• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Kardinálské řezy
Napište svůj komentář k receptu

Kardinálské řezy

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 5
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Kardinálské řezy
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • 1.Těsto
    • 4
      ks bílek
    • 90
      g cukr krupice
  • 2.Těsto
    • 30
      g hladká mouka
    • 30
      g cukr krupice
    • 1
      ks vejce
    • 2
      ks žloutek
  • Krém
    • 250
      ml šlehačka
    • 20
      g moučkový cukr
    • 2
      lžíce káva Instantní
    • 1
      lžíce vaječný koňak
    • 2
      plátek želatina

Postup přípravy receptu

1
1. těsto: bílky vyšleháme dotuha a zašleháme cukr.
2
<BR>2. těsto: vejce a žloutky s cukrem ušleháme do husté pěny a lehce vmícháme mouku.
3
<BR>Krém: ušleháme šlehačku, přidáme cukr, koňak a kávu. Želatinu necháme nabobtnat ve studené vodě, pak v troše teplé vody rozpustíme a zamícháme do krému.
4
<BR>Plech vyložíme pečícím papírem a pomocí sáčku s hladkou trubičkou stříkáme na délku plechu střídavě 1. a 2. těstem pruhy vedle sebe tak, aby se dotýkaly. Na plech nastříkáme 2x5 pruhů.
5
Pečeme při teplotě asi 150-160 °C. Upečené a prochladlé pruhy opatrně stáhneme nebo odřízneme z papíru.
6
Spojíme krémem a necháme v chladnu několik hodin odležet - nejlépe přes noc. Je to důležité, aby korpus krémem zvláčněl.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Řezy Margot

Řezy Margot

Lehké piškotové řezy

Lehké piškotové řezy

Aprílové řezy se zakysanou smetanou

Aprílové řezy se zakysanou smetanou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Bára | 9. 6. 2012 13:59

    Tyto řezy jsou moc dobré :-) Pekla jsem je podle tohoto receptu a nejsem spokojená těsto je příliš tenké ! Těsto číslo 2 je tekuté tak že po upečení se nedalo stáhnout z pečícího papíru . :-(

  • gebhart katja | 17. 11. 2006 19:52

    Originalni rakousky recept je takovy jak ho pise pani Libka.Na www.labuznik.com tam davaji marmeladu,ocet etc.Pri peceni troubu mirne pootevrit(varecka)

  • zdenka Kačerovská | 24. 6. 2006 00:43

    Pekla jsem je podle receptu z labužníka,tady bych řekla,že je málo vajíček,dnes jsem je pekla znovu na oslavu a povedlo se.Do šlehačky jsem dala jen inst.kávu.

  • Zdenka | 22. 6. 2006 11:36

    Zdenka, piekli ste presne podľa tohto receptu-alebo podľa receptu na Labužníkovi - lebo tam je iné cesto, preto sa pýtam.

  • zdenka Kačerovská | 22. 6. 2006 09:18

    Tyto řezy jsem pekla,jsem moc dobré,ale pekla jsem ,podle receptu z www.labuznik.com,jak napsala paní Monika.Je tam recept pěkně rozepsaný a má i obrázkovou dokum.Není vůbec náročný,ale musí byt dobře rozepsaný.Doma měl velký úspěch.

  • Dara | 23. 2. 2006 15:24

    Nenapsala jste, jestli se pečou 2 placky po 5 pruhu - mužete to napsat podrobnejší?

  • Kuchařka on-line | 7. 5. 2005 10:19

    Libko, pošlete recept s doplněným textem na info@recepty.cz

  • Monika Havránková | 7. 5. 2005 10:16

    Peče se to. Složitě to jenom VYPADÁ. Podrobný popis a konkrétnější představu (i fotku) najdete na www.labuznik.com. Zkoušela jsem to právě podle jejich popisu, všem chutnalo a líbilo se.

  • Libka Šustalová | 7. 5. 2005 09:57

    Moc se omlouvám,ale vypadla část textu.Těsto se pochopitelně peče a recept opravím.

  • Libuše Romančíková | 6. 5. 2005 22:36

    Tedy promiňte paní Libko,ale měla by jste postup napsat poněkud srozumitelněji.Já jsem sice zkušená pekařka,ale jsou tu nezkušené začátečnice.Recept je velice zvláštní a neobvyklý,ale přesto bych ho ráda zkusila.Není mi však z vašeho popisu jasné jestli se musí upéct z tohoto množství 2 placky,které se pak spojí kémem.Nebo se upeče jedna a ta se rozdělí na 2 poloviny?Doufám,že se těsto peče při mírné teplotě a nesundává se z papíru hned po jeho nastříkání jak by mnozí mohli z vašeho potupu chápat.Děkuji za ostatní.

  • Lenka | 6. 5. 2005 16:51

    To se nepeče, vždyť je tam hladká mouka?

  • Melánia Durdovanská | 6. 5. 2005 16:08

    O týchto rezoch som už počula a dokonca ich videla aj na obrázku. Vyzerá to teda veľmi náročné. Som zvedavá, kto prvý tento múčnik vyskúša a podelí sa o gurmánsky zážitok.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Řezy Dopolední svačina Svačina Pozdní večeře Pečení Výjimečný den Posvícení Oslava Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílek Cukr krupice Hladká mouka Káva Moučkový cukr Šlehačka Vaječný koňak Vejce Želatina Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Bramborová polévka zimní

Bramborová polévka zimní

Rychlá koprovka bez jíšky

Rychlá koprovka bez jíšky

Smažené vepřové kousky s cibulí na citrusech

Smažené vepřové kousky s cibulí na…

Domácí chleba

Domácí chleba

Francouzský citronový koláč - Tarte au citron

Francouzský citronový koláč - Tarte…

Indický chléb (Naan / Chapati)

Indický chléb (Naan / Chapati)

Česneková hlíva s těstovinami

Česneková hlíva s těstovinami

Ořechový biskupský chlebíček

Ořechový biskupský chlebíček

Kachní prsa a bramborové suflé

Kachní prsa a bramborové suflé

Doporučujeme

40 minut
Masové koule zapečené v rajčatech

Masové koule zapečené v rajčatech

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

60 minut
Jahodovorebarborový sypaný koláč

Jahodovorebarborový sypaný koláč

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

145 minut
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

30 minut
Risotto s chřestem

Risotto s chřestem

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

Poslední sledované recepty

82
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
57
Jednoduchý těstovinový salát / příloha
Jednoduchý těstovinový…
56
Výborná chlebíčková pomazánka
Výborná chlebíčková…
46
Bábovka s tvarohovou náplní
Bábovka s tvarohovou…
45
Rajčatový salát III.
Rajčatový salát III.

Zajímavé články

Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co hodí a proč se ho nebát ani v teplé kuchyni
Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co…
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot, sirup nebo čatní
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot,…
3x moučník na víkend: Rebarborový koláč s drobenkou, tvarohové řezy s jahodami a rychlý banánový koláč
3x moučník na víkend: Rebarborový koláč s…
Nakládaný sýr je lahůdka! Podrobný návod, jak ho připravit, aby byl dokonalý
Nakládaný sýr je lahůdka! Podrobný návod, jak ho…
Houbová káva je hitem internetu. Jak chutná a v čem je lepší než ta klasická?
Houbová káva je hitem internetu. Jak chutná a v…
AHA.cz Neskutečná proměna Morávkové: Hubne díky melounům!

Neskutečná proměna Morávkové: Hubne díky melounům!

Mimibazar Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Dáma.cz Učitelka, děkan, prodejce aut: Kdo jsou a co dělají sourozenci českých celebrit?

Učitelka, děkan, prodejce aut: Kdo jsou a co dělají sourozenci českých celebrit?

Blesk pro ženy Na návštěvě u Heidi Janků: Knírač Eda je můj bodyguard do postele!

Na návštěvě u Heidi Janků: Knírač Eda je můj bodyguard do postele!

Ženy.cz Pomerančová kůže na zadku a stehnech: Nejlepší tipy a triky, jak se jí trvale zbavit

Pomerančová kůže na zadku a stehnech: Nejlepší tipy a triky, jak se jí trvale zbavit

Blesk.cz Vegas party v odstínech rudé: Souboj dekoltů Vémolové a Dragounové a hvězda reality show v plavkách!

Vegas party v odstínech rudé: Souboj dekoltů Vémolové a Dragounové a hvězda reality show v plavkách!

SportRevue.cz VIDEO: 10 nejkrásnějších tenistek všech dob. Světu vládnou slovanské holky

VIDEO: 10 nejkrásnějších tenistek všech dob. Světu vládnou slovanské holky

Maminka.cz Máma, jejíž syn nedávno spáchal sebevraždu, vzkazuje: Nekřičte a netrestejte. Vyjadřujte dětem lásku, podporu, ale i obavy

Máma, jejíž syn nedávno spáchal sebevraždu, vzkazuje: Nekřičte a netrestejte. Vyjadřujte dětem lásku, podporu, ale i obavy

Blesk Horoskopy Alergie podle zvěrokruhu: Co nesnese vaše znamení?

Alergie podle zvěrokruhu: Co nesnese vaše znamení?

  • Recepty.cz
  • Kardinálské řezy
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact