• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Kardinálské řezy
Napište svůj komentář k receptu

Kardinálské řezy

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 5
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Kardinálské řezy
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • 1.Těsto
    • 4
      ks bílek
    • 90
      g cukr krupice
  • 2.Těsto
    • 30
      g hladká mouka
    • 30
      g cukr krupice
    • 1
      ks vejce
    • 2
      ks žloutek
  • Krém
    • 250
      ml šlehačka
    • 20
      g moučkový cukr
    • 2
      lžíce káva Instantní
    • 1
      lžíce vaječný koňak
    • 2
      plátek želatina

Postup přípravy receptu

1
1. těsto: bílky vyšleháme dotuha a zašleháme cukr.
2
<BR>2. těsto: vejce a žloutky s cukrem ušleháme do husté pěny a lehce vmícháme mouku.
3
<BR>Krém: ušleháme šlehačku, přidáme cukr, koňak a kávu. Želatinu necháme nabobtnat ve studené vodě, pak v troše teplé vody rozpustíme a zamícháme do krému.
4
<BR>Plech vyložíme pečícím papírem a pomocí sáčku s hladkou trubičkou stříkáme na délku plechu střídavě 1. a 2. těstem pruhy vedle sebe tak, aby se dotýkaly. Na plech nastříkáme 2x5 pruhů.
5
Pečeme při teplotě asi 150-160 °C. Upečené a prochladlé pruhy opatrně stáhneme nebo odřízneme z papíru.
6
Spojíme krémem a necháme v chladnu několik hodin odležet - nejlépe přes noc. Je to důležité, aby korpus krémem zvláčněl.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Tvarohové řezy

Tvarohové řezy

Medové řezy s Lučinou a mrkví

Medové řezy s Lučinou a mrkví

Řezy s rebarborou

Řezy s rebarborou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Bára | 9. 6. 2012 13:59

    Tyto řezy jsou moc dobré :-) Pekla jsem je podle tohoto receptu a nejsem spokojená těsto je příliš tenké ! Těsto číslo 2 je tekuté tak že po upečení se nedalo stáhnout z pečícího papíru . :-(

  • gebhart katja | 17. 11. 2006 19:52

    Originalni rakousky recept je takovy jak ho pise pani Libka.Na www.labuznik.com tam davaji marmeladu,ocet etc.Pri peceni troubu mirne pootevrit(varecka)

  • zdenka Kačerovská | 24. 6. 2006 00:43

    Pekla jsem je podle receptu z labužníka,tady bych řekla,že je málo vajíček,dnes jsem je pekla znovu na oslavu a povedlo se.Do šlehačky jsem dala jen inst.kávu.

  • Zdenka | 22. 6. 2006 11:36

    Zdenka, piekli ste presne podľa tohto receptu-alebo podľa receptu na Labužníkovi - lebo tam je iné cesto, preto sa pýtam.

  • zdenka Kačerovská | 22. 6. 2006 09:18

    Tyto řezy jsem pekla,jsem moc dobré,ale pekla jsem ,podle receptu z www.labuznik.com,jak napsala paní Monika.Je tam recept pěkně rozepsaný a má i obrázkovou dokum.Není vůbec náročný,ale musí byt dobře rozepsaný.Doma měl velký úspěch.

  • Dara | 23. 2. 2006 15:24

    Nenapsala jste, jestli se pečou 2 placky po 5 pruhu - mužete to napsat podrobnejší?

  • Kuchařka on-line | 7. 5. 2005 10:19

    Libko, pošlete recept s doplněným textem na info@recepty.cz

  • Monika Havránková | 7. 5. 2005 10:16

    Peče se to. Složitě to jenom VYPADÁ. Podrobný popis a konkrétnější představu (i fotku) najdete na www.labuznik.com. Zkoušela jsem to právě podle jejich popisu, všem chutnalo a líbilo se.

  • Libka Šustalová | 7. 5. 2005 09:57

    Moc se omlouvám,ale vypadla část textu.Těsto se pochopitelně peče a recept opravím.

  • Libuše Romančíková | 6. 5. 2005 22:36

    Tedy promiňte paní Libko,ale měla by jste postup napsat poněkud srozumitelněji.Já jsem sice zkušená pekařka,ale jsou tu nezkušené začátečnice.Recept je velice zvláštní a neobvyklý,ale přesto bych ho ráda zkusila.Není mi však z vašeho popisu jasné jestli se musí upéct z tohoto množství 2 placky,které se pak spojí kémem.Nebo se upeče jedna a ta se rozdělí na 2 poloviny?Doufám,že se těsto peče při mírné teplotě a nesundává se z papíru hned po jeho nastříkání jak by mnozí mohli z vašeho potupu chápat.Děkuji za ostatní.

  • Lenka | 6. 5. 2005 16:51

    To se nepeče, vždyť je tam hladká mouka?

  • Melánia Durdovanská | 6. 5. 2005 16:08

    O týchto rezoch som už počula a dokonca ich videla aj na obrázku. Vyzerá to teda veľmi náročné. Som zvedavá, kto prvý tento múčnik vyskúša a podelí sa o gurmánsky zážitok.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Řezy Dopolední svačina Svačina Pozdní večeře Pečení Výjimečný den Posvícení Oslava Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílek Cukr krupice Hladká mouka Káva Moučkový cukr Šlehačka Vaječný koňak Vejce Želatina Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Vepřové ragú z mletého masa

Vepřové ragú z mletého masa

Zapékaná kapusta

Zapékaná kapusta

3x3 - těstovinový salát

3x3 - těstovinový salát

Čočkový prívarok

Čočkový prívarok

Nivové kremrole

Nivové kremrole

Banánový koktejl na spaní

Banánový koktejl na spaní

Domácí houskový knedlík

Domácí houskový knedlík

Avokadová pomazánka s uzeným lososem

Avokadová pomazánka s uzeným lososem

Jednoduché švestkové knedlíky - kynuté, bez vajec

Jednoduché švestkové knedlíky -…

Doporučujeme

50 minut
Dýňová laksa s rýžovými nudlemi a kuřetem

Dýňová laksa s rýžovými nudlemi a…

50 minut
Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

30 minut
Smažená rýže se zeleninou a krůtím masem

Smažená rýže se zeleninou a krůtím…

40 minut
Hrnková dýňová roláda

Hrnková dýňová roláda

40 minut
Polévka z pečené mrkve a červené čočky

Polévka z pečené mrkve a červené čočky

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Poslední sledované recepty

320
Těstoviny se smetanovou omáčkou, zeleninou a kuřetem
Těstoviny se smetanovou…
25
Mňamka štrúdl pro štíhlou linii - S.P.L.K.
Mňamka štrúdl pro…
11
Chili (chilli) con carne
Chili (chilli) con carne
11
Bramborovo-zeleninový guláš
Bramborovo-zeleninový…
10
Bazalkové pesto
Bazalkové pesto

Zajímavé články

Jak rychle rozmrazit maso? Zkuste trik, se kterým to zvládnete raz dva
Jak rychle rozmrazit maso? Zkuste trik, se kterým…
Zázračný jablečný ocet: Na co je dobrý a jak si ho můžete vyrobit doma?
Zázračný jablečný ocet: Na co je dobrý a jak si…
5 nejlepších receptů na dýňovou polévku: Se smetanou, kokosovým mlékem, kari i opečenou slaninou
5 nejlepších receptů na dýňovou polévku: Se…
Nejlepší snídaně pro školáka: Zapomeňte na cereálie a koláče, máme 5 lepších tipů!
Nejlepší snídaně pro školáka: Zapomeňte na…
Všechny chutě F.O.O.D. pikniku
Všechny chutě F.O.O.D. pikniku
AHA.cz Skandál Rolins s Nedvědem: Drsný ortel Soukupa nad Méďou

Skandál Rolins s Nedvědem: Drsný ortel Soukupa nad Méďou

Mimibazar Zpevněte tělo elektřinou a pak se zmrazte: Co je EMS trénink a proč ho vyzkoušet?

Zpevněte tělo elektřinou a pak se zmrazte: Co je EMS trénink a proč ho vyzkoušet?

Dáma.cz Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Blesk pro ženy A zase ta Aňa! Česká herečka tentokrát ovládla červený koberec v Torontu

A zase ta Aňa! Česká herečka tentokrát ovládla červený koberec v Torontu

Ženy.cz Proč vám „já-pohled“ ničí vztahy a jak to změnit?

Proč vám „já-pohled“ ničí vztahy a jak to změnit?

Blesk.cz Zesnulý muzikant David Stypka (†41): Úspěchy i po smrti! Maminku drží nad vodou

Zesnulý muzikant David Stypka (†41): Úspěchy i po smrti! Maminku drží nad vodou

SportRevue.cz Nahota, běh, plavání, moře piva a zábava - takhle opět přivítají dánští studenti jaro

Nahota, běh, plavání, moře piva a zábava - takhle opět přivítají dánští studenti jaro

Maminka.cz Máma, jejíž syn nedávno spáchal sebevraždu, vzkazuje: Nekřičte a netrestejte. Vyjadřujte dětem lásku, podporu, ale i obavy

Máma, jejíž syn nedávno spáchal sebevraždu, vzkazuje: Nekřičte a netrestejte. Vyjadřujte dětem lásku, podporu, ale i obavy

Blesk Horoskopy Největší šprti zvěrokruhu: Kdo má nejlepší předpoklady pro studium a musí uspět za každou cenu?

Největší šprti zvěrokruhu: Kdo má nejlepší předpoklady pro studium a musí uspět za každou cenu?

  • Recepty.cz
  • Kardinálské řezy
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact