkami

Salát s broskví a krabími tyčinkami

Polévka z vaječné jíšky

Polévka z vaječné jíšky

Piškotový korpus - dvoupatrový dort

Piškotový korpus - dvoupatrový dort

Kuře (nejen) na bramborách

Kuře (nejen) na bramborách

Citronový nebo pomerančový koláč (řez) - křehký a pikantní

Citronový nebo pomerančový koláč (řez…

Bramborové drbáky

Bramborové drbáky

Doporučujeme

50 minut
Ostré řízky z krkovice

Ostré řízky z krkovice

10 minut
Krémová dýňová polévka dle časopisu F.O.O.D.

Krémová dýňová polévka dle časopisu F…

45 minut
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami

Vepřové s mrkví, hráškem a…

55 minut
Jablka v těstíčku s vanilkovou omáčkou

Jablka v těstíčku s vanilkovou omáčkou

10 minut
Vejmrda

Vejmrda

30 minut
Mexická tortilla se zelným salátem

Mexická tortilla se zelným salátem

65 minut
Jablkový koláč s drobenkou

Jablkový koláč s drobenkou

45 minut
Bramboračka s bylinkovými noky

Bramboračka s bylinkovými noky

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

39
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
38
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
21
Domácí kuřecí čína
Domácí kuřecí čína
19
Kuřecí prsa na kari se smetanou
Kuřecí prsa na kari se…
17
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce

Zajímavé články

Koláče jako z pohádky: Američanka ohromuje svět sladkými příběhy ukrytými v pečivu
Koláče jako z pohádky: Američanka ohromuje svět…
Rostou! 10 skvělých receptů z podzimních hub, které možná dělávala i vaše babička
Rostou! 10 skvělých receptů z podzimních hub,…
Restaurant Week se vrací: Láká na výhodná menu do luxusních hotelových restaurací i k Pohlreichovi
Restaurant Week se vrací: Láká na výhodná menu do…
Houby s octem: 3 vynikající recepty, jak si uchovat hříbky a další poklady z lesa na zimu
Houby s octem: 3 vynikající recepty, jak si…
Velký houbový speciál: Vše, co potřebujete vědět o houbách + nejlepší recepty z hub
Velký houbový speciál: Vše, co potřebujete vědět…
AHA.cz Bouček o nabídce z politické scény: Z rozhodnutí Libora vám spadne brada

Bouček o nabídce z politické scény: Z rozhodnutí Libora vám spadne brada

Mimibazar Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Dáma.cz Tato znamení zemřou sama: Jste odsouzena ke smrti v ústraní?

Tato znamení zemřou sama: Jste odsouzena ke smrti v ústraní?

Blesk pro ženy Horoskop na další týden: Komu hrozí zranění a koho dožene práce?

Horoskop na další týden: Komu hrozí zranění a koho dožene práce?

Ženy.cz Ženy, nebojte se říct ne. Kde končí flirt a začíná obtěžování?

Ženy, nebojte se říct ne. Kde končí flirt a začíná obtěžování?

Blesk.cz Osmany Laffita slavil 60: Detaily exotické party!

Osmany Laffita slavil 60: Detaily exotické party!

SportRevue.cz FOTO: Nahota na golfu? Nic zvláštního. Hřiště s jamkami naháče přitahují

FOTO: Nahota na golfu? Nic zvláštního. Hřiště s jamkami naháče přitahují

Maminka.cz Legendy mezi knížkami pro děti. Tyhle poklady možná ještě máte doma

Legendy mezi knížkami pro děti. Tyhle poklady možná ještě máte doma

Blesk Horoskopy Velký horoskop financí na říjen: Býci budou muset šetřit, Váhy čekají peněžní ztráty

Velký horoskop financí na říjen: Býci budou muset šetřit, Váhy čekají peněžní ztráty

  • Recepty.cz
  • Kardinálské řezy
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact